lauantai 25. syyskuuta 2021

Gallerixin syntymäjulisteet: mukana kulkeva muisto

Kaupallinen yhteistyö Gallerix kanssa. 


Jokin aika sitten meille kotiutui ihanat julisteet, jotka kodissamme ovat päässeet jo seinälle asti. Tällaisten personoitujen julisteiden hankkiminen oli muutenkin kytenyt mielessä pitkään. Sen lisäksi, että ne ovat mitä ihanin sisustuselementti ovat ne myös muisto: kauniit taulut syntymätiedoilla kulkevat lapsuudesta mukana aikuisuuteen. Syntymäjuliste tehdään mittakaavaan 1:1 lapsen annetuilla tiedoilla, eli luonnollisen kokoisiksi. Meidän julisteisiin tuli lapsien nimet, syntymäaika kellonaikoineen, pituus ja paino. Syntymäjulisteen koko on 50 x 70cm ja sitä on valittavana erilailla tyyliteltyinä ja eri taustavärein. 
Syksy on kotoilun ja pienen uudistuksen aikaan. Otetaan esiin taas pehmeimmät torkkupeitot ja lämpöiset sävyt, lampaantaljat ja kotoisat kahvimukit. Mikäpä muu sopisikaan tällaisen pesänrakennusmeininkiin paremmin, kuin muisto rakkaimpien syntymästä. Yleensä en ole materian tai sisustamisen perään, mutta näitä tauluja pidän arvokkaana, mukana kulkevana muistona. 

perjantai 30. heinäkuuta 2021

Back to 90's: ruisleipäpizza!

Vaihtelua iltapalaan - ja samalla tuli vahingossa keksittyä lasten uusi suosikki! Itsessäänhän tämä ruisleipäpizza on varsin nostalginen ruokalaji, mutta tullut jotenkin unohdettua vuosiksi. Vaan eipä enää! Lapset ihastuivat tähän niin, että heti perään tehtiin uusi kiekko. ❤️🍕🍅


Tuli vähän vahingossa valmistettua uusi suosikki-iltapala, kun kaivattiin vaihtelua niihin tavallisimpiin. Nämä ruisleipäpizzat oli olivat lasten keskuudessa niin hitti, että heti perään piti valmistaa toinen kiekko! 


Kukapa ei tätä ruokalajia muistaisi vähintäänkin omasta lapsuudesta? Minä ainakin muistan. Kyllä näitä 80- ja 90-luvuilla syötiin monessakin kodissa. Muistan vieläkin sen uunista tulvivan oreganon tuoksun, kun leipä alkoi olemaan valmis. 


Ruisleipää, margariinia, tomaattisosetta, tuoretta tomaattia, juustoa ja oreganoa. Sekä omasta kasvatuslaatikosta pikkaisen tuoreita yrttejä. 🌿 Uunissa, kunnes juusto on kunnolla sulanut ja saanut vähän väriä.


Pitäisikin enemmän kierrättää näitä vanhoja ruokaohjeita! Säästyisi monelta päänraapimiselta ruoka-ajan lähestyessä.tiistai 13. heinäkuuta 2021

Kolme K:ta


Kesä, kukkaset ja kotimainen luonnonkosmetiikka. Siinäpä vasta kolme kovaa K:ta. 🌿💛


Viime aikoina sydämeni on sykkinyt eritoten näille Frantsilan tuotteille, joissa korostuu yrtit ja luomu. Mitä luonnollisempi, sen parempi.
Ja pakkaukset; voisiko kauniimpia muka olla?

Elvyttävä yrttisavinaamio on käytössäni ollut jo pidemmän aikaa. Tuote hoitaa, syväpuhdistaa ja uudistaa. Koostumukseltaan notkea naamio on helppo levittää kasvoille. Sisältää saven lisäksi muun muassa öljyjä, ratamoa, pihatatarta, puna-apilaa ja kehäkukkaa. Naamion jälkeen iho on kirkkaampi ja kimmoisampi. 

Tämän kesän uusi tuttavuus puolestaan on Virkistävä jalkavoide. Tiedoksi vaan, että oikeasti vihaan kuivia jalkapohjia (tiedättekö tunteen, kun karkea kantapää takertuu vaikka peittoon?), ja sitä myötä olen jalkavoiteiden suurkuluttaja.
Etenkin tälläisena kuumana kesänä elvyttävä voide on virkistävä, raikastava ja ravitseva voide on tullut tarpeeseen. Hoitavista ominaisuuksista pitää kyllä huolen lukuisat eri eteeriset öljyt, kekäkukka, ruusu, nokkosen lehti, ratamot ja moni muu. 🌿

Onko sulla oma suosikkituote luonnonkosmetiikan joukossa?

*Tuotteet pr-tuotteita