sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

5 asiaa onnellisuudesta
Tänä viikonloppuna koettiin ihan huikeita sääilmiöitä melkein hellelukemista rankkaan raekuuroon ja ukkoseen. Kameran kanssa testailin uusia juttuja, koska ihan oikeasti haluan oppia valokuvaamaan. Mutta yksi juttu vaan puuttuu: pitkäjänteisyys. No, pienin askelin edetään.

Luonto inspiroi ja rauhoittaa aivan mahdottomasti. Aamulla vietettiin pari tuntia luonnon helmassa. Tuntui, että kaikki on tässä, mitä muuta tarvitsen? Nauratti yöllä valvottaneet asiat. Miten pöytäliinan pituus voi yön pikkutunneilla tuntua elämää suuremmalta asialta? :D

Tästä tilityksestä luonnollisena jatkumona voidaan edetä Susannalta saamaani Onnellisuushaasteeseen.  Käykäähän myös ammentamassa kyseisestä blogista harmoniaa ja hyvinvointia. <3

Haasteen ajatuksena on kertoa viisi omaan onnellisuuteen vaikuttavaa asiaa. Rehellisyyden nimissä täytyy kyllä sanoa, että en juurikaan pohdi omaan onnellisuuteen vaikuttavia asioita. Mielestäni onni on pieniä hetkiä tavallisessa arjessa, monien tekijöiden summa. Jos erikseen lähtisin liikaa miettimään edellytyksiä olemaan onnellinen,  olisinkohan sitä koskaan?

Joka tapauksessa tässä oma listani asioista, jotka saavat minut iloitsemaan ja voimaan hyvin.
Ihmiset

Perhe, ystävät, sukulaiset, tuttavat. Tärkeitä kaikki. On niitä joiden kanssa jutellaan päivittäin ja niitä joiden kanssa hyvin harvoin. Silti voi tuntua, että nähtiin ihan eilen. Niin monella ihmisellä on elämässä paikkansa ja harmittelen toisinaan, kun yhteydenpito on niin niukkaa.

Vaikka viihdyn välillä ihan hyvin omissa oloissani, tarvitsen silti toisia ihmisiä, juttukavereita ja kuuntelijoita. Oma lukunsa on tietenkin tytär, jonka myötä kaikki eläminen ja oleminen sai ihan uuden merkityksen.
Luonto

Postauksen alussa taisikin jo tulla ilmi, että luonnolla on suuri merkitys. Vietämme paljon aikaa luonnonhelmassa ihan muuten vain, retkitellen ja ihmetellen. Tänään poimimme kesän ensimmäisiä mustikoita ja pikkuisia mansikoita. Etsittiin myös neliapiloita. Päivän saldo, huikeat seitsemän kappaletta, laitettiin kirjan väliin muistoksi tästä kesästä.

Syksyisin olen intohimoinen sienestäjä ja viihtyisin metsässä vaikka päivittäin. Joka vuosi katsastan tutut kantarelli-, suppilovahvero- ja torvisienipaikat. Sadosta saadaan sitten nauttia ympäri vuoden. Luonnosta ammennan rauhaa ja energiaa. Hengitän syvään raitista ilmaa ja puhallan harmittavat asiat pois.
Mielekkäät asiat

Pyrin joka päivä löytämään aikaa jollekin omalle mielekkäälle asialle. Jonain päivänä se voi olla lenkkeily, blogin kirjoittaminen, kirjan lukeminen, värityskirjan värittäminen tai venyttelytuokio. Kunhan se on kivaa ja saan ajatukset hetkeksi pois kaikesta muusta. Omat pienet hetket ovat kuin meditaatiota: jälkeenpäin olo on virkeä ja levännyt.Koti

Koti on maailman paras paikka. Kotona voin olla rakkaimmissa ja kuluneimmissa villasukissani tukka sotkussa, omassa rauhassa. Haluaisin, että meillä olisi aina siistiä, huoliteltua ja superpuhdasta. Näin ei kuitenkaan ole, ja olen opetellut olemaan armollisempi itselleni tämän siivousasian suhteen.

Sijaintinsa puolesta kotimme on ihanalla paikalla, ja tuntuu vaikealta kuvitella asuvansa jossain muualla. Vaikka toki tiedän, että jos joskus muuttaisimme, tulisi sekin olemaan koti.  Kodista kodin tekevät ihmiset itse.
Positiiviset ajatukset

Keskittämällä ajatuksia positiivisiin asioihin, niitä näkee enemmän ja niitä alkaa myös tapahtua. Tämän tiedän, koska joskus olen ollut aikamoinen pessimisti. Elämässä sattuu ja tapahtuu, väistämättä myös ikäviäkin asioita. Varmaan jokaisella on ollut aikoja, kun elämää näyttää vain synkän puolensa. Niistä kuitenkin selviää. Tälläkin hetkellä voisin varmaan tehdä pitkän listan siitä, mikä elämässäni ei ole, niin kuin haluaisin. Olen kuitenkin päättänyt tehdä toisin, koska on vielä enemmän asioita, jotka ovat hyvin.
Haastan mukaan seuraavat bloggaajat:


Aurinkoisia ajatuksia uuteen viikkoon. <3

16 kommenttia:

 1. Noilla 5 asialla on suuri vaikutus onneen! Kauniit kuvat. :)

  VastaaPoista
 2. Voi mikä päivän piristys tätä oli lukea, kiitos <3

  VastaaPoista
 3. ihania asioita löysit. Tsemppaavaa luettavaa

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaunis ihanasta haasteesta. Hienoja asioita olit löytänyt, juuri niitä tärkeimpiä. Mukavaa iltaa. <3

  VastaaPoista
 5. Voi kun pitäisi tämä tehdä, kun ehtisi! Ihana näitä on lukea! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä muidenkin haasteita on ollut niin ihana lukea ja olen löytänyt monta vinkkiä omaan arkeen <3

   Poista
 6. Ihania ajatuksia, haasteessa ollaan mukana! Jaan myös tavoitteesi oppia paremmaksi kuvaajaksi. Täytyisi varmaan mennä jollekin kurssille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun lähdit haasteeseen mukaan <3 Minkäkin luulen, että kurssi olisi minulle oikea osoite ja varmaan motivoisikin ihan eri lailla. :)

   Poista
 7. Ihanat asiat, ja ehkäpä juuri tämän pohtiminen on minulle-juuri-nyt-kireänä-kuin-viulun-kieli ihmisille omiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan olet ihan oikeassa, kun oikein kiristää, niin pieni pysähdys ja pohtiminen voisi helpottaa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!