tiistai 13. maaliskuuta 2018

Tunnetko jo Merkityskirjan? (+arvonta)
Senhän te varmaan muistattekin, että meillä tykätään lukea. Lapsille ja lasten. Vietämmekin aikaa kirjojen parissa päivittäin. Melko vakiintunut kuvio on iltasatu, jolloin aika usein kaikki kolme ipanaa ovat kainalossa. Kirjaan tartutaan myös niinä hetkinä, kun olisi aika rauhoittua tai kun ei ole (mukamas ;)) mitään tekemistä. Kirjan parissa aika kuluu aina, lukeminen ja kirjojen katselu on hyvää tekemistä. Silloin tällöin tarinoin satuja myös itse, ja kun oikein aikaa on, teemme niihin kuvitusta. 

Jokin aika sitten saimme luettavaksi Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana. Kirja on merkityskirja, ensimmäinen laatuaan koko maailmassa. Kirja on merkityksellinen kirja, tehty yhteistyössä lukijoiden kanssa ja yhteistyökumppaneiden tuella. Ihana lastenkirja, jonka taustalla on ideologiaa. Arvostan.
Kirjassa kissoja rakastava seitsemänvuotias Helga tyttö tutustuu Kehräkummun kissataloon ja sen asukkaisiin. Tuolla Helga ystävystyy Hugo-kissan kanssa. Hugon myötä Helga tutustuu kissamaisuuksien maailmaan ja kuulee löytökissojen tarinan.

Mielenkiintoisten tarinoiden ja hauskan kuvituksen lisäksi kirjasta löytyy muun muassa tietoa Suomen Eläinsuojeluyhdistyksestä sekä vegaanisen, gluteenittoman, soijattoman ja pähkinättömän pannukakun ohje (jota me emme ole tehneet -vielä :)).
Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana -kirja tukee myös suomalaista järjestötyötä. Jokaisesta myydystä kirjasta menee seitsemän euroa Suomen eläinsuojeluyhdistyksen liitolle (tai jollekin sen jäsenyhdistykselle, sen voit päättää itse). 

Merkityskirjan sadussa käsitellään teemoja, joista lapsen ja aikuisen voi olla hyvä keskustella vielä sadun lukemisen jälkeen. Ihan hyvä lasten kanssa herätellä ajatuksia ja luovuutta. Kirjan taustalla ovat Terhi Kangas ja Anna Aalto. Lisää voit lukea omilta nettisivuilta täällä: MERKITYSKIRJAT.

Merkityskirja on täysin suomalaista työtä. Ja tiedättekös, sain lukijoille ja seuraajille arvottavaksi kaksi kappaletta näitä kirjoja. Toinen kirja arvotaan Instagramin puolella: Kuiskauksiablogi ja toinen Kuiskauksiablogin Facebook-sivulla. Voit osallistua vaikka kummassakin, joten onnea arvontaan!


Millaisia ajatuksia merkityskirja sinussa herättää?4 kommenttia:

 1. en tunne tätä kirjaa,mielellään lukisin 3 ja 5 vuotiaille nassikoille tätä. hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 2. Täytyypä käydä osallistumassa arvontaan! Omat lapset ovat jo sen verran isoja, että ei taida kiinnostaa enää heitä, mutta veljenpoikia varmasti kiinnostaa.

  Lukeminen on tärkeää ja lapsille mieluista. Meillä luetaan iltasatu vielä 8-vuotiaalle. 11-vuotias on vasta juuri jättäytynyt pois sadun luvusta. Kirjat ovat tietysti muuttuneet sitä myötä kun lapset ovat kasvaneet.

  VastaaPoista
 3. Enpä ollut kuullut mutta kuulostaa siltä että voisin lähemmin tutustua :) sari.lamminpaa (a) gmail.com

  VastaaPoista
 4. En ole kirjasta kuullut, mutta voisin lukea lapsilleni :)

  pirjo.a.gustafsson@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!