lauantai 7. tammikuuta 2017

Se vaalenpunainen kirja. KonMari -arvonta!Kukapa siitä voisi enää olla tietämätön? Nimittäin KonMari -metodista ja tuosta vaaleanpunaisesta kirjasta. Marie Kondon KonMari -nimeä kantava teos ja metodi, jonka ansiosta aika moni, mukaan lukien allekirjoittanut on inspiroitunut järjestämään kotiaan ja elämäänsä. Vaikka KonMarista on puhuttu myös siivouskirjana, on se paljon enemmän.


"Turhasta roinasta eroon pääseminen vapauttaa energiaa muuhun kuin tavaroista huolehtimiseen"


Samalla, kun raivasin kirjan oppien mukaan kotiini kertynyttä tavaraa, tulin raivanneeksi myös ajatuksiani. Ennen kaikkea metodi auttoi paremmin ymmärtämään ja jäsentämään päässäni sen, millaista elämää haluan viettää. Mitä haluan säilyttää, mitä haluan lisää ja ilman mitä ei-niin-tärkeitä asioita voisin jatkaa.

Vaikka edelleen huomaan käyttäväni liian paljon aikaa tavaroiden hallintaan, on KonMarin ansiosta järjestyksen ylläpitäminen ja turhista asioista luopuminen helpompaa. Vaatekaapin avatessani mieltäni ei valtaa enää epätoivo vaan ilo: kaikki kaappini vaatteet ovat niitä, joita tykkään käyttää. Ja vieläpä hyvässä järjestyksessä.


"Saat lisää rohkeutta minimoida elämästä negatiivisia asioita"
Prosessina KonMari saattaa tuntua raskaalta. Vaatiihan tehokas ja nopea raivaaminen tietynlaista organisointia ja päättäväisyyttä. Eikä ehkä olekaan niin yksinkertaista, kuin voisi luulla. Tässä kannattaakin huomioida kunkin oma elämäntilanne. Etenkin pikkulapsiperheissä elämä ja suunnitelmat eivät aina mene käsikirjoituksen mukaan. ;)

Omalla kohdallani prosessin käymiseen auttoi hyvä suunnittelu ja visiointi, sekä joustava aikataulu. Kirjasin ylös asioita, tein muistiinpanoja sekä mielikuvaharjoittelua ja tallensin inspiraatiokuvia. Etenin järjestelmällisesti artikkeli kerrallaan, ilman liian tiukkaa aikataulua.

Se jos mikä tässä on vienyt aikaa, on tavaroiden kierrätys. Käyttö- tai kierrätyskelpoisen tavaran roskiin heittäminen tuntuu sydäntä riipaisevalta. Kirpparikauppojen hoito ja kierrätyskeskuksessa käynnit ovat olleet oma hommansa. On jopa stressaavaa, kun pois menevä tavara ei ole pois silmistä välittömästi, vaan joskus nökötti jopa päivätolkulla odottamassa noutajaansa.
Henkilökohtaisena yhteenvetona metodista voisi todeta, että se on auttanut luottamaan enemmän omiin ajatuksiin, nauttimaan mielekkäistä asioista ja luopumaan siitä, mikä ei minulle iloa tuota. Tuntuu hyvältä, kun kotia on karsittu. Kaapit pysyvät paremmin ojennuksessa ja kauniit asiat esillä ilahduttavat. Mitään kurinalaista viivasuoraa järjestystä meidän kodissamme tullaan tuskin koskaan näkemään, huomioiden perheenjäsenten iät, luonteenpiirteet ja elintavat. Mutta olen oppinut tykkäämään kodistamme juuri tällaisena, kuin se tällä hetkellä on: elämistä ja meitä varten.
Kotonamme on usein tuoreita kukkia. Kodin sävymaailma on alkanut täyttymään suosikkisävyistä. Saatanjoskustarvitatätä-tavaroita ei enää kerry nurkkiin. Juon iltateeni kauniista kiinanlaisesta posliinikupista, joka koristeena olon sijaan on siirtynyt käyttöastiaksi. Arkenakin saatan sipaista huuliini juhlavampaa huulipunaa.

