keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Mukavimmat muistot

Hei ja hyvää tätä vuotta! Joulunpyhät on mukavasti vietetty. Uuden Vuoden otimme vastaan pienellä porukalla ilman suurempia juhlallisuuksia. Noutopizzaa, nakkeja, raikasta salaattia, perunasalaattia ja joulukonvehteja.

Uuden Vuodenaaton aamuna tytär esitti kuitenkin toiveen My Little Pony -kakusta. Innostuin ajatuksesta itsekin ja läksin ideaa jalostamaan. Pikkuinen yhden munan kakku valmistui kaakaokakkupohjasta, suklaamoussesta ja vadelmahillosta. Niin ja tietty kerma-marenkijauhekuorrutteesta. Hyvää, vaikka itse sanonkin. Juuri sopiva kolmelle hengellä, josta pieni viipale jäi vielä seuraavalle päivälle. 

Nyt kun tämän vuoden puolelle on päästy, on alettu suunnittelemaan vuoden 2018 kuvioitakin. Mitään mullistavia lupauksia tai elämäntapamuutoksia en tänä(kään) vuonna tee, vaan suuntaan katseen arjen kivoihin juttuihin. Jotain mukavaa lapsiystävällistä tekemistä talvilomalle, lapsen kanssa uuden soittimen opiskelua, mukavien blogiyhteistöiden valmistelua. Siinä olisi kolme kohtaa alkuvuodelle.

Tänä vuonna kerätään myös muistoja talteen saamaamme Leikkien Aikalaatikkoon. Toteutetaan yhdessä tehtäviä ja luodaan muistoja. Koska Aikalaatikko ei itseasiassa ole sidonnainen yhteen vuoteen, aloitettiin korttien tehtävien toteutus ja viime vuoden puolella: 4-vuotias mm. leiponut pipareita yhdessä isomummon kanssa ja rakennellut lumilyhtyjä mumminsa kera.

Korteissa on hyvin erityylisiä tehtäviä retkeilystä kodin askareisiin ja ne on jaoteltu eri vuodenaikoihin sopiviksi. Tärkeintä on omistaa aikaa tärkeälle ihmiselle, eli lapselle, kokea ja ideoida uusia asioita, suunnitella ja muistella. Keskittyä. Kunkin tehtävän jälkeen kortti merkataan tehdyksi ja siitä kirjoitetaan muistoksi jokunen virke, ajatuksia ja kokemuksia. Myös tehtyjen korttien pariin palaaminen ja muistelu lämmittää mieltä pitkänkin (tai etenkin sen) ajan jälkeen, lapset kokemukseni mukaan rakastavat muistella asioita ja tapahtumia. Kortit laitetaan talteen muistojen laatikkoon.

Rakastan tämä tyyppisiä juttuja ja mielelläni tallennan lapsillenikin muistoja. Jokaisella lapsellamme on oma laatikko, johon esimerkiksi tärkeitä papereita, kortteja ja valokuvia säilötään. Vanhimmalla hankkimani pahvinen rasia ja kaksosilla puiset kummiltaan saadut. Olen tallentanut lapsille pääsylippuja, postikortteja, valokuvia, kirjoittanut ylös tärkeitä hetkiä ja lausahduksia. Tiedän, että näihin on joskus vielä mukava palata. 

Leikkien Aikalaatikossa on yksi erityisen tärkeä juttu, jonka itse ainakin helposti meinaan unohtaa: "Vaikka elämä olisi kiireistä, niin keskitythän yhteisiin tehtäviin täysipainoisesti. Unohda työt, puhelimet, televisio ja sähköposti silloin, kun on aika tehdä asioita yhdessä."

Näillä ajatuksilla Uuteen Vuoteen 2018. Kaikkea hyvää myös sulle. <3 Aikalaatikko saatu. 

1 kommentti:

  1. Eikä miten hyvältä kuulostaa tuo aikalaatikko! Ihan mieletön, houkuttaa kyllä kovasti :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!