maanantai 21. joulukuuta 2015

Hapanta ja makeaa: Karpalo-kookosraakasuklaa



 
Valmistin eilen itse oman uuden suosikkiversioni raakasuklaasta. Niin hyvää, että lähestulkoon harmittaa, että nämä maukkaat suklaanapit ovat menossa lahjaksi! Onneksi ystäväni on myös raakasuklaafani, joten tiedän että lahjaani arvostetaan.
 

 
Aiemmin valmistamani suklaat ovat olleet omaan makuuni liian väkeviä, ja lähdinkin hakemaan seokseen reilusti lisää makeutta. Muistin myös, että ystäväni, jolle lahja on, pitää kookoksesta ja karpaloista. Lopun varmaan arvaattekin: makeaa ja hapanta yhtä aikaa, voi nam! Kohtuullisesti nautittuna nämä raakasuklaat ovat vielä ihan terveystuote, joten nyt voi kehua kaiken menneen nappiin.
 
Kerron reseptin mielellään teillekin, koska nämä nopeasti valmistuvat herkut ehtii valmistaa vielä vaikka joululahjaksi. Tässä on ohje pieneen annokseen, josta tulee keskimäärin 12 suklaanappia.
 
Karpalo-kookosraakasuklaa
 
50g raakakaakaomassaa
40g raakakaakaovoita
2 rkl kookosöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
 
kookoshiutaleita
kuivattuja karpaloita
 
Sulata vesihauteessa raakakaakaomassa ja -voi. Sekoittele hiljalleen. Anna massan jäähtyä ja tiivistyä hieman. Lisää joukkoon kookosöljy ja vaahterasiirappi.
 
Asettele puoleen vuoista pohjalle muutama kuivattu karpalo ja ripottele toisen puolen vuokien pohjalle kookoshiutaleita. Valuta päälle suklaamassa. Jääkaapissa nämä hyytyy muutamassa tunnissa ja ovat valmiita nautittavaksi.
 

 
Tein vielä viikonloppuna taikataikinasta koristeita, joiden pinnan kuviointiin käytin mm. kastehelmi lautasta. Taikataikinaa oli helpompi käsitellä kuin soodataikinaa, josta aiemmin tein koristeita. Soodataikinakoristeet ovat kuitenkin valmiiksi kauniin valkoisia, ja näistä kuvien askarteluistakin tuli vähän liian tummia, kun en muistanut tarkkailla niitä uunissa. No, tällaista sattuu. :D Mutta miksi ihmeessä, koskaan olen ostanut valmista askartelumassaa? Ainekset näihin löytyy kuitenkin aina omasta takaa, ja niiden valmistaminen on helppoa ja vaivatonta.
 
Joko teillä ollaan valmiita jouluun? Meillä on asiat yllättävän hyvällä mallilla. Vielä huomenna teen pienet viimeiset ostokset ja raivaan askartelupajani pois. Ihanaa, kohta päästää syömään hyvin ja oleilemaan ilman hoppua. <3

4 kommenttia:

  1. Niin herkullisen kuuloisia nuo suklaat! Ja ihania koristeita,vitsi kun olisin itsekin tajunnut jotain pitsikuviota painaa omiin kuusen koristeisiin :)

    VastaaPoista
  2. Voi vitsi, noita on tehdätä viimeistään ensi jouluna!
    Valoisaa joulua sulle ♥ ♥ ♥

    VastaaPoista
  3. Todella kauniita <3 Tunnemallista joulua Niina <3

    VastaaPoista
  4. Ihania, nam ❤️ Lämpöistä joulua ❤️

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!