tiistai 6. kesäkuuta 2017

Tee itse: helppo ja halpa mysli






Meillä mysli ja jugurtti kuuluvat aamu- ja välipalavalikoimaan melko hyvällä menestyksellä, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Kysyntää kyllä on ollut, mutta eri myslivaihtoehtoja tutkiessani, olen todennut pussin sisällön koostuvan liiaksikin kaurahiutaleista ja sokerista. Sen lisäksi, että tämä ei täytä tiettyjä odotuksiani terveellisestä ravinnosta, on aivan hölmöä maksaa kaurahiutaleiden hintaa enempää mokomista seoksista. Erityisen tarkkaan tutkin ruokien sokerimäärät, kun ruokapöydässämme istuu yksi 3-vuotias.

Sittemmin olen kokeillut kauppojen sokerittomia myslejä ja siirtynyt kukkaroystävällisempään vaihtoehtoon, eli paahtanut myslini itse. Tekemällä myslin itse säästää todellakin pitkän pennin ja sen sisältö on täysin päätettävissä oman maun mukaan.




Alla oleva ohje on edullisimmasta päästä, meiltäkin löytyi raaka-aineet valmiina kaapista. Tätähän voisi hifistellä vaikka kuivatuilla hedelmänpaloilla ja eri pähkinälajeilla, mutta maukasta on näinkin.


Itse tehty mysli

1,5 dl maapähkinöitä
4 dl kaura- / 4 viljan hiutaleita
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl chiansiemeniä
0,5 dl kookosöljyä
0,5 dl auringonkukkaöljyä
2 rkl hunajaa
1 tl kanelia
1 dl rusinoita
0,5 dl mantelilastuja
2 rkl marjajauhetta

Murskaa pähkinöitä pienemmäksi. Sekoita sitten keskenään murskatut pähkinät, hiutaleet, chian- ja auringonkukan siemenet. Lisää seokseen öljyt, hunaja ja kaneli. Sekoittele hyvin ja levitä uuninpellille. Paahda 150 asteessa 15 minuuttia. Kääntele välillä ja tarkkaile, että seos pääse paahtumaan liikaa. Vähennä asteita 120 asteeseen, paahda vielä toiset 15 minuuttia käännellen ja tarkkaillen.

Lisää jäähtyneeseen seokseen ohjeen loputkin ainesosat. Nyt ihana kotimysli on valmista nautittavaksi.



11 kommenttia:

  1. Ihanaa kiitos reseptistä, jotain kivaa myslireseptiä olen kaivannut. Sain ystävältä kerran pussillisen hänen tekemää mysliä ja oli taivaallista, voittaa kaikki kaupan mennen tullen.

    kaunista iltaa Niina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! Kyllä itse tehty mysli vaan on hyvää. <3 Paahdettuna siihen tulee vielä ihana lisävivahde ja raaka-aineetkin voi valita itse. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  2. Mäkin olen tehnyt usein mysliä itse, se on kyllä kätevää! Herkkua tulee, kun laittaa joukkoon vähän maapähkinävoita ;) Pistänkin tämän reseptin ylös, mä kun oon jumahtanut siihen yhteen ja samaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, maapähkinävoi sopii varmasti tosi hyvin! Vähän kaikkeen muuhun olenkin sitä jo ujuttanut, paitsi mysliin. :D

      Poista
  3. Ihana resepti, kiitos! Harvoin tulee mysliä ostettua kaupasta, kun niissä tuntuu aina olevan joku vialla. Näin itsetehtynä on varmasti paljon herkullisempaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Itsekin tympäännyin kaupan mysleihin, kun tuntui hullulta maksaa ihan vääränlaisista raaka-aineista. Tuohon omaan versiooni ajattelin seuraavalla kerralla tehdessä lisätä vielä kuivattuja marjoja. :)

      Poista
  4. Kiitti, kivan ja helpon kuuloinen resepti :) Meilläkin menee mysliä monesti aamupalana, ja olen usein miettinyt sen tekemistä itse. En kuitenkaan ole vielä saanut aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on helppo ohje. :) Meilläkin tyhjeni myslipurkit siihen tahtiin, että ajattelin olevan järkevintä tehdä itse. Nyt pystyy vieläpä päättämään sisällöstä. :)

      Poista
  5. Näyttää tosi hyvältä! Pitää testata ehdottomasti! :)

    http://taruanuelina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata! Voi olla, että paluuta kaupan mysleihin ei sen jälkeen ole. ;)

      Poista
  6. Tosi kätevä ohje! Näyttää myös kauniilta tuollaisessa purkissa :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!