tiistai 22. toukokuuta 2018

Hyvinvointia kotikonstein Guashan avulla

En tunne ketään, joka olisi kertonut, että päänhieronta olisi epämukavaa. Yksi kampaamokäyntien parhaimpia osuuksia on juuri hiuspohjan hieronta, josta usein pääsee nauttimaan hiustenpesun yhteydessä. Hieronta on ennen kaikkea rentouttavaa, mutta samalla virkistävää.

Saamallani Guasha- kammalla on samanlaiset päänahan verenkiertoa aktivoivat ominaisuudet. Kammattaessa lihakset pään alueella rentoutuvat. Pään alueen akupisteet aktivoituvat, mikä hoitaa ja rauhoittaa koko kehoa.
Bian-kivestä valmistettu kampa on pieni, joten se kulkeutuu helposti mukana. Kädessä ja hiuspohjaa vasten aito, sileä luonnonmateriaali tuntuu miellyttävältä. Guasha ei olekaan mikään uutuusjuttu, vaan vanha kiinalainen menetelmä. Tiedän Guasha-kiveä käytettäneen jopa synnytyskipujen lieventämiseen.
Kolmen pienokaisen äitinä omat hetkeni rentoutua ja hiljentyä ovat harvassa. Kun tällainen tilaisuus koittaa, pystyn Guasha-kamman avulla helpommin rentouttamaan mieleni ja kehoni. Jo lyhytkin hetki Guashan parissa on hyväksi. Kamman litteällä puolella hieron hellästi hartioitani sekä niskan seutua, ja soveltuupa se myös kasvojen hierontaan. Hieronta auttaa myös kuona-aineita poistumaan kehosta. Sillä on positiivisia vaikutuksia kasvoille ja kasvojen ihon hyvinvointiin: muun muassa  tasoittaa ihoa, pienentää laajentuneita ihohuokosia, vaalentaa pigmenttiläiskiä. Haluan käyttää ne muutamatkin omat hiljaiset minuutit rentoutumiseen ja hyvinvointini edistämiseen. Guasha-kampa juuri sopiva väline tähän.

Hiuspohjan verenkierron vilkastuessa myös karvatupen ravinnonsaanti tehostuu, mikä puolestaan aktivoi hiusten kasvua. Raskauksien ja imetysten runtelemille hiuksilleni se on enemmän kuin ok!  Monta kärpästä yhdellä iskulla siis.


Guasha-kammasta lisää voit lukea täältä. Samasta paikasta löytyy myös video Guasha-kamman käyttöön.

Kampa on saatu Elonaturasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!