Jokainen poimikoon siis kirjasta parhaat ideat, soveltakoon ne omaan elämäänsä ja toteuttakoon tavallansa. Jos vaaleanpunainen kirja sinulta uupuu ja haluaisit sen lukea, tässä onkin oiva tilaisuus voittaa se omaksi. Yhteistyössä Adlibris-verkkokirjakaupan arvotaan kaksi kappaletta Marie Kondon KonMari -siivouksen elämänmullistava taika -kirjoja.

Kerro kommenttiboksissa, onko KonMari-metodi ja kirja sinulle entuudestaan tuttu. Jätä myös toimiva sähköpostiosoitteesi. Kuiskauksia-blogin Facebook-sivun tykkääjät saavat toisen arvan. Arvontaan voit osallistua 15.1.2017 saakka.
Lainaukset KonMari -teoksesta. Kirjat saatu. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

65 kommenttia:

 1. Oöen kuullut tästä paljon, ja kiinnostaa toki, mutta kirjaa minulla ei ole,joten ehdottomasti mukana arvonnassa 😊

  souliina72@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Olen kuullut tästä kirjasta paljonkin! Haluaisin itsekin apua kodin raivaukseen tai lähinnä sen aloitukseen, joten tämä kirja olisi meille loistava apuri.

  Mukana kahdella arvalla!

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 3. Henna
  Ei ole tuttu, siksi haluankin osallistua arvontaan, lukenut kyllä olen ohimennen kirjasta.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 4. Tuo olisi kiva lukea. Olen kuullut tuosta PALJON mutta lukematta se minulla vielä on. Toki olen kohtuu tehokas hävittämään omaisuuttani ilman kirjaakin :D
  Nytkin on kirpparilla myynnissä yhtä sun toista vaatteista sisustukseen jne...
  Mukana siis arvonnassa.

  VastaaPoista
 5. Olen kuullut tästä kirjasta paljonkin! Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 6. Olen kuullut metodista, mutta kirjaa en ole lukenut.
  merja.autio0@saunalahti.fi

  VastaaPoista
 7. Metodi on tuttu ja kirja hankintalistalla. Koti kaipaa selkeyttämistä joten toivon että onnetar suosii.
  annette.m.wahlberg@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Olen kuullut, mutta en ole lukenut kirjaa. Kiinnostaisi kovasti!
  rrida@suomi24.fi

  VastaaPoista
 9. Iida-Elina Pekkarinen8. tammikuuta 2017 klo 11.19

  Olen lukenut kirjan kertaalleen noin puoli vuotta sitten ja tykkäsin kovasti. Olen miettinyt, että haluaisin kuitenkin kirjan itselleni jotta voisin palata ohjeisiin ja antaa lainaan kavereille. :)
  iidapekkarinen @ gmail.com

  VastaaPoista
 10. Tietoa metodista tulee kyllä sieltä täältä, mutta kirja on jäänyt lukematta. Tarpeeseen se tähämkin talouteen tulisi! Yhdellä arvalla mukana hippu@outlook.com

  VastaaPoista
 11. Olen lukenut paljon arvioita ja käynyt keskusteluja aiheesta, mutta itse kirja on vielä lukematta.

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Olen lukenut ja kuullut tästä paljon, onpa muutama ystävä on metodiin "hurahtanutkin". Mielenkiinnolla kirjan kyllä lukisin, joten osallistun arvontaan. :)
  piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Kuullut olen ja kirja olis kiva omistaa.
  kati.pykila@suomi24.fi

  VastaaPoista
 14. Kuullut oon paljon ja oli jo mulla kirjastostakin lainassa, mutta en kerinnyt lukea! Tarvetta kyllä olisi...

