tiistai 6. tammikuuta 2015

Keittiökosmetiikkaa: Risiniiöljyä hiustenhoitoon

Muutama kuukausi sitten kerroin TÄSSÄ postauksessa risiiniöljystä ja sen käyttömahdollisuuksista kauneudenhoidon parissa. Alkuinnostuksessa sivelin sitä ripsien tyveen joka ilta, sekä voitelin jalkoja ja kynsinauhoja.

Ripsille risiiniöljy teki hyvää. Sitä en voi kieltää, vaikka hieman skeptisesti asiaan suhtauduinkin. En sano, että ripseni olisivat silminnähden kasvaneet, mutta huomattavasti parempikuntoiset ne ovat aiempaan verrattuna. Aiempi katkeilu ja rutikuivien ripsien olemus on vähentynyt.

Pidin jo vähän taukoa tuon öljyn kanssa, koska se jättää silmän ympäryksen helposti öljyisen oloiseksi. Aamuisin silmät sai puhdistaa vedellä oikein huolella. Muutenkin koko risiiniöljy jäi vähän unholaan ja väistyi muiden öljyjen tieltä. Päätin, että jotain tuon melkein täyden pullon kanssa on tehtävä. (Jos muuten aiotte hankkia risiiniöljyä, suosittelen ostamaan pienemmän määrän, kuin tuo 250 ml, koska tuon kokoinen pullo kestää ikuisuuden. Ihan oikeasti.)
 
 
Risiiniöljyä soveltuu myös hiustenhoitoon siinä missä muutkin öljyt. Testasin tätä nyt ensimmäistä kertaa tehohoidon tapaan. Lämmitin öljyä mikrossa varovaisesti pienellä teholla, kunnes se oli lämmintä. Jostain mielijohteesta lorautin mukaan sitruunauutetta hiusten kirkastumisen toivossa. Hetken päästä kuitenkin hoksasin, että sitruuna kaiketi tarvitsee aurinkoa toimiakseen...
 
 
Risiiniöljy on koostumukseltaan huomattavasti paksumpaa kuin esim. oliiviöljy ja siksi helppo levittää hiuksiin. Levitin ja hieroin sitä kauttaaltaan ihan päänahkaa myöten, koska pieni kosteutus näin talviaikaan varmasti tekee hyvää hiuspohjalle. Harjasin hiukset läpi ja annoin vaikuttaa reilun tunnin. Harjasin kerran läpi hoidon vaikutusaikana.
 
 
Shampoopesin hiukset kahdesti, ja skippasin tavallisen hoitoaineen. Kosteana hiukset olivat todella öljyisen oloiset, tuplapesusta huolimatta. Kuivina hiukset eivät sitten tuntuneetkaan öljyiseltä. Sen sijaan niistä tuli silkinpehmeät ja helposti kammattavat. Taidan ottaa risiiniöljyhoidon vakiohiustenhoitorutiinikseni. Kuten varmaan arvaattekin, hiusten värissä tai kirkkaudessa ei tapahtunut muutoksia. ;)

Sivelin risiiniöljyä myös rohtuneisiin huuliin. Öljy pehmitti karheita huulia heti, ja varmasti ajaa asian paremmin kuin ns. tavalliset huulivoiteet.
 
Lisää käyttökokeiluja tämän tuotteen parissa on luvassa. Niistä sitten myöhemmin. :)

8 kommenttia:

  1. Itse ostin eilen kookosöljyä ja saa nähdä milloin uskallan sitä testata. Kauneudenhoitoon oon lukenu siitäkin aika monia mielenkiintoisia juttuja :) Kaikkea on näköjään kokeiltava. Mukavaa ja erittäin kylmää (mutta niin kaunista) loppiaista sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti vaan kokeilemaan Ruut, kookosöljy on ihanaa! :) Käytän sitä puurossa, meikinpoistossa, yövoiteena, hiustenhoidossa, haavojen hoitoon... käyttötarkoituksia sille tosiaan löytyy. :)

      Mukavaa loppiaisiltaa! :)

      Poista
  2. Wau mikä vinkki taas, Iso kiitos. Joku päivä teen kauneuspäivän pelkillä "ruoka-aineilla". Mukavaa loppiaista. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä Tiia! :) Kerro sitten kauneuspäivästäsi, että mitä kaikkea keksit! Innolla odotan.
      Rauhallista loppiaisiltaa. <3

      Poista
  3. Kiitos huippuvinkeistä, täytyy kyllä testailla. Itse olen friikkinä hoitamassa hiuksiani ja tahtoisinkin että hiukseni olisivat loisto kuntoiset, siitä ehkä oman blogini nimikin. Itse olen testaillut hiuksiin kookosöljy hoitoa ja varmaan aika sama teho siinäkin. Tosi pehmeät hiukset mutta saa tosiaan pestä ainakin kahdesti shampoolla. Tuota ripsi juttua haluan testailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos näistä vinkeistäni on hyötyä! Itsekin olen käyttänyt paljon tuota kookosöljyä tehohoitoaineen tapaan. Nyt täytyy kyllä sanoa, että risiiniöljy vei voiton. :) Täytyypä tulla tutustumaan blogiisi, olen vähän hiusfriikki itsekin. :)

      Mukavaa illan jatkoa!

      Poista
  4. Mistä tota öjlyä saa ostettu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman öljypulloni olen ostanut apteekista, mutta mielestäni myös luontaistuotekaupat tätä myyvät. apteekista saa varmaan edullisimmin. :)

      Hyvää loppiaisiltaa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!