Perjantaiaamu alkoi meillä leipoen. Koska viikonloppu ja saatiin kylään äiti- ja leikkikavereita. Meille perinteisistä sämpylöistä ja suolaisista piirakoista poiketen, päätettiin tyttären kanssa testata miten meiltä taipuisi juustosarvien valmistus.
Koska nämä suolaiset herkut olivat niin nopeat ja helpot, piti resepti laittaa hyvään talteen. Ja totta kai jakaa tänne teillekin. Jos vaikka aiotte sunnuntaina leipoa. Tässä muuten pääsi 3-vuotiaskin hyvin osallistumaan leipomiseen: mittaamaan raaka-aineita, kaulitsemaan ja ripottelemaan päälle siemeniä. Ja ylpeänä sai tarjota kavereille omia leipomuksia. :) Alkuperäisen ohjeen löysin Hellapoliisilta.
Helpot ja nopeat juustosarvet (16 kpl)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
150 g margariinia
1,5 dl maitoa
4 dl juustoraastetta
kananmuna
auringonkukan siemeniä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi sitten pehmeän rasvan kanssa. Sekoita joukkoon maito ja juustoraaste, mutta älä vaivaa liikaa. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele palloiksi. Kaulitse pyöreiksi levyiksi. Leikkaa levyt veitselle kahdeksaan sektoriin. Kääri sarvet muotoonsa aloittaen leveimmästä päästä. Asettele juustosarvet leivinpaperin päälle. Voitele munalla ja ripottele päälle auringonkukan siemeniä. Paista 10-15 minuuttia 200 asteessa.
Nam miten herkullisen näköisiä juustosarvia ja ohjekin tosiaan helpon tuntuinen :) mukavaa sunnuntaita <3
VastaaPoistaKiitos! <3 Tällä reseptillä onnistui tosi hyvin, ja kaikki 16 voisarvea katosi nopeasti lautaselta. :)
PoistaKiitos ohjeesta, voisinkin kokeilla näitä synttärijuhliin ensi sunnuntaina!
VastaaPoistaKiva jos resepti pääsee käyttöön teilläkin! Nämä ovat kyllä aika varma tarjottava ja maistuu varmasti useimmille. :)
PoistaTän minä otan talteen, rakastan croisantteja.
VastaaPoistaTäällä toinen, croissantit on niin parasta! <3
Poista