  VastaaPoista
 15. Olen kuullut paljon mutta olisi mukava lukea kunnolla ajatuksella. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Olen ajatellut ettei ole mua varten, en pysty, mutta kuitenkin houkuttelee lukea... ja kokeilla :)

  VastaaPoista
 17. On kyllä tuttu ja haluaisinkin nyt kokeilla, jos tekniikalla saisi omankin tavarapaljouden kesytettyä :) Yhdellä arvalla siis mukana!

  annesavol (at) gmail.com

  VastaaPoista
 18. Kahdella mukana! Olen pikkuhiljaa yrittänyt karsia turhaa pois, mutta kovin hidasta se on ollut ja kyllä tässä nyt asiantuntijan neuvoja kaivataan.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 19. KonMarista en ole voinut olla kuulematta, mutta kirjaa en ole vilkaissutkaan. Tykkään myös fb:ssa eli kahdella arvalla mukana.
  -Kipsuli-
  fredriikka1@luukku.com

  VastaaPoista
 20. Paljon olen tästä kuullut, mutta aina jäänyt kaupan hyllylle. Suuri into olisi päästä tuota lukemaan :-D heidi.peranikara@hotmail.com

  VastaaPoista
 21. En ole lukenut, kuullut kyllä olen.
  Arvontaan leenvikki@gmail.com

  VastaaPoista
 22. En ole lukenut mutta kiinnostaisi kyllä! riikka.happo@hotmail.com

  VastaaPoista
 23. Paljon olen KonMarista netistä lukenut ja metodi kiinnostaa kovasti :)
  Kahdella arvalla mukana siis!
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 24. On tuttu osaltaan, mutta kirjaa en ole lukenut ja kovasti sen halajaisin! :)

  VastaaPoista
 25. Olen paljon kuullut ja niin mielelläni haluaisin kirjaan tutustua. Tavaran vähentäminen on jatkuvasti työn alla. Mukana kahdella arvalla.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 26. Olen kuullut kirjasta tosi paljon hyvää, joten mielenkiinto on herännyt. Varmasti inspiroiva kirja! :)

  saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
 27. En ole kuullutkaan kirjasta, mutta olisi mukava tutustua :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 28. Olen kuullut kirjasta ja kuuleman perusteella vähän yrittänyt oppeja kotona soveltaa mutta itse kirja ei ole vielä hyppysiin päätynyt. Mielenkiintoista olisi tämä itsekin lukea :)
  maisamiisa@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Kirjaa en ole vielä hyppysiini saanut, mutta erittäin paljon olen kuullut 'marituksesta' ja eiköhän tuo olisi paikallaan täälläkin, vaikka paljon olen saanut karsittua ihan omatoimisestikin :)
  talviuninalle(at)gmail.com

  VastaaPoista
 30. En ole kuullut kyseisestä kirjasta aikaisemmin, mutta kuulostaa erittäin mielenkiintoiselle! Olisi aivan mahtavaa päästä tutustumaan siihen.

  Mukana kahdella arvalla!

  janika.siren@hotmail.com

  VastaaPoista
 31. Olen kuullut siitä, mutta en ole lukenut kirjaa. Saman suuntaista karsimista olen toteuttanut pari vuotta, kierrätykseen on lähtenyt valtava määrä tavaraa ja edelleen tarvis kaappeja tyhjentää.

  Kaksi arpaa.

  sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 32. Tästä kirjasta on paljon kohistu. Halusisin uteliaisuudesta tutustua siihen.
  Mukana arvonnassa, siis!
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 33. En ole kovin hyvin tuohon idean tutustunut, mutta mielenkiinto on kyllä herännyt. Voisi olla hyvinkin hyödyllistä ja mielenkiintoista luettavaa! Yhdellä arvalla siis mukaan arvontaan! hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
 34. Olen kuullut, en vielä enempää tutustunut, mutta haluaisin! Mukana siis arvonnassa :) wallinjonna@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Olen kuullut mutta en ole perehtynyt asiaan sen enempää :)
  Kahdella arvalla mukana!

  olivertekimeistaperheen(a)gmail.com

  VastaaPoista
 36. Olen lukenut lehtiartikkelin Konmarista mutten ole sen enempää perehtynyt. Ehdottomasti kyllä haluaisin, kuulostaa nuo opit niin mielenkiintoisilta.

