Leivontavinkki loppuviikkoon syyslomalaisille: suolaiset muffinit. <3 Perustaikinan ohje näissä on sama, ja täytteitä voi sitten valita ja vaihdella maun mukaan.
Näissä muffineissa minulla oli täytteenä suppilovahveroita, kuullotettua sipulia, aurinkokuivattua tomaattia. timjamia ja basilikaa. Täytteen laitoin tehosoittimessa aika hienoksi tahnaksi.
Suolaiset muffinit (taikinan ohje)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g juustoraastetta
2 dl kermamaitoa
2 munaa
1/2 dl öljyä
Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää muuta aineet ja sekoita hyvin. Lisää täyte.
Paista muffinivuoissa (itse käytän Ikean käteviä silikonivuokia) 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Teen näit usein yhden satsin pakastimeen. Sieltä on kätevä ottaa ja sulattaa juuri oikea määrä tarvittaessa. Viime päivinä olen selaillut paljon erilaisia reseptejä ja ainakin puolukka-valkosuklaakakku houkuttaisi kokeilemaan.
Näyttääpä herkuilta! En ole ikinä syönyt suolaisia muffineita. Siinä siis jo syy kokeilla :D Tosin sienistä en niin tykkää, mutta ne voi kai korvata jollain muulla täytteellä :)
VastaaPoistaKiitos Mia! Näihin voi todellakin laittaa täytteeksi melkeinpä mitä vaan. :) Itse tykkään käyttää erilaisia kasviksia ja juustoja. Juusto antaa suolaisille muffineille maun lisäksi mukavan rakenteen. :)
PoistaVoi, nää näyttää hyviltä! Ite oon kyllä paljon enemmän suolaisen ystävä ja siks kaikki suolaiset reseptit on erittäin tervetulleita! :)
VastaaPoistaSama juttu! Vaikka pidänkin myös sokerileipomuksista, jos saa valita, otan kahvinkin kanssa useimmiten suolaisen vaihtoehdon. :)
PoistaHyvältä näyttivät jo instassa ja nyt tämä ohje on niin helppo ja hyvä että pakko testata! Ei siis murenee pakastettuna? nam nam.. kuulostaa niin mulle tehdyllä reseptiltä. Kiitos!
VastaaPoistaNäissä ei rakenne kärsinyt lainkaan pakastettaessa. Jos päädyt kokeilemaan ohjetta, kerrohan mitä tykkäsit! :)
PoistaNäyttävätpä hyviltä! Pitääkin taas pitkästä aikaa tehdä muffineita! Ihanaa iltaa! :)
VastaaPoistaNämä on herkkua! Mukavaa viikon alkua Maria! :)
PoistaItse lisäisin vielä ehkä fetaa joukkoon. Mä laitan fetaa ihan k.a.i.k.k.e.e.n :D
VastaaPoistaFetakin sopii näihin tosi hyvin! Seuraavalla kerralla voisin itsekin lisätä vielä sitä, passaisi myös sienien kanssa. :)
PoistaTää ohje pitääkin heti kirjoittaa ylös :) Hyvää viikonloppua :)
VastaaPoistaKiva, jos reseptistä on iloa! <3 Mukavaa viikon alkua! :)
PoistaKiitos helposta ohjeesta! Pitääkin kokeilla ihan lähiaikoina :).
VastaaPoistaOle hyvä Sanna! :) On tosiaankin helppo ja maukas ohje!
PoistaNäyttääpä herkulta! Juuri kyselin mieheltä aamiaismuffineista, joita teki äitienpäiväksi, olivat niiiiiin herkkua! :)
VastaaPoistaNämä tosiaan sopii erinomaisesti aamiaisellekin. :) Mukavaa viikkoa Katja! :)
PoistaOlethan huomannut blogissani haasteen sinulle?
VastaaPoistaJos olet, niin pahoittelen, että kyselen perääsi uudelleen. Käyn nyt kaikki läpi, koska niin vähän vastauksia vasta tullut.
Täytyypä käydä vielä tarkistamassa! Kiitos muistutuksesta Viltsu! :)
Poista