sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Pakkaspäivien kuuma voimajuoma




Erikseen ei varmaan tarvitse mainita, että nyt ulkona on tosi kylmä. Lyhemmillekin ulkoiluhetkille täytyy pukeutua  kunnolla ja pakata päälle monta kerrosta. Rukkasta, lapasta ja villasukkaa. Huivia vielä suun eteen, että hengitettävä ilma edes pikkaisen lämpenee.
 
 
Kahvia on mennyt ja paljon, koska onhan ihan selvää, että sisälläolo pistää ramaisemaan. Myös teetä on keitelty ja tällä hetkellä vihreä tee ja vanilja on eniten käytetty.
 
 
Innostuin tekemään myös toisenlaista kuumaa juomaa, jonka pitäisi samalla helpottaa flunssan oireita. Juomaan tuli mm. omenaviinietikkaa ja kiinnostuin ottamaan selvää sen vaikutuksista. Pienen opiskelun jälkeen omenaviinietikka osoittautui aika terveyspommiksi mm. sen sisältämien vitamiinien, hivenaineiden ja aminohappojen ansiosta. Sen kerrotaan esimerkiksi olevan apuna ruoansulatuksessa, tappavan mikrobeja ja hoitavan ihoa. Kun sitruunan ja hunajan terveysvaikutukset lisätään tuohon, nauttimani juoma taisikin osoittautua oikein voimajuomaksi.
 

 

Kuuma terveysjuoma

 
3 dl keitettyä vettä
1/2 dl omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
pari lohkoa sitruunaa
 
Keitä vesi ja anna hieman jäähtyä. Sekoittele raaka-aineet keskenään ja nauti raikas pakkaspäivän juoma. :) Koska omenaviinietikan maku on niin voimakas, tykkään nauttia sen runsaan vesimäärän kera.
 
 
Tämän pakkasjakson ehdottomasti paras puoli on se, että siivous on erityisen kannattavaa. Tekstiilit tuulettuvat ulkona hyvin ja pöpöt saavat kyytiä. Matot ovat raikkaita, lampaantaljat taas ihanan muhkeita ja koti tuntuu erityisen puhtaalta, kun varmaan kaikki mahdollinen on saanut pakkaskäsittelyn.
 
 
 
Paras vinkki sormien pysymiseen lämpöisenä myös näillä keleillä on kunnon nahkarukkaset. Tällainenkin vilukissa kuin minä on säästynyt jäätyneiltä näpeiltä, vaikka talven pakkasennätyksiä on rikottu. Omista rukkasistani en löytänyt valmistajaa tai merkkiä, mutta miehen ja lapsen alkutalvena hankitut rukkaset ovat Mutka -merkkiset, joka onkin kotimainen yritys. Rukkaset ostettiin Jyväskylän torilta, jossa tuotteiden lisäksi saa mukavaa palvelua, ja onhan myös toritunnelma ihan omanlaisensa.
 
Pakkaset jatkuvat, joten ensi viikolla taitaa mennä voimajuomaa kupillinen, jos toinenkin.
 
 
 
 
 
 
 

15 kommenttia:

  1. Kirpsakkaa juomaa, täytyy olla siis terveellistä. :) Olen kokeillut omenaviinietikkaa hiushuuhteena nokkosen kanssa. Toimi kyllä hyvin hiusten ja päänahan syväpuhdistajana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirpsakkaa, sitä tämä juuri on. :) Kiitos noista vinkeistä hiusteenhoitoon: päänahan syväpuhdistusta omenaviinietikalla aion kokeilla! Joskus käytin myös hiusten huuhteluveden seassa, ja toimi hyvin. :)

      Poista
  2. Mielenkiintoinen juoma ja uskon kyllä juomien tehoon. <3 Ihania kuvia, ihan parhaat tumput ja nuo autot ovat ihania.

    Pirtsakkaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä myös uskon juomien tehoon, ja aina kannattaa kuitenkin kokeilla, jos o tarvetta. Ja kiitos Tiia! <3 Nuo auton on niin sympaattisia, että ei haittaa vaikka leikkikalut välillä lojuu pitkin pöytiä ja sohvia. :D

      Poista
  3. Mielenkiintoinen juoma ja uskon kyllä juomien tehoon. <3 Ihania kuvia, ihan parhaat tumput ja nuo autot ovat ihania.

    Pirtsakkaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
  4. Täytyy kokeilla tuota sinun voimajuomaasi, ei kieltämättä ole ennen tullut mieleeni juoda omenaviinietikkaa kuumana! ;) Meillä sitä tosin on käytetty paljon kaikkeen muuhun kuten hiusten huuhteluaineena :) Ihme ja kumma olen aika hyvin sopeutunut näihin pakkasiin, vaikka auton takia toivoisin vähän edes pienempiä asteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä olen nauttinut omenaviinietikan kylmänä juomana ja nyt ihastuin tähän kuumaan versioon, joka tuntui myös aika tehokkaalta. Hiustenhuuhteluaineena on myös hyvä, joskus sitä käytin siihen. :)Tänään ainakin oli jo vähän lauhempaa, mikä on kerta kaikkiaan ihanaa. On nimittäin ulkoilu (ja autoilu) hieman helpompaa. :)

      Poista
  5. Täytyypä kokeilla tuota voimajuomaa! Teetä kyllä tulee juotua hunajan kanssa päivittäin, mutta vaihtelu virkistää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin flunssajuomana tämä on erittäin hyvä, ja luinkin, että suositellaan etenkin poskiontelontulehdukseen. Hunajaa muuten kuluu nyt talvella, osaankohan enää juoda teetä ilman sitä. :)

      Poista
  6. Mielenkiintoinen juoma! Voi olen meinannut aiemminkin kommentoida, että tykkään sinun blogista, koska postauksissa on aina niin kivoja kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Selina ihanasta palautteesta! <3 Joskus mietin, onko kuvat ihan aiheen vierestä ja viitsiikö julkaista... Joten todella paljon lämmittää mieltä, että pidät kuvistani. :)

      Poista
  7. TUota juomaa pitää testata vaikka tuo etikka kuulostaakin "pahalta".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etikka ei varsinaisesti ole mitään herkkua, mutta tähän voimajuomaan se sopii hyvin ja auttaa nuhaisuuteen. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!