lauantai 13. lokakuuta 2018

Syysretket

Stanleyn kylmälaukku, ruoka- ja juomatermokset, sekä Aladdin lasten juomapullot saatu.

Päähine Breden



Onneksi, oi onneksi, alkukesällä luodut uhkakuvat minimalisesta sienisadosta ovat osoittautuneet perättömiksi! Siellä niitä metsästä on, suppilovahveroa vieri vieressä. Kun huomaat yhden, et voi olla huomaamatta toista. Ja kuinka ollakaan, niitähän onkin lähes kaikkialla! Varsinkin kun sienestyskaverina on tarkkasilmäinen 5-vuotias, saalis on taattu. Ehkä tässä taustalla on jonkinmoista sienihulluutta: on vaan päästävä. 

Viime viikolla meidän retkipäiväksemme osui täydellinen syyspäivä. Sateiden jälkeen metsä oli ehtinyt jo hiukan kuivua, joten liikkuminen siellä oli mukavaa ja helppoa lapsillekin. Keuhkot täyteen raikasta ja puhdasta ilmaa. Onnellisuuskäyrä tekee koukauksen ylöspäin.

Usein perheretkillämme vanhin lapsi kulkee matkassani ja pienemmät ottavat haltuun vähän helpomman maaston isänsä kanssa. Jonkin ajan kuluttua tapaamme taas yhteisten eväiden merkeissä.


Stanley termospullo



Nykyään meidän vakioretkivarusteisiin kuuluu eväät, ihan yhtälailla kuin vaikka kumisaappaat ja sienikori. Ruoka- tai välipala-aika osuu kuitenkin retken ajalle, joten jotain syömistä otetaan aina mukaan. Aikuisille myös kahvia, lapsille mehua, maitoa tai kaakaota. Eväät taitaa aika monelle ollakin se retken huipennus? :D Eikä niiden tarvitse kovin kummoisia olla, retkellä kaikki maistuu hyvältä. 

Viime viikolla lähdettiin retkelle aika yllättäen. Siinä pukemis- ja pakkaamisvaiheessa päätin, että kurvataan kaupan kautta. Kahvin sentään laitoin tippumaan ja termariin. Kylmälaukkuun pakkasin retkiastiat, vähän lämmintä ruokaa ja myöhemmin ne ostokset. Kylmälaukku toimiikin myös hyvänä tasona ja pöytänä, ja sinne saa kaiken pakattua niin siististi, että on meillä syrjäyttänyt eväskorin monessa tapauksessa. 

Olen aina ollut metsä- ja retki-ihminen. Tykkään asua kaupungissa, mutta puistojen ympäröimän lähellä luontoa. Toivon, että luontosuhde siirtyy lapsiinkin ja heillä jää mukavia muistoja näistä retkistämme. 

Toivotaan hyviä kelejä syyslomaviikollekin. Sekä maukkaita eväitä ja sienionnea.


Stanley kylmälaukku


Stanleyn kylmälaukku ja termospullo, sekä lasten Aladdin juomapullot saatu. 

4 kommenttia:

  1. Ihana syysretki - ja onneksi tosiaan sienisato ei jäänyt niin pieneksi kuin uhkailtiin! :)

    VastaaPoista
  2. hei meil on pojilla noi samat Bredenin pipot1 Ihan best. Ne on myyty meillä "rosvopipoina" kun ei nappais kaulurit... :)

    VastaaPoista
  3. Tätä postausta lukiessa tuli ihan hirveä hinku lähteä monen monen vuoden tauon jälkeen metsään retkelle! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!