maanantai 9. huhtikuuta 2018

PlanToysin ekologiset vauvanlelut ja arvonta

Yhteistyössä KiddexMeidän kaksosvauvat, tyttö ja poika, täyttivät juuri yhdeksän kuukautta. Eli ovat nyt sen ikäisiä, että erilaiset lelut, tavarat, muodot, materiaalit ja äänet kiinnostavat aivan eri lailla kuin vaikka kaksi kuukautta takaperin.  Pikkuiset alkavat opettelemaan leikkimisen alkeita ja ovat uteliaita. He tutkivat maailmaa ja tunnustelevat kaikkea, mihin pienet kädet ylettyvät. Toki niitä ihan vauvoille tarkoitettujakin leluja meiltä löytyy. PlanToysin brändilähettiläänä saimme Kiddex:lta setin kauniita pastellinvärisiä vauvanleluja: ensimmäiset avaimeni, kolmio tartuntalelu ja ensimmäinen autoni.

Vielä neljä viisi vuotta sitten en ollut kovin valveutunut lelujen turvallisuuden ja ekologisuuden suhteen. Tuntuu myös, että lelut ja tietoisuus olisivat noista ajoista hurjasti kehittyneet: asioista puhutaan paljon enemmän ja valikoimaa on laajemmin.

Jossain vaiheessa huomasin, että puiset lelut tuntuvat omaankin käteen kivemmalta kuin vaikka muoviset, luonnollisemmalta ja aidommalta kuin kova ja kylmä muovi. Kierrätetystä tai kierrätyskelpoisesta materiaalista valmistetut lelut ovat myös elinkaareltaan pitkäikäisiä. Tuon lisäksi aloin kiinnittää yhä enemmän huomiota myös muihin seikkoihin: materiaalin turvallisuuteen, alkuperään, ekologisuuteen ja eettisyyteen.

Myös erilaiset tempaukset, kuten muoviton maaliskuu, ovat herätelleet väkeä tarkkailemaan ostokulttuuriaan. Jotenkin myös tulkitsisin, että vallalla oleva minimalismin aate ja niin sanotun Kiina-kaupan varjopuolet kannustavat hankkimaan aitoa, laatua ja kestävää, mutta nämä ovat sitten jo toinen tarina, joten palataan tähän ehkä vielä myöhemmin. ;)


Mutta asiaan. Ja kuten tiedetään, vauvat hamuavat ja laittavat kaiken suuhun, myös ihanat lelunsa. Tämänkin vuoksi toivon meidän vauvalelujen olevan myrkyttömiä ja turvallisia leikkiä, ilman pelkoa myrkyistä sekä irtoavista pikkuosista. Lelut seulotaan tarkkaan ja ne täyttävät erilaiset kansainväliset turvallisuusstandardit. Nämä lelut on myös helppo puhdistaa.


PlanToysin leluissa yhdistyy tekijöitä, joita lasten leluissa arvostan. Ne ovat ekologisesti valmistettuja, kestäviä ja opettavaisia, tukien lapsen eri kehitysvaiheita. Tuotteet valmistetaan vastuullisesti ja ylijäävä puuaines hyödynnetään. Tuotteissa on käytetty myrkytöntä liimaa ja lelujen värit ovat peräisin kasviväreistä tai vaihtoehtoisesti vesipohjaista myrkytöntä mustetta. Myös PlanToysin esitteet ja pakkausmateriaalit ovat ekologista kierrätyspaperia. Meidänkään lähetys ei sisältänyt lainkaan muovia! Pisteet siitä.
On ilo seurata, kuinka pienet lapseni leikkivät PlanToysin leluilla. Kestävyytensä ansiosta tiedän lelujen säilyvän vielä pitkään -joko muistona tai vielä seuraaville leikkijöille. Näin katseenkestävät lelut menevät vaikka koristeenakin lastenhuoneessa vielä vuosia.

PlanToysin maahantuoja Kiddex on mukana Lapsimessuilla, ja heidän 6p20-osastolla löytyy myös muun muassa PlanToys-leikkialue. Suosittelen tutustumaan! Haluaisitko vierailla messuilla, mutta vielä uupuu liput? Ole kuulolla, koska Kuiskauksiablogin Instagramtilille on tulossa Lapsimessut-lippuarvonta.

