Muut postaavat ihania lomanaloituskuvia ja tunnelmallisia kirjoituksia. No, minäpä sitten vastapainoksi postaan ARKIruoasta. Enpä oikein miettinyt mihin väliin tämän julkaisen... Mutta syötävähän se on kesälläkin, eikö niin?
Tipulassa -blogissa oli kiva ruokapostaus. Itsekin innostuin kuvaamaan ja kirjoittamaan ylös meidän perheen arkista ruokailua viiden päivän ajan. Poimin usein muista blogeista ideoita ruokiin ja etenkin arkisiin kokkailuihin. Toivottavasti tekin saatte tästä inspiraatiota ja löydätte tuttuja juttuja. Käykäähän siiten kommentoimassa. :)
Tipulassa -blogissa oli kiva ruokapostaus. Itsekin innostuin kuvaamaan ja kirjoittamaan ylös meidän perheen arkista ruokailua viiden päivän ajan. Poimin usein muista blogeista ideoita ruokiin ja etenkin arkisiin kokkailuihin. Toivottavasti tekin saatte tästä inspiraatiota ja löydätte tuttuja juttuja. Käykäähän siiten kommentoimassa. :)
Maanantain aloitin tuorepuurolla, jonka ohje on täällä. Muu perhe söi aamiaisen normaaliin tapaan. Aamusalin jälkeen nautin pikaisen palautusjuoman. Lounaalla meillä oli viikonlopulta jäänyttä pastaa ja kalaa. Välipalalla nautimme herkkuani, eli ruisleipää ja avokadoa.
Myös päivällinen rakentui viikonlopulta jääneistä ruoista, joten maanantaina pääsin aika helpolla ruokien suhteen. Tosin valmistin jo tiistain ruoan maanantai-iltana, koska tiesin seuraavan aamupäivän olevan kiireinen. Tytär söi illalla puuroa, me miehen kanssa voileipiä.
Tiistaina syötiin aamupuurot. Lounaalla oli edellisenä iltana valmistamaani broilerkiusausta. Välipalalla söimme rahkaa, marjasosetta ja muita höysteitä. Tytär söi myös päivällisellä broilerkiusausta. Itse toimin päivällisen suhteen hölmösti ja korvasin sen voileivillä ja näillä välipalapatukoilla niiden valmistamisen ohessa. Illalla taas tytär söi puuron, me miehen kanssa voileipiä ja kasviksia. Esivalmistelin myös seuraavan päivän lounasta, koska olisimme tulevan aamun pois kotoa.
Keskiviikkoaamuna tytär heräsi aika aikaisin ja meillä oli hyvää aikaa nauttia puurosta ennen puistoon lähtöä. Palasimme kotiin lounasaikaan ja valmistin loppuun edellisenä iltana esivalmistelemani ruoan. Söimme paistettua tofua, kasviksia ja cuscusia. Lautasen reunalta löytyi myös kananmunaa ja tuoreita kasviksia. Välipalana oli ruisleipää lisukkeineen. Iltapalaksi oli (yllättäen) puuroa ja hedelmäsosetta.
Torstaina aamu alkoi (poikkeuksellisen huonosti nukutun yön jälkeen) puurolla ja sämpylöillä. Vietimme koko aamupäivän ulkoillen ja lounasaikaan oli jo aika kova nälkä. Onneksi pääsimme nopeasti syömään ja lämmittämään edellisen päivän kasviscuscusia.
Päiväunien jälkeen otettiin välipalaa: banaania ja voileipiä. Päivällisen laitossa tuli taas kiire. Valmistin pikavauhtia broiler-torvisienipastaa, josta tuli yllättävän hyvää. Lisäkkeenä oli höyrytettyä parsaa ja varhaiskaalia. Illalla hemmottelin itseäni ruisleivillä, pähkinävoilla ja banaanilla. Toimiva yhdistelmä.
