torstai 12. tammikuuta 2017

DIY: Pirtelö aikuisempaan makuun





Meillä on joskus tapana, etenkin niinä päivinä kun vietetään tyttären kanssa esimerkiksi kelistä johtuen sisäpäiviä, tehdä jotain ekstraherkkua arkea piristämään. Tämän vuoden puolella olemme jo useamman kerran tehneet pirtelöä. Eli sitä ihan perinteistä jäätelö + maito seosta, johon olen laittanut jotain ekstraa makua antamaan.




Makuaineiksi sopivat loistavasti hedelmät ja marjat, ja keksinpä upottaa pirtelöön loput joulukonvehditkin. Ja tänään, kun viimeisiä joulukonvehteja vietiin, tuunasin omaa juomaani vielä hieman enemmän aikuisempaan makuun. Nimittäin kahvilla.




Aika loistelias keino yhdistää jälkiruoka ja jälkiruokakahvi! Eikös vaan? Sauvasekoittimen avulla siis soseutin kimpaleen vaniljajäätelöä, muutaman desin maitoa ja After Eight -minttusuklaakonvehteja. Jaettuani pirtelön laseihin, valutin omaan juomaani vielä noin desin verran vahvaa kahvia. (Kahviin sekoittelin muuten vielä pari teelusikallista tummaa kaakaota, koska halusin koostumuksesta paksumpaa).




Ai että, kun tykkäsin! Tästä taisi tulla uusin suosikkini "epäterveellisten herkkujen" keskuudesta. Alkaakohan ajatukset olla jo kesässä, kun haikailen kylmien juomien perään? ;)

4 kommenttia:

  1. Ah kuulostaa ja näyttää hyvältä! Smoothiet ja pirtelöt nousevat ihan uusiin sfääreihin kun niihin laittaa jotain "epäterveellistä" lisuketta. Mä kokeilin kuusenkerkistä, seljankukkamehusta ja maidosta smoothieta, josta tuli tosi hyvää. Mietin vain, että jos siihen käyttäisi vaikka kermaa tai jätskiä maidon sijaan, niin kuinkahan hyvää se sitten mahtaisi olla. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, ja sitä "epäterveellistä" ei tarvita usein kuin ripaus! :) Smoothiesi kuulostaa ihanalta! Kuusenkerkistä olen hauduttanut vain teetä, eipä ole tullutkaan mietittyä muita käyttötapoja, joten kiitos vinkistä. :) Leppoisaa sunnuntain jatkoa!

      Poista
  2. Nam miten herkullisen näköinen pirtelö :) Tätä pitää testata :) Jääkahvi on mun suosikki sitten kesä helteillä :) Mukavaa sunnuntai aamua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ei tosiaan petä, joten suosittelen kokeilemaan! Olen vasta viime aikoina innostunut kylmistä kahvijuomista ja uskonkin, että jääkahvi tulee kuulumaan omiinkin hellepäivien suosikkeihin sitten ensi kesänä. :) Ihanaa sunnuntain jatkoa! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!