Tämän lisäksi arvotaan myös yksi vauvalelu täällä blogin puolella. Jätä kommentti, sähköpostiosoite ja ajatuksia  PlanToysin leluista, niin olet mukana. Arvonta-aikaa on viikon loppuun, sunnuntaihin 15.4.2018 asti.

Lisää Kiddexistä, PlanToysista ja jälleenmyyjistä löydät klikkaamalla tästä. 

Olemme Plantoysin brändilähettiläitä ja osana tätä vauvanlelut saatu Kiddexiltä.  

22 kommenttia:

 1. Ei ole vielä kokemuksia PlanToysin leluista, mutta koht 6kk pojalleni voisivat olla kivoja :) ja ekologisuus houkuttelee!
  jonna.tiittanen@elisanet.fi

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että on vaihtoehtoja muovileluille!

  Mukana arvonnassa: dzinni@europemail.com

  VastaaPoista
 3. Noita puuleluja katsoessa tulee mieleen oma lapsuus 1950-luvulla.
  esri3363@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Meillä ei ole vielä näitä leluja. Mukaan arvontaan.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Ihania leluja, joiden myrkyttömyyttä ja ekologisuutta arvostan. :) Mukaan arvontaan.
  piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Tosi kivoja leluja, innolla osallistun!
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 7. Mukana, Kivoja leluja, ei ole kokemusta näistä :)
  mariaheinonen1@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. PlanToysilla on ihanan kattava valikoima! Pidän myös itse tärkeänä ekologisuutta ja turvallisuutta tyttären leluissa.
  sanna.merivirta@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Mukana arvonnassa :) Vaikuttavat turvallisilta leluilta :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 10. Tyttäreltä löytyy lääkärilaukku, joka on kyllä todella hyvä ja kestää ehjänä leikeissä! Pikkuveljelle tulisi tarpeeseen tämä vauvalelu �� kaskinen.anna@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Nuo lelut ovat todella kauniita! Muoviset eivät useinkaan sitä ole ja jotenkin puu materiaalina on aina kiehtonut minua. Lisäksi nuo pastellisävyt ovat syötävän suloisia :) turkoosejaunelmia @ gmail.com

  VastaaPoista
 12. Ei ole vielä kokemuksia leluista, mutta tulisivat kyllä nyt tarpeeseen meidän pienille ���� rannekaroliina@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Ihanan värisiä! Puu on materiaalina kestävämpi kuin muovi ja muutenkin miellyttävämpi.
  Veljen perheeseen syntyy syksyllä vauva, niin sinne menisi lelu jos onni suosii!

  Ka.taa@windowslive.com

  VastaaPoista
 14. Mukana! Nättejä leluja :)
  ruskarouva85@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Nämä ovat niin kauniita puu-leluja! Mukana arvonnassa. emilia_ho@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Mukavaa kun lasten leluja on tehty myös ekologisista materiaaleista! 8kk typylle lelu tulisi tarpeeseen 😊

  tainaihalainen@yahoo.fi

  VastaaPoista
 17. PlanToysin lelut ovat niin kauniita ja hauskoja, tykkään!

  lil_citcat(at)hotmail piste com

  VastaaPoista
 18. Mukana! Ihanan näköisiä ja kauniita leluja!
  ainosuklaa@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Ehdottomasti ekologisten lelujen kannalla!
  Sukulaiseni 10 kuiset kaksospojat pitäisivät leluista varmasti! ❤️
  Mukana kivassa arvonnassa, kiitos!
  mantelilaakso@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Kivalta näyttää :) minna1995(at)gmail.com

  VastaaPoista
 21. Plantoysin lelut ovat mahtavia! sari.lamminpaa (a) gmail.com

  VastaaPoista
 22. Aivan ihania leluja! Kauniita ja ekologisia. Meidän 5,5 kk ikäinen poika tykkäisi varmasti todella paljon. :)

  yksipienielefantti@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!