Perjantaiaamu ja kaurapuuroaamiainen, kuinkas muutenkaan. Taidettiin tyttären kanssa olla ekstranälkäisiä ja herkuttelimme puuron jälkeen vielä sämpylöillä. Puistossa vietetyn aamupäivän jälkeen söimme edellispäivän pastaa. Välipalaksi oli vähän sekalaista settiä: rahkaa, hedelmäsosetta ja banaania. Alkavan viikonlopun kunniaksi päivällisenä toimi noutoruoka. Oli mukavaa välillä päästä helpolla ja herkutella. Iltapalaksi me aikuiset emme jaksaneet syödä mitään, koska päivällinen meni aika myöhään ja oli hyvin täyttävä. Tytär sentään söi jokusen palan hedelmiä.
Näin syötiin meillä maanantaista perjantaihin. Oliko tässä teille tuttuja rutiineja tai ruokia?
Myös päivällinen rakentui viikonlopulta jääneistä ruoista, joten maanantaina pääsin aika helpolla ruokien suhteen. Tosin valmistin jo tiistain ruoan maanantai-iltana, koska tiesin seuraavan aamupäivän olevan kiireinen. Tytär söi illalla puuroa, me miehen kanssa voileipiä.
Tiistaina syötiin aamupuurot. Lounaalla oli edellisenä iltana valmistamaani broilerkiusausta. Välipalalla söimme rahkaa, marjasosetta ja muita höysteitä. Tytär söi myös päivällisellä broilerkiusausta. Itse toimin päivällisen suhteen hölmösti ja korvasin sen voileivillä ja näillä välipalapatukoilla niiden valmistamisen ohessa. Illalla taas tytär söi puuron, me miehen kanssa voileipiä ja kasviksia. Esivalmistelin myös seuraavan päivän lounasta, koska olisimme tulevan aamun pois kotoa.
Keskiviikkoaamuna tytär heräsi aika aikaisin ja meillä oli hyvää aikaa nauttia puurosta ennen puistoon lähtöä. Palasimme kotiin lounasaikaan ja valmistin loppuun edellisenä iltana esivalmistelemani ruoan. Söimme paistettua tofua, kasviksia ja cuscusia. Lautasen reunalta löytyi myös kananmunaa ja tuoreita kasviksia. Välipalana oli ruisleipää lisukkeineen. Iltapalaksi oli (yllättäen) puuroa ja hedelmäsosetta.
Torstaina aamu alkoi (poikkeuksellisen huonosti nukutun yön jälkeen) puurolla ja sämpylöillä. Vietimme koko aamupäivän ulkoillen ja lounasaikaan oli jo aika kova nälkä. Onneksi pääsimme nopeasti syömään ja lämmittämään edellisen päivän kasviscuscusia.
Päiväunien jälkeen otettiin välipalaa: banaania ja voileipiä. Päivällisen laitossa tuli taas kiire. Valmistin pikavauhtia broiler-torvisienipastaa, josta tuli yllättävän hyvää. Lisäkkeenä oli höyrytettyä parsaa ja varhaiskaalia. Illalla hemmottelin itseäni ruisleivillä, pähkinävoilla ja banaanilla. Toimiva yhdistelmä.
Perjantaiaamu ja kaurapuuroaamiainen, kuinkas muutenkaan. Taidettiin tyttären kanssa olla ekstranälkäisiä ja herkuttelimme puuron jälkeen vielä sämpylöillä. Puistossa vietetyn aamupäivän jälkeen söimme edellispäivän pastaa. Välipalaksi oli vähän sekalaista settiä: rahkaa, hedelmäsosetta ja banaania. Alkavan viikonlopun kunniaksi päivällisenä toimi noutoruoka. Oli mukavaa välillä päästä helpolla ja herkutella. Iltapalaksi me aikuiset emme jaksaneet syödä mitään, koska päivällinen meni aika myöhään ja oli hyvin täyttävä. Tytär sentään söi jokusen palan hedelmiä.
Näin syötiin meillä maanantaista perjantaihin. Oliko tässä teille tuttuja rutiineja tai ruokia?