tiistai 29. marraskuuta 2016

Täydellinen kesäkurpitsa-kasvislasagne ja arvonnan voittaja







Huh hei, tuli menneellä viikolla tehtyä melkoisen hyvää kasvislasagnea! Ellei tähän mennessä jopa parasta, melko täydellistä nimittäin. Tätä ruokaa nimittäin söin jo ihan sen maun takia vatsani pinkeäksi, vaikka nälkä oli taltutettu jo monta suupalaa aiemmin. Lasagne on meillä ollut yleensä sellainen ruoka, josta syödään monta kertaa. No, tämä satsi riitti tasan kahdelle kerralle ja ruokailijoita olimme me kaksi aikuista ja yksi 3-vuotias, joten tämäkin kertonee jotain.





Tätä lasagnea tehdessäni tunnistin virheet, joita olin aiemmin lasagnea valmistaessa tehnyt: oikominen reseptissä, nuukailu raaka-aineissa ja hermojen menetys maitokastikkeen kanssa (se joko ei kiehu tai palaa pohjaan). Tällä kertaa varasin rutkasti aikaa, paljon hyviä raaka-aineita ja totesin kasvisliemi-kermayhdistelmän kaikkein parhaaksi juustokastikkeen pohjaksi. Reseptin idean sain Kodin Kuvalehden kasvislasagnesta , joka muokkautui vielä enemmän oman maun mukaiseksi.





Kasvislasagne


250 g lasagnelevyä
1 kesäkurpitsa

2 sipuli
3 valkosipulin kynttä
3 porkkanaa
0,5 dl tummaa soijarouhetta
8 aurinkokuivattua tomaattia
1 paprika
1 prk tomaattimurskaa
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria
basilikaa
oreganoa

Juustokastike

50g voita
1 dl vehnäjauhoja
6 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa
2 dl Emmental-raastetta (+ toinen 2 dl lasagnen pinnalle)
suolaa
viherpippuria
muskottipähkinää

 Paista pannulla öljyssä silputut sipulit, raastettu porkkana ja pilkottu paprika. Lisää joukkoon hunaja, liotettu soijarouhe, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia ja lisää vielä mausteet.

Valmista juustokastike sulattamalla ensin voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja anna muhia hetken. Valuta joukkoon kasvisliemi ja kerma, koko ajan sekoittaen. Kiehauta miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää juustoraaste ja mausteet. Sekoita hyvin ja anna juuston sulaa. Nosta kattila pois liedeltä.

Voitele lasagnevuoka. Lado pohjalle kasviskastiketta, sitten ohkaisia kesäkurpitsaviipaleita, juustokastiketta ja tämän jälkeen lasagnelevyjä. Toista kerroksia kunnes ylimpänä on lasagnelevyjä. Kaada päälle loppu juustokastike ja pari desiä juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunissa reilu puoli tuntia. Paistamisen jälkeen anna lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.




Lahtiset -arvontakin päättyi useampi päivä sitten. Blogi on viettänyt hiljaiseloa, kun illat on kuluneet joulupuhteiden parissa. Mutta täältä tullaan taas, luonnoksissakin on monta kivaa juttua ja arvontaa. Ihanan saunahatun itselleen voitti Nanni. Laitan sinulle vielä sähköpostia. :)



1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!