Pyhäinpäivään sopivaa ruokaa on tietenkin kaikki oranssi, niin kuin tämä meillä tarjoiltu bataattisosekeitto. Sopii muuten näille ensimmäisille pakkaskeleille. -8 astetta tuntui näin äkkiseltään todella kylmältä!
Maukas ja lempeä bataatti saa potkua esimerkiksi tuorejuustosta. Käytin ensimmäistä kertaa Creme Bonjourin Aurinkokuivattu tomaatti -versiota, ja kyllä, pidin siitä.
Bataattisosekeitto
1 l vettä/ kasvislientä
1 bataatti (n.700g.)
1 tomaattia
3 porkkanaa
currya
mustapippuria
suolaa
1/2 rasiaa Creme Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
Pilko bataatti ja porkkana. Kuullota niitä kuumassa öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi sekä pilkottu tomaatti ja keitä kasvikset kypsäksi. Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää soseeseen keitinvesi ja kuumenna se samalla sekoitellen. Lisää tuorejuusto ja mausteita maun mukaan.
Kuulostaa maukkaalta keitolta! Laitan ohjeen ylös :)
VastaaPoistaTämä oli todella maukasta ja varmasti teen itsekin tätä uudelleen! :)
PoistaTykkään sosekeitoista, ne vaan on niin ihanan pehmeän makuisia.
VastaaPoistaTodentotta että tuo pakkanen tuntuu todella jäiseltä. Kaipaan vain jo lunta.
Minäkin olen löytänyt sosekeitot taas uudelleen. Maun lisäksi pidän niiden tekemisen helppoudesta. :)
PoistaOnneksi meillä täällä Jyväskylässä on hiljalleen satanut lunta tänään. Mielikin on kirkkaampi, kun maisema ei ole niin ankea.
Onpas herkullinen ohje!
VastaaPoistaVarmasti hyvää!
Kivaa sunnuntaita sinulle!
Keitto on maistunut niin hyvin, että loppui kesken. :D Mukavaa viikon alkua sinulle Sari!
PoistaNam miten herkullisen näköinen keitto tuli,tää ohje täytyykin kirjoittaa talteen :) Mukavaa sunnuntai aamua <3
VastaaPoistaKerrohan, mitä pidit jos teet tätä! :) Ihanaa viikon alkua sinulle! <3
PoistaIhanan oloinen keitto, kiitos ohjeesta, tämä menee kokeiluun ihan ehdottomasti! Mukavaa sunnuntaita sinne!
VastaaPoistaKannattaa kokeilla tätä, tuo tuorejuusto antaa tähän ihanasti makua! Hyvää viikon alkua Anu! :)
PoistaBataattia en olekaan kokeillut, mutta tämän ohjeen nappasin talteen. Näyttää herkulliselta. Blogissani on muuten sinulle tunnustus. tv. Katja - www.willalemmelle.blogspot.fi
VastaaPoistaMinulla oli pitkä aikaa siitä, kun viimeksi tein bataattikeittoa. Tämän valmistin ihan hetken mielijohteesta, ja se kannatti. :)
PoistaKiitos kauniista tunnustuksesta. <3 Aloin jo innostuneena luonnostelemaan postausta. :)