torstai 9. huhtikuuta 2020

Kahvihetken herkku: Banaani-mokkapalat


Mokkapalat ilman kananmunaa



Tässä vinkki, mihin upottaa jo niitä vähän tummuneita ja pehmenneitä banaaneja. Instan puolella jo tämän ohjeen jaoinkin sekä vinkit banaanin pakastamiseen.

Banaanin ansiosta saat tällä reseptillä mokkspaloista meheviä ja pehmeitä. Omat mokkapalani ovat usein olleen perinteisellä reseptillä tehdessä pikkaisen kuvakkeita ja kovia koostukseltaan.

Mutta tässä se tulee, banaani-mokkapalat.


Banaani-mokkapalat

3,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasoneria
100 g voisulaa
1 banaani soseutettuna
2 dl kermaa


Kuorrute
100 g voisulaa
2 rkl vahvaa kahvia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
tomusokeria


Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää loput kuivat aineet. Sekoita joukkoon muut ainesosat, älä vaivaa liikaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 175 asteessa 25 minuuttia.

Valmista kuorrute sekoittamalla ensin keskenään voisula ja kahvi. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeria sen verran, että kuorrutte on sopivan notkeaa. Liian löysä kuorrute valuu reunoilta pois.

Kun pohja on valmis ja jäähtynyt, kaada päälle kuorrute ja levitä tasaiseksi. Kookoshiutaleilla tai nonparelleilla.

Kivoja kahvihetkiä sulle. ❤️

1 kommentti:

  1. Hmm...banaanileipää, -muffineja ja -kakkua on tullut tehtyä, mutta mokkapalat!
    Sopii varmasti mainiosti ja voi vähentää sokeria kun banaani on luonnostaan niin makea.
    Mainio resepti, kiitos taas!

    Lähetän kevään valoa ja pääsiäisen lumoa sinne!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!