keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Ilahduta leivällä. Helppoa ja hauskaa!


Yhteistyössä Vaasan ja Indiedays.
 
 
Olen mukana Indiedaysin ja Vaasanin Taika-kampanjasssa, jossa pääsin osoittamaan tunteita leivällä. Omaa ja läheisten arkea voi piristää pienillä ja teoilla, ja samalla tuoda siihen hippusellinen taikaa. Mikä olikaan sen parempaa kuin päästä ilahduttamaan pientä tytärtä Taika-leivällä.


 
Meillä leipä kuuluu olennaisesti aamiaiseen ja välipalaan. Vaasan tummassa Taika Täysjyvä leivässä on sopivasti täysjyvävehnää, -ruista ja siemeniä. Kasvisten ja hedelmien kanssa nautittuna yhdistelmä on erittäin hyvä kokonaisuus: vatsan täytettä, kuituja ja vitamiineja. Viipaleetkin ovat sopivan ohuita ja pehmoisia.  Maistuu lapsille ja aikuisille.

 
Joskus ruoan kanssa saa, tai oikeastaan pitääkin, vähän hassutella. Etenkin lasten kohdalla. Välillä yllätän oman pikkuisen 2-vuotiaani taikomalla välipala-aineista erilaisia hahmoja, vaikkapa suosikkikissan. Taikaleivän päälle syntyy nopeasti ja helposti vaikka millaista kuvioita erilaisia kasviksia ja yrttejä käyttämällä. Samalla tutustutaan hauskalla tavalla uusiin makuihin.

Tomaatista, paprikasta ja auringonkukan siemenistä saa kissalle jo kasvot. Muita kasviksia voi ripotella leivän reunoille väriä antamaan ja ruokahalua herättämään. Mitään erikoista, kallista ja aikaa vievää ei siis tarvita: laadukas leipä ja peruskasvikset riittävät hyvin. 
Yhteiset ruokailuhetket ovat parhaimmillaan lämpimiä ja kiinnostavia. Tällöin ruokakin maistuu paremmin ja paremmalta. Leikkihetken jälkeen on ihana nähdä onnelliset iloiset kasvot välipalapöytään saapuessa. Näillä pienillä jutuilla on iso rooli. Ne muistetaan vielä aikuisenakin.  Ja näinkin helpolla tavalla on mahdollista osoittaa, että välittää. <3

 
 
Sinäkin voit osallistua Vaasan Taika-kilpailuun Instagramissa! @Vaasan _leipomot arpoo joka viikkoa kaksi herkullista eväskoria. Kilpailuun voit osallistua jakamalla omat leipäterveisesi. Tarkemmat ohjeet löytyy TÄÄLTÄ.

 
 

4 kommenttia:

 1. Oi, mitä herkkuvoileipiä ja voileivät maistuvat aina hyvin, etenkin ulkoilmassa nautittuna :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä jännä, miten ruoan tarjoileminen hauskan näköisenä saa lapset syömään innokkaammin, tai yleensä syömään. Toisaalta kyllähän me aikuisetkin nautitaan kauniista kattauksesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä ruoan ulkonäöllä ja asettelulla on merkitystä. :) Ja joskus pitää myös vähän hupsutella, vaikka kyse onkin ruoasta. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!