lauantai 28. tammikuuta 2017

Superhelpot juustosarvet



Perjantaiaamu alkoi meillä leipoen. Koska viikonloppu ja saatiin kylään äiti- ja leikkikavereita. Meille perinteisistä sämpylöistä ja suolaisista piirakoista poiketen, päätettiin tyttären kanssa testata miten meiltä taipuisi juustosarvien valmistus.

Koska nämä suolaiset herkut olivat niin nopeat ja helpot, piti resepti laittaa hyvään talteen. Ja totta kai jakaa tänne teillekin. Jos vaikka aiotte sunnuntaina leipoa. Tässä muuten pääsi 3-vuotiaskin hyvin osallistumaan leipomiseen: mittaamaan raaka-aineita, kaulitsemaan ja ripottelemaan päälle siemeniä. Ja ylpeänä sai tarjota kavereille omia leipomuksia. :) Alkuperäisen ohjeen löysin Hellapoliisilta.




Helpot ja nopeat juustosarvet (16 kpl)


4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
150 g margariinia
1,5 dl maitoa
4 dl juustoraastetta

kananmuna
auringonkukan siemeniä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi sitten pehmeän rasvan kanssa. Sekoita joukkoon maito ja juustoraaste, mutta älä vaivaa liikaa. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele palloiksi. Kaulitse pyöreiksi levyiksi. Leikkaa levyt veitselle kahdeksaan sektoriin. Kääri sarvet muotoonsa aloittaen leveimmästä päästä. Asettele juustosarvet leivinpaperin päälle. Voitele munalla ja ripottele päälle auringonkukan siemeniä. Paista 10-15 minuuttia 200 asteessa.



6 kommenttia:

  1. Nam miten herkullisen näköisiä juustosarvia ja ohjekin tosiaan helpon tuntuinen :) mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Tällä reseptillä onnistui tosi hyvin, ja kaikki 16 voisarvea katosi nopeasti lautaselta. :)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta, voisinkin kokeilla näitä synttärijuhliin ensi sunnuntaina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos resepti pääsee käyttöön teilläkin! Nämä ovat kyllä aika varma tarjottava ja maistuu varmasti useimmille. :)

      Poista
  3. Tän minä otan talteen, rakastan croisantteja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!