tiistai 30. lokakuuta 2018

Kodinhoidon top3 ja Purenn luonnolliset pesuaineet





Jos perheemme kokoa ja ikäjakaumaa katsoo, jo nopealla vilkaisulla pystyy toteamaan, että siivottavaa riittää. ;) Olen oman konmaritukseni jo tehnyt ja siellä tiellä jatkanut, mutta vuodenaikaan liittyvistä hiekoista, loskasta ja pölystä, sekä esimerkiksi itse ruokailemaan opettelevien pyykeistä ei pääse mihinkään. Meidän kotona siis siivotaan jo olosuhteista johtuen melko paljon. Näin tulee jatkumaan vielä pitkään. Ainakaan meidän pikkulapsiperheessä mikään ei ole ihan tiptop ja elämisen meno näkyy, ja näin saa ollakin.

Koska siivoamiseen kulutetaan kuitenkin melko lailla aikaa, olen ottanut oikeudekseni tehdä siitä vähän kivempaa. Rutiineja, karsimista ja oikeat välineet on oma top3 mitä kodinhoidon helpottamiseen tulee. Tarpeettomat asiat heti kiertoon ja säännöllisyys myös siivoamisessa. Kun asioita tekee samalla tavalla tarpeeksi monta kertaa, ajan myötä niistä tulee tapoja, joita tekee lähes huomaamatta.

Iso rooli on myös oikeanlaisilla siivousvälineillä ja puhdistusaineilla. Tiskiainetta, pyykinpesuainetta, huuhteluainetta, yleispuhdistusainetta, saippuaa ja montaa muuta kuluu, melko lailla. Samalla kun käytän ja nautin oikeanlaisista täsmätuotteista, olen halunnut tehdä sen valitsemalla ekologisesti.

Olen käyttänyt muutamien merkkejä ekopesuaineita jo vuosien ajan, kokeillut ja etsinyt sopivia. Luoto.life :sta sain vielä mukavan satsin tuotteita testiin Purenn -valikoimasta. Melko usein ekologisia tuotteita kutsutaan "ekohippeilyksi" ja pidetään vähän tylsänä. Nämäkin tuotteet ovat kehittyneet ihan valtavasti! Vielä joitain vuosia sitten pesupähkinät olivat lähes ainoa tuntemani ekopyykinpesuaine -nyt puolestaan on mistä valita.





Purenn tuotteet on ihan omaa luokkaansa. Niissä ihana luonnollinen ja miellyttävä tuoksu. Meidänkin tuotteista löytyy mm. omenaa, vihreää teetä, pihlajaa, lakkaa, mustikkaa, havua ja laventelia. Inspiraation tuotteisiin Purenn kertoo saavansa pohjoisesta puhtaasta luonnosta ja tämän kyllä huomaa. Purenn yritys löytyy Ruotsista ja tuotteet valmistetaan Latviassa. Tuotteet ovat biohajoavia ja tehty luonnon omista raaka-aineista. Raaka-aineet ovat siis 100% luonnollisia. Eikö kuulostakin aika hyvältä?


Tuotteiden luonnollisuuden ja puhtauden ansiosta voin käyttää niitä turvallisin mielin kotonamme. Kun perheeseen kuuluu kolme pientä lasta, turvallisuutta, puhtautta ja ekologisuutta pohtii entistäkin syvemmin. Ekologisen elämäntavan ja tuotteiden käyttäminen ei todellakaan tarvitse olla mitään kituuttamista tai suppeita valintoja -päinvastoin tämä polku on mielenkiintoinen ja antoisa. :)





Purenn tuotteista löytyy laaja valikoima koko kodin hoitamiseen: keittiöön, kylpyhuoneeseen tekstiileille, lattian ja pyykin pesuun sekä hoitavat luomusaippuat käsille. Vaikka kodinhoidosta ja puhdistusaineista voisi selvitä ihan muutamallakin tuotteilla, itse tykkään nauttia täsmätuotteista, luonnollisista hyvistä tuoksuista, asianmukaisista välineistä ja tehdä asioista vähän mukavampia -myös siivoamisesta.


Yksi käytetyimpiä Purennin tuotteita on keittiön pinnoille suunnattu luonnollisestikin kasvipohjainen suihke, jonka valmistukseen on käytetty muun muassa omenaa ja pihlajaa. Suihkeen avulla saa kätevästi putsattua kaikkia pestävät pinnat, se irrottaa rasvaa, likaa, pinttymiä ja jopa hometta. Omasta keittiöstäni voin rehellisesti kertoa, että ruoanlaiton ja pienten lasten ruokailusessioiden jälkeen on puhdistettava aika monta pintaa.





Myös pyykinpesuun käytän mieluiten näitä miedosti tuoksuvia ja luonnollisia tuotteita, jotka eivät aiheuta ärsytystä lasten herkälle iholle. Samoin kuin lattiat, astiat, kaakelit, kaikki tekstiilit -pienet kädet ja iho on kosketuksessa kaikkeen ja kaikkialla, joten kemikaalittomuudella on väliä.







Onko Purenn tuotteet sulle ennestään tuttuja? Käytätkö kodinhoitoon luonnollisia vai synteettisiä tuotteita? Mikä on sinun oma siivoustaktiikkasi? 


Purenn  ihanan tuotepaketti on saatu Luoto.Life -kaupasta. Lisää Purennista ja sarjan tuotteista voit lukea täältä. 

3 kommenttia:

  1. Tuotemerkki ei ole tuttu itselle.Tykkään käyttää biohajoavia pesuaineita kotona.

    VastaaPoista
  2. Hei siis saako näitä ostettua jo Suomestakin? Sain muutaman tuotteen testiin viime vuoden messuilta itse valmistajalta, he etsivät silloin vielä maahantuojaa. Oon tykännyt näistä kovasti!

    VastaaPoista
  3. www.luoto.life verkkokaupasta saa ostettua - etsimme kovasti jälleenmyyjiä. Saa vinkata:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!