tiistai 9. heinäkuuta 2019

Synttärihulinaa ja suussasulava keksikakku

Numerokakku




Huh heijaa, meillä on vietetty synttäreitä! Kaksoset täyttivät kaksi vuotta ja sen kunniaksi vietetty juhlia sekä tehty kakkuja -mikä sen mukavampaa.


Suunnittelin numerokakun tekemistä pidemmän aikaan ja vasta muutama päivä ennen H-hetkeä hoksasin, että sen tekeminenhän on hyvin helppoa keksikakun muodossa. Sama juttu onnistuisi käyttämällä vaikka kuppikakkuja, mutta keksikakun kokeilu houkutti tällä kertaa.


Numerokakku


Kekseinä käytin perinteistä Digestiveä, jota useimmiten käytän myös juustokakun pohjiin. Jokaiseen osioon tuli kolme keksiä. Väleihin tein kuorrutuksen, joka meni seuraavanlaisesti:

Kerma-rahkatäyte keksikakkuun

4 dl vispikermaa
6 dl mansikkarahkaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää maustettu rahka ja lopuksi vaniljakreemijauhe. Pursota keksien väliin ja ylimpään kerrokseen. 

Päällimmäisen kerroksen kuorrutus on tehty käyttämällä vaniljarahkaa ja puolittamalla määrät. Tästäkin kuorrutetta jäi yli, mutta se meni kyllä parempiin suihin. ;)

Pursotukset väleihin kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, jotta keksit ehtivät pehmetä. Itse tein pari tuntia ennen juhlien alkua loppusilauksen, eli päällimmäisten keksien kuorrutuksen ja koristelun.


Kakun koristeluun käytin ihanan muhkeita kotimaisia mansikoita ja vadelmia, strösseleitä, irtokarkkeja ja apilaa. Kesä onkin ihanaa aikaa myös kakun koristelijoille: tuoreita marjoja ja luonnonkukkia on helposti saatavilla! ❤





Toisena kakkuna kuvissa näkyy perinteinen mansikkakakku, joka myös kuuluu mielestäni ehdottomasti näihin kesäisiin juhliin. 

Tuplien synttäreitä juhlittiin vielä toisen kattauksen verran, mutta siinä huumassa jäi normaali kamera ihan unohduksiin. Kuvia juhlista ja tarjoiluista olen sen sijaan vilauttanut Instagramin puolella (@kuiskauksiablogi). Seuraattehan meitä myös siellä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!