lauantai 15. helmikuuta 2014

Tulinen broileri-nuudelikeitto

Mausteiset keittoruoat lämmittävät talvella mukavasti ja pitävät nälän hyvän aikaa loitolla. Tulisten keittojen syömisestä ei myöskään tule raskasta ähkyoloa (ellei sitten vedä kunnon keittoövereitä) ja ne kiihdyttävät aineenvaihduntaa.

Tässä keitossa maku on hyvinkin HOT.


Broileri-nuudelikeitto

300 gr. broilerin fileesuikaleita
öljyä
1 valkosipulinkynsi
kuivattua chiliä
1 porkkana
pätkä purjoa
vettä
1/2 pkt nuudelia (eli noin 40 gr.)
1 dl kookosmaitoa
1rkl punaista currytahnaa
1 dl maissia
1 tl inkivääritahnaa

Ruskista kattilassa broileri. Lisää sitten valkosipulin kynsi ja chili. Chilin määrä riippuu siitä, kuinka tulista chiliä käytetään ja kuinka tulista keitosta haluaa.

Lisää pilkottu porkkana ja hetken kuullottamisen jälkeen viipaloitu purjo. Lisää sitten reilu litra vettä. Keitos saa kiehua kymmenisen minuuttia. Tässä vaiheessa lisätään kookosmaito, currytahna ja inkivääritahna. Annetaan kiehahtaa ja sekoitellaan samalla, että tahnat ja kookosmaitoa sekoittuvat tasaisesti.

Tämän jälkeen sekaan nuudeli ja maissi. Kuumenna vielä niin, että nuudelit ovat kypsiä ja keitto kuumaa. Sitten on valmista nautittavaksi. :)



2 kommenttia:

  1. Hyvä keitto-ohje!:) Kanakeittoa teen useimmiten juuri tämän tyylisesti. Kookosmaito on ihan paras liemenä ja mausteet thaityyliin. Tulisen mausteiset keitot ovat parasta talviruokaa.:)

    VastaaPoista
  2. Kookos ja chili on ihan huippu yhdistelmä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!