keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Kasvistäytteiset juustosarvet (resepti)


Kasvis-juustosarvet





Reseptipostausta lupasin ja tässä se tulee. Isänpäivän herkkupöytä oli tällä kertaa poikkeuksellinen, sillä se perinteinen kakku jäi tekemättä. Ajankohtaa leipomiselle ei oikein löytynyt ja tietäen kolme pientä apuriani ;)… Noh, kyllä te arvaatte.  Näin mentiin nyt ja hyvä siitä tuli.


Kakun sijaan nautittiin runsaasta pöydästä, joka täyttyi pienistä herkuista, joita tarkoin edellisenä päivänä valittiin. Isänpäivän aamuna leivottiin 5-vuotiaan kanssa vielä kasvistäytteiset juustosarvet, jotka olivat mukavan lämpimiä vielä kahvin aikaan.


Juustosarvet kasvistäyte



Tämä resepti on meille tuttu entuudestaan ja nyt käytin vehnäjauhon sijaan sämpyläjauhoja. Näin sarvista tuli vähän ruokaisempia ja rakenteesta kivan rouhea. Puolet sarvista täyttyi juustolla ja raastetulla porkkanalla, toinen puoli taas juustolla ja oliiviviipaleilla.


Kasvistäytteiset juustosarvet


4,5 dl sämpyläjauhoja
ripaus suolaa
3 tl leivinjauhetta
100g voita
4 dl juustoraastetta
1,5 dl kylmää vettä


1 raastettu porkkana
1 dl pilkottuja oliiveja


kananmuna
auringonkukan siemeniä


Sekoita kuivat aineet ja 3 dl juustoraastetta keskenään. Nypi mukaan pehmeä voi. Sekoita joukkoon nopeasti vesi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin. 


Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile taikinasta pallot ja kaulitse pyöreän muotoisiksi levyiksi. Jaa kukin taikinalevy kahdeksaan osaan. Ripottele juustoa ja täytteitä sarven leveään päähän ja rullaa oikeaan muotoonsa sarviksi. Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle auringonkukan siemeniä. 


Paista 200 asteessa 15 minuuttia. 

1 kommentti:

  1. Sarvet on herkkuja, itse oon tehnyt aina vaan pelkällä juustotäytteellä. Täytyy testata tätä sun ohjetta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!