torstai 14. huhtikuuta 2016

Ihanan kamala välikausi 
 
Enpä olisi ennen äidiksi tuloa osannut arvatakaan, millaisen vaaterumban tämä elämänvaihe tuo tullessaan. Sen lisäksi, että lapsi kasvaa hurjaa vauhtia, on jokaiselle kaudelle ziljoona omaa vaatetta ja varustettaan. Vaikka itse pyrin olemaan melko maltillinen näiden vaatteiden kanssa, niin voi tavaton, kuinka niitä kertyykään. Ja välillä se maltillisuuskin on melkoista utopiaa, kun sattuu pitämään näteistä lastenvaatteista... <3
 
 
On ulkovaatetta, vaihtovaatetta, vaatetta ei-ominaisuuksilla, vaatetta vaikka millä ominaisuuksilla, perusvaatetta, kyläilyvaatetta, juhlavaatetta, kauppavaatetta jne. Sen lisäksi, että on puettava oikein lapsi, on vaatetettava äitikin. Vauva-ajan kuljeskelin ties mikä loimi päällä, kunhan vain pystyi imettämään. Toista se oli sitten, kun alettiin toden teolla liikkumaan ja viettämään aikaa leikkipuistoissa. Viimeistään siinä vaiheessa tajusin kunnollisten ulkovaatteiden merkityksen, myös aikuisella.
 

 
 
Tämän kuluvan ja edellisen viikon aikana olen mm. ostanut tyttärelle ensimmäisen softshell-haalarin, itselleni ulkoiluhousut, pessyt viime kauden vaatteita, käynyt vaihtamassa ostamani haalarin pienempään kokoon, huoltanut vaatteita nukkaimurilla, poistanut tahroja tahranpoistoaineella, käynyt läpi viime syksyn vaatteita (toivoen epätoivoisesti, että ne kokonsa puolesta menisivät vielä nyt), laittanut muutamaan liian pienen vaatteen myyntiin ja listannut asioita, mitä tällä erää tulee vielä hankkia. Huoh. Lista on melko pitkä.
 
Vielä muutama vuosi sitten uskoin, etten ostaisi juurikaan vaaleanpunaista vaatetta. Toisin kävi, ja onhan tyttöjen vaatetuksessa juuri tuo sävymaailma melko hallitseva. Kaikkeen tottuu, ja oppii jopa pitämään. Niin vain meidänkin eteistämme hallitsee pinkki.
 
 
Samalla kun yritän tehdä selkoa tähän vaatehässäkkään, käyn läpi konmari-prosessia. Työn alla on vasta ne pahuksen kirjat ja paperit, minulle aikaavievin osuus... Kuten Kondon kirjassakin todettiin, puoli vuotta on ihan realistinen aika prosessille. Selviänköhän siinäkään ajassa.
 
Miltä teidän välikausi- ja vaateviidakkoon kuuluu? :)
 

14 kommenttia:

 1. Mulla on ihan samat fiilikset enkä olisi selvinnut edes ensimmäisen välikausihaalarin hankinnasta ilman ystävieni apua! Mä loin vielä paineita siitä, että tuotteen pitäisi olla ekologinen ja vähäkemikaalinen, siis sen lisäksi, että on kohtuuhintainen ja nätti ja turvallinen ja totesin, että kriteerit täyttävää välikausivaatetta ei ole! Ja nyt olen ostanut vata ekan haalarin, edessä on siis vielä montamonta välikausivaatehankintaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuntuu välillä olevan aikamoista tiedettä! Minullakin oli äitiyteni alkutaipaleella melko tarkat kriteerit, mutta kun aikaa meni niin tolkuttomasti kauppojen ja valikoimien selailuun, oli pakko vähän löysätä. :)

   Poista
 2. Aivan ihanan paljon vaaleanpunaista ♡ Ja joo mulla silmät pyörii kuin hedelmäpeli kun yrittää selvitä tästä vk-viidakosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunainen tuntuu olevan aika hallitseva sävy tyttöjen vaatteissa. :D Onneksi löytyy kohtalotovereita, tämä on kyllä aikamoinen viidakko! :)

   Poista
 3. Voimia välikauteen!
  Se muistui kovin elävästi mieleeni näiden sanojen ja kuvien keskeltä!
  Täällä olen jo autuaasti voinut unohtaa lapsen vaatetushuolet, mutta omissani on vielä toivomisen varaa näin kevään lämpimän auringon ja kylmän pohjoisviiman yhdistelmässä.

  Lempeää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi saa ostaa nättejä vaatteita, se on helpottava seikka tässä tilanteessa. :D Mukavaa viikkoa!

   Poista
 4. Voimia välikauteen! :) A-murun välikausi on luojan kiitos kunnossa!

  VastaaPoista
 5. Välikausi on ihan pepusta ja kevättakkeja pitäisi taas ostaa ja kuinkahan kauan niitäkään ehtii käyttää, kun on jo hupparikel. Kivaa viikkistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Miksi haastavin sesonki on lyhyin, kun tuntuu hassulta ostaa niin monta vaatekertaa niin lyhyelle aikavälille! Mukavaa viikkoa! <3

   Poista
 6. Täältä välikaudelle iso peukku alaspäin, se vuosi mitä olin päiväkodissa niin inhottavinta aikaa oli juuri tuo välikausi.. Voi niitä kurapuku viritelmiä ja silti yltäpäältä mudassa olevia lapsia ja sitä kiukkuamista kun oli pakko pitää hanskoja vielä kädessä.. Ei ole sinne maailmaan kauhean kova ikävä, mutta jotenkin odotan sitä omaa aikaa pienten kanssa sitten joskus. :) Tsemppiä kauheasti ja toivottavasti tulisi nopeasti kunnolla lämmintä ja kuivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä vaikka onkin haasteellista, on tämä kivaakin nähdä aina uusi vaihe ja kausi. :) Kauniit kuosit ja kunnolliset materiaalit ovat tämän kauden pelastus. :)

   Poista
 7. Voi ei, Loviisalla oli toi pilkkuhaalari ihan ekana keväänä! Muistoja muistoja! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!