keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Keittiökosmetiikkaa: Hiuspohjan kuorinta kookosöljyllä ja sokerilla

Talviaikaan hiuspohja tuntuu helposti voivan huonosti. Ulkona pää hautuu paksun myssyn sisässä, eikä kuiva sisäilma juurikaan tilannetta paranna. Etenkin, kun on hiukset tiukasti kiinni hainhampailla, niin kuin allekirjoittaneella yleensä. Eri asia se on sitten kesällä, kun voi viipottaa hiukset auki hulmuten ja hiuspohjakin tykkää.
 
Usein tuntuu myös siltä, ettei hiuspohja peseydy kunnolla. Rupesinkin ihan pohtimaan, että miksei hiuspohjasta voisi pitää vähän parempaa huolta? Hoidanhan muutakin ihoa, etenkin kasvojen, tunnollisesti. Päätin kokeilla, josko itse tehty hiuspohjan kuorinta auttaisi tunkkaiseen tunteeseen hiusten juuressa. Läksin keittiönkaappeja koluamaan ja katselemaan, että mitähän sieltä löytyisi.

 
Ilokseni voin todeta, että auttoihan se kuorinta! Hiuspohja tuntuu raikkaammalta ja puhtaammalta, ja niin hullulta kuin se kuulostaakin, se tuntuu hengittävän. Kuorinnan tein sekoittamalla keskenään yhden ruokalusikallisen sulaa kookosöljyä ja yhden teelusikallisen hienoa sokeria. Hieroin ensin seoksella hiusrajat. Sen jälkeen pää alaspäin (jotta aine menee juurikin sinne tyveen, eikä hiusten latvaosiin. Näin latvat eivät ole tiellä.) sormenpäillä hieroin loput seoksesta hiuspohjaan. Annoin kookos-sokeriseoksen vaikuttaa hetken, koska ajattelin kookoksen hoitavan ja kosteuttavan vaikutuksen tekevän nyt hyvää.

 
 
Pesin hiukset kahteen kertaan shampoolla, niin kuin tällaisten öljyhoitojen jälkeen aina teen. Hoitoaineen jätin laittamatta, koska tiesin hiusten kuitenkin jäävän pikkaisen öljyisen tuntuiseksi seuraavaan pesuun saakka.
 
Jos hiuspohja yhtään tuntuu olevan hoidon tarpeessa, kokeile tätä helppoa ja nopeaa konstia. Edullinenkin se on kuin mikä, koska tarvikkeet useimmilta varmaan löytyy keittiöstä. Sitten vaan hiuspohjaa hellimään! <3
 
 

10 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla kun en ole koskaan hiuspohjaani kuorinut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Kannattaa kokeilla, oma hiuspohja ainakin on nyt ihan eri tuntuinen, kuin ennen kuorintaa. :)

   Poista
 2. Itse en ole vieläkään uskaltanut aukaista ostamaani kookosrasvaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan rohkeasti purkki auki! :D Siitä on niin moneksi!

   Poista
  2. Mitä kamalaa pelkäät tapahtuvan purkin avattuasi kun et ole sitä uskaltanut tehdä....? ;)

   Itse tein juuri hiuspohjan kuorinnan seuraavalla reseptillä; 2 rkl oliiviöljyä, 2 rkl sitruunamehua ja suolaa sen verran että muodostuu löysähkö mössö. Hierotaan kasteltuihin hiuksiin (tai siis hiusPOHJAAN) huolellisesti ja huuhdellaan. Käsittelyn jälkeen pesin hiukset Rahuan shampoolla ja laitoin latvoihin hetkeksi saman sarjan hoitiksen. Hiuspohja tuntuu nyt nimenomaan hengittävän paremmin, ja öljy teki hiuksista pehmeät. Suosittelen!

   Poista
  3. Kiitos tuosta ohjeesta Sanna! Siitä onkin liian pitkä aika, kun viimeksi kuorin hiuspohjan ja tätä reseptiä testaan mielelläni. :)

   Poista
 3. Voi mahdoton miten hauska ja kiva vinkki. Kiitos Niina. <3 Iloa päivään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Tiia. <3 Samalla hiuksetkin saavat hoitavan öljykäsittelyn. :) Mukavaa iltaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!