Joskus kannattaa poiketa mukavuusalueelta ja kokeilla jotain uutta. Tämä pätee vaikka suosikkiresepteissä: takuuvarmaa ohjetta voi pikkaisen muunnella. Illanistujaisissa ja vierasvarana suolaiset piirakat ovat bravuurini ja teen lähes poikkeuksetta pohjan tämän linkin alta löytyvällä ohjeella, joka on helppo ja onnistuu varmasti.
Viikonlopun naisteniltaan valmistui kuitenkin feta-kasvispiirakka suolaisella kaurahiutalepohjalla. Hyvää, helppoa ja maukasta. Kivaa vaihtelua, vaikka ei silti ole suosikkipiirakkapohjani voittanutta. ;)
Suolainen piirakkapohja kaurahiutaleista
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
1/2 dl rypsiöljyä
Täyte
1 rasia minitomaatteja
1 purkki mustia oliiveja
1 paketti fetaa
2 kananmunaa
2 dl maitoa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää vesi, öljy ja sekoita tasaiseksi massaksi. Taputtele voideltuun piirakkavuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia.
Puolita minitomaatit. Asettelen ne oliivien kanssa pohjan päälle. Riko astiaan kananmunat ja sekoita rakenne rikki. Lisää sekaan maito, mausteet ja murusteltu feta.
Paista vielä 30 minuuttia.
Tämä viikonloppu oli erityinen. Kalenterista raivattiin tilaa ulkoilulle, leppoisalle yhdessäololle, tärkeille ihmisille ja yhdelle naisten illalle. Sopivasti perheaikaa ja ystäviä. Hyvää ruokaa, musiikkia, kepeää ja syvällistä juttelua, herkkuja ja pikkaisen kuohuvaa. Päälle vielä kunnon yöunet. Näillä eväillä jaksaa taas.
Niin herkullisen näköistä taas kerran <3
VastaaPoistaKiitos Nea! <3
PoistaSuolaiset piirakat on mun lemppareita joita itsekin tykkään tehdä tarjottavaksi.
VastaaPoistaJuuri tuo mukavuus alueelta poistuminen on oma heikkous. Teen aina samoja juttuja.
Suolaiset piirakat sopiikin todella moneen tilanteeseen! Otinkin nyt tavoitteeksi kokeilla uusia juttuja ja makuja. Ja kuumeisesti mietin, mihin ruokaan upottaa mm. nippu korianteria. :D
PoistaKaurahiutaleet varmasti pehmentävät pohjaa ihanasti. Mulla on luottoresepti suolaisille piirakoille. Pohjaan tulee perunahiutaleita, mutta ehkä seuraavan kerran kokeilenkin kaurahiutaleita. Niitähän on sitä paitsi jauhokaapissa aina!
VastaaPoistaNäyttää hyvälle👌Olen myös piirakoiden ystävä😊
VastaaPoistaPitääkin koittaa tätä, kiitos ohjeesta. :)
VastaaPoista