perjantai 28. heinäkuuta 2017

Vaniljainen minttujäätee


jäätee, jääteen ohje, minttujäätee


Olenkohan ainoa, joka kuumeisesti odottaa oikeaa kesää alkavaksi? Oikealla kesällä tarkoitan aurinkoisia puistoilukelejä, piknikiä ilman jatkuvaa sateenuhkaa ja auringossa päivettynyttä nenänpäätä.

Koska kaikki ruokaan liittyvä on, ah, niin ihanaa, olin myös laatinut suunnitelmia ruoan suhteen: millaisia viilentäviä juomia ja raikkaita hedelmäannoksia tehtailisin itselleni ja perheelleni, kunhan olisi ihka oikea kesäsää. Kelit nyt ovat tulleet kaikille tutuksi, mutta uusien makujen kokeilun en anna enää odottaa. Ja tänään tulikin vielä oikein lämmin ilta, joten viilensin itseäni kylmällä juomalla.

Maistuisiko sinulle minttujäätee?
Vaniljainen minttujäätee

1 l vettä
3 pussia mustaa vaniljalla maustettua teetä
nippu tuoretta minttua (jätä osa koristeluun)
1/2 lime
jäitä

Keitä vesi ja kaada se teepussien ja tuoreen mintun päälle. Annan hautua noin viisi minuuttia. Jäähdytä. Kaada jääkaappikylmä tee isoon lasiin jääpalojen ja limelohkojen päälle. Koristele tuoreilla mintun lehdillä ja oksilla. Nauti.

4 kommenttia:

 1. Tuota voisi kyllä itsellekin tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin nyt lämpöisillä keleillä tämä maistuu erityisen hyvältä. :)

   Poista
 2. Oih ihanaa, tämä lähtee kokeiluun. Miehen kanssa on oikea jääteevaihe ja on nyt Norjassa ja kuulemma sieltäkin tuo tuliaisiksi jääteetä. <3 Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva, että muutkin ovat innostuneet jääteestä! :) Toivottavasti pidit tästä, jos ehdit tätä reseptiä testaamaan. <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!