lauantai 23. heinäkuuta 2016

Luonnonkosmetiikkaa Suomesta: Mia Höytö Cosmetics





Jo alkukesästä sain kauniin valkoiseen pussiin silkkinauhoin solmitun paketin Mia Höytö Cosmetics:lta. Tai oikeampi muoto olisi ehkä vasta alkukesästä, koska suunnitelmissani on ollut tutustua tähän kotimaiseen Ecocert-sertifioituun luonnonkosmetiikan tuotesarjaan jo pidemmän aikaa.


Paketistani löytyi kolme tuotetta: PUMPULI Nourishing Hand Cream, SÄIHKE Softening Toner ja LUMOUS Rich Nurturing Serum. Tykästyin näiden pakkauksien ulkoasuun, joka on yhteneväinen, pelkistetty, tyylikäs valkoinen.





Pumpuli-käsivoide on täyteläinen ja jättää kädet sekä kynsinauhat todella pehmeiksi. Vaikka voiteen koostumus onkin paksuhko, imeytyy se ihoon melko nopeasti. Sen sisältämät orgaaniset öljyt (manteli-, tyrninsiemen- ja arganöljy) hoitavat ihoa. Käsivoide sisältää myös kaurasta, appelsiininkukista ja rosmariinin lehdistä valmistettuja orgaanisia kasviuutteita. Hoitavan koostumuksensa ansiosta Pumpuli-käsivoide soveltuu myös vaikkapa kuivien kyynärpäiden ja jalkojen pehmentämiseen.

Itselläni kulkee aina yksi käsivoide mukana laukussa ja Tämä voide soveltuu kätevän pakkausmuotonsa ansiosta juuri siihen. Pumppupullo on hygieeninen ja helppo käyttää.






Säihke-Softening Toner on ihoa harmonisoiva hoitovesi kasvoille. Vähän kuin kasvovesi, mutta kuitenkin paljon enemmän. Hoitoveden koostumus iholla on aluksi hieman vaahtoava, minkä ansioista sitä on erityisen mukava käyttää. Jotkut kasvovedet jättävät iholle kiristävän tunteen, mutta Säihke saa ihon tuntumaan pehmeältä ja kosteutetulta.

Hoitovesi sisältää mm. hyaluronihappoa, koivunmahlaa sekä kasviuutteita, mitkä selittävätkin sen hoitavat vaikutukset. Tuotteesta löytyy myös tyrninmarjauutetta, joka suojaa ihoa ulkoisilta tekijöiltä, kuten ilmansaasteilta. Ruusunterälehtiuute puolestaan tasapainottaa ja rauhoittaa ihoa, sekä supistaa ihohuokosia. Säihke-hoitovesi sopii myös meikin kiinnitykseen.





Lumous-Rich Nurturing Serum on näistä kaikista kolmesta tuotteesta suosikkini. "Lumouksen korkea hyaluronihappopitoisuus vastaa vaativimmankin ihon tarpeisiin kiinteyttämällä ja lukitsemalla kosteuden iholle." kerrotaan voiteesta Mia Höytö Csmeticsin omilla sivuilla. Seerumi on tähän mennessä käyttämistäni seerumeista hoitavin ja kosteuttavin. Pintakuivassa sekaihossa ei ole juurikaan tuntunut kiristystä ja aamuisin kasvojen iho on tuntunut napakalta, virkeältä ja mikä parasta: sileältä.

Tuotteen tehokkuuden takana on muunmuassa runsas hyalurunihappopitoisuus, arganöljy, kaurasta saatava betaglukaani, viikunauute ja koivumahla. Koivunmahlan ominaisuuksiin kuuluu muun muassa solujen muodostumisen stimulointi, joka näin ollen suojaa ja uudistaa ihoa, sekä lisää sen proteiinin tuotantoa, mikä on hyväksi ihon luonnolliselle kosteudelle.  Hennon vaahtoava seerumi levittyy helposti ja on riittoisa.




Ylempänä mainitusta Lumous-seerumista ja Säihke-hoitovedestä valmistuu yhdistämällä todellinen ihon pikavirkistäjä. Lumous-seerumi soveltuu myös huulimeikin kiinnittäjäksi levittämällä sitä huulille hieman ennen huultenrajauskynän ja huulipunan laittoa.

Mia Höytö Cosmeticsista jäi näiden kolmen tuotteen perusteella erittäin myönteinen käsitys. Positiivista on myös se, että Suomessa suunnitellaan ja valmistetaan näin laadukasta kosmetiikkaa. <3




Tuotteet saatu. Sisältää mainoslinkkejä.

6 kommenttia:

  1. Säihke hoitovesi on ollut suosikkini talviaikaan, kun iho kuivuu helposti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on melko pintakuiva iho ympäri vuoden ja Säihkeestä on ollut apua. :)

      Poista
  2. Jossain vaiheessa täytyy lukea vähän Mia Höytön INCI listoja tarkemmin ja harkita ostoa. Haaveilen suomalaisesta kosmetiikkamerkistä, johon ihastua!

    x Laura http://lauraloukola.net/blog

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tutustumaan kyseiseen merkkiin, nimittäin se on oikein pätevä vaihtoehto suomalaisesta luonnonkosmetiikasta kiinnostuneelle! :) Itselläni on kokemusta lukuisista luonnonkosmetiikan eri tuotesarjoista ja jatkossa haluaisin tutustua vielä enemmän juurikin kotimaisiin vaihtoehtoihin.

      Poista
  3. Nämä ovat niin ihanan näköisiä tuotteita! En ole kylläkään vielä itse testannut, mutta varmasti täytyy jossain vaiheessa, koska suomalainen luonnonkosmetiikka <3 <3 <3 Iloista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin mielestäni pakkauksissa on onnistuttu todella hyvin: ihanan eleganttia! Myös ainakin nuo kolme käyttämääni tuotetta toimivat omalla ihollani hyvin, joten voin hyvin jatkossa kuvitella käyttäväni sarjan muitakin tuotteita. :) Aurinkoista viikkoa! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!