maanantai 20. marraskuuta 2017

Herkullista arkiruokaa: kookos-riisipuuro ja porkkanahillo



Tämän syksyn aikana meillä on syöty ennätysmäärä puuroja, kiitos niiden helppotekoisuuden ja maistuvuuden. Kaikki taisi lähteä riisipuurosta, jota tytär jostain sadusta inspiroituneena pyysi syödäkseen. Kaurapuuroa meillä on toki syöty iltapalaksi kautta aikojen, ja nyt puurovalikoimaan kuuluvat myös muun muassa ohrapuuro, vispipuuro ja riisipuuro. 

Sen lisäksi, että puurot ovat maukkaita ja helppoja valmistaa, ovat ne oikeanlaisten lisukkeiden kanssa edullista kotiruokaa parhaimmillaan. 




Tänään pyörittelin kädessä porkkanakeiton valmistuksesta jäänyttä kookosmaidon loppua ja päätin testata riisipuuroa kookostwistillä, sehän ei nimittäin voi maistua muuta kuin herkulliselta! Ja tottahan se oli: tätä herkkupuuroa olisi voinut syödä niin paljon kuin vatsa vaan vetää. <3 

Vaikka liedellä valmistettu riisipuuro on maukasta ja helppo valmistaa, mikään ihan pikainen ruoka se ei ole. Itse tykkään keitellä riisipuuroa melko pitkään, vähintään tunnin ajan, ihan miedolla lämmöllä minimoiden pohjaan palamisen riskin. 




Kookos-riisipuuro

2,5 dl puuroriisiä
2,5 dl vettä
1 l täysmaitoa
2 dl kookosmaitoa

Sekoita riisi kiehuvaan veteen. Kun vesi on imeytynyt riisiin, lisäile maitoa vähissä erin samalla sekoitellen. Anna puuron kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä ja varo pohjaan palamista. Kun maito on imeytynyt ja riisi pehmeää, sekä koostumus puuromaista, lisää kookosmaito. Hauduttele, kunnes puuron koostumus ei ole liian vetelää. Anna valmiin puuron vetäytyä kannen alla hetki. 

Riisipuuro on ihanaa perinteisesti voisilmän tai kanelin kanssa nautittuna. Ihan loistavalta se maistui myös porkkanahillon kanssa, jonka ohje löytyy täältä. Saattaa muuten olla, että porkkanahillo on meidän tämän vuoden itse tehtyjen joululahjojen joukosta. 

Maistuuko puurot teidän perheessä? Mikä on sinun suosikkisi? 



4 kommenttia:

  1. Tämä vaikuttaa niin ihanalta! Kuopus ei syö millään puuroja, kaikki mannaata kauraan ja riisiin on taistelua. Siksi meillä taas vähentynyt puuronsyönti.

    VastaaPoista
  2. Meilläkin puurot kuuluu useasti perus ravintoon. Alkusyksystä lapsilla oli jokin kaurapuurovillitys ja he tekivät vähintään kaksi kertaa päivässä mikropuuroa. Siinä oli jo äiti ihmeissään kun muut eväät pilaantuivat kaappiin ja puuro teki kauppaansa. Riisi puurosta meillä tykkää kaikki ja ruukaankin nakata sen uuniin, joten siellä se saa muhia omassa rauhassa 90minuuttia ja sit se on valmis nautittavaksi, eipä tarvitse olla hämmentelemässä.

    VastaaPoista
  3. Kyllä maistuu! Riisipuuro, mannapuuro, kaurapuuro, ohrapuuro jne. Tuorepuurosta on innostunut ennenkaikkea perheen teini. Viimeisin villitykseni puuroissa on savory oat eli suolainen kaurapuuro. Suosittelen kokeilemaan!

    VastaaPoista
  4. Riisipuuro on parasta ja mä keittelen kans sitä reilun tunnin. Kookosmaidosta oon testannut kerran riisipuuroa ja se oli hyvää. Mannapuuro maistuu meillä kans ja kaurapuuroa syö pienin aamuisin ja iltaisin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!