torstai 7. joulukuuta 2017

Tonttujen hommia
Ensimmäiset piparkakut leivottiin meillä jo hyvissä ajoin marraskuussa. Tänäkin vuonna käytin kaupan valmista taikinaa. Ajatuksissa on kuitenkin kokeilla piparkakkutaikinan tekoa myös itse, vielä ennen joulua. 

Valmiistakin taikinasta tulee todella maukkaita piparkakkuja. Yksi omaa suosikkipuuhaani on myös piparkakkujen koristelu -rakastan kaikkea pientä näperrystä! Koristelu on myös meditatiivista puuhaa, ja vie mennessään vaikka useaksi tunniksi. Myös lasten kanssa on mukava koristella piparkakkuja ja antaa heidänkin luovuudelleen vallan. Mukavaa koko perheen puuhaa. 

Tänä vuonna pääsimme tuotetestaajiksi Confetin piparkakkumuoteille, valkosuklaakuorrutteelle ja Wiltonin marenkijauheelle. Erimuotoisista ja -kokoisista muoteista oli hauska painalla piparkakkuja. Oma suosikkini oli suuri tähtimuotti, jolla ajattelin tehdä vielä muutaman piparin niin joululahjaksi kuin koristeeksi. Koristeluun ja kuorruttamiseen käytin valmiina tuubissa ollutta valkosuklaata, sekä marenkijauheesta ja tomusokerista veden kanssa tehtyä kuorrutetta, joka kyllä peittoaa ns. perinteisen tomusokerikuorrutteen mennen tullen. Pursottaminen kävi kätevästi kertakäyttöisen pursotinpussin avulla. Tätä aion jatkossa käyttää myös muihin leivonnaisiin. 

Jouluun onkin  enää yllättävän lyhyt aika. Omat joulutouhut ovat jollain mallilla edes -voisi siis olla huonomminkin!

Joko teillä on leivottu piparkakkuja? Kuuluuko piparkakkujen koristelu teidän perheen jouluaskareisiin? 


Tuotteet saatu Confetista 

2 kommenttia:

  1. ONpa ihania pipareita uusilla muoteilla tehtyinä. Itsekin voisin haluta uusia muotteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hauskaa leipoa välillä eri muotoisia piparkakkuja. Yleensä ollaan tehty niitä kaikkein perinteisimpiä, tähtiä ja sydämiä. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!