  Emilykq385@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Olen kuullut Konmarista paljonkin, mutta itse en ole vielä ehtinyt kirjaa lukemaan :)

  theriddlerr@outlook.com

  VastaaPoista
 38. Kahdella arvalla mukana. Olen blogeista lukenut Konmarista mutta kirjaa en ole vielä lukenut mutta kiinnostaa kovasti. Asunnon vaihto on edessä ja ylmääräisestä tavarasta pitäisi luopua.
  klaara49(at)luukku.com

  VastaaPoista
 39. Vain nimeltä tuttu.
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 40. Mukana kahdella arvalla. Maritus kiinnostaa ja kirjalle olisi kyllä käyttöä!
  Sari
  sarvanni@luukku.com

  VastaaPoista
 41. Olen selannut ja olisi mielenkiintoinen. teijateekk@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Paljon olen kuullut tästä, mutta kirjaa en ole vielä päässyt lukemaan! Yhdellä arvalla mukana :)

  cloudberryshake (at) gmail.com

  VastaaPoista
 43. Olen vain kuullut puhuttavan ja lukenut jostain, mutta itse en ole vielä sen paremmin tutustunut. Kiinnostaisi kyllä!
  1 arpa
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Yksi arpa, kiitos!
  On vain nimeltä tuttu.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 45. KonMari-metodista olen kyllä jo hieman kuullut, mutta kirja on vielä lukematta. Osallistun siis innolla arvontaan yhdellä arvalla.
  -Marjuska-
  laaksonritari@luukku.com

  VastaaPoista
 46. Ei ole tuttu ennestään :)
  1 arpa.
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 47. Kahdella arvalla mukaan! Kuullut olen paljon, mutta en vielä lukenut..

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 48. Olen seurannut maritusta lehdistä ja netistä, kiinnostaa kovasti. 2 arvalla mukana, 66aurinkoinen@gmail.com.

  VastaaPoista
 49. Sisko vannoo tämän nimeen :) Haluaisin antaa kirjan hänelle lahjaksi.

  jaanatuovinen13@hotmail.com

  VastaaPoista
 50. Oi kun kiva arvonta sinulla täällä! ♥ Ostin siskolle tämän juuri joululahjaksi ja itsekkin olisi tämä kiva lukaista :)

  sweetbitesblogg@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Olen kuullut kirjasta paljon ja haluaisin todella lukea sen itsekin. :) Ihana arvonta!

  feonina@hotmail.com

  VastaaPoista
 52. Olen kuullut ja selannut, mutta en ehtinyt lukea. Tulisi tarpeeseen..on liikaa kaikkea..

  mire.seppala@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Oon kuullut kirjasta paljon! Aloitin myös jo vähän turhan karsimista, mutta kyllä se taas vähän tyssäsi, joten kirjasta olis varmasti apua!

  Mukana kahdella arvalla!

  jossuliini@gmail.com

  VastaaPoista
 54. Olen kuullut kirjasta,kiinnostaa,kun minun iässäni sitä tavaraa on jo ihan liian kanssa kertynyt nurkkiin.Olen mukana arvonnassa.Koska tämä arvonta tapahtuu.
  seijahahonen@gmail.com

  VastaaPoista
 55. Mä olen kuullut melodista tosi paljon ja joskus yrittänyt myös toteuttaa karsimista, tyyliin tavara päivässä pois -meiningillä. Nyt on kumminkin pakko onnistua luopumaan tavarasta, kun suunnittelen muuttoa ulkomaille pidemmäksi aikaa :---) mukana siis!
  Sposti: anna.huotari@gmail.com

  VastaaPoista
 56. Kuulin KonMarista siskoltani noin viikko sitten ensimmäisen kerran. En ollut tiennyt enkä kuullut mitään ennen tätä. Kiinnostuin aiheesta ja aloitin googlettelun ja niinpä olen tässä kirjoittamassa kommenttia blogiisi. Pidän peukkuja! Samalla siskoni pääsisi lukemaan kirjan, jos voitto osuisi kohdalleni �� erja.lotjonen@gmail.com

  VastaaPoista
 57. Olen kuullut kirjasta mutta en lukenut, haluaisin kyllä :) yksi arpa. emja(at)live.fi

  VastaaPoista
 58. Olen nähnyt kirjan, mutten ole tutustunut siihen. Kaksi arpaa.
  texas-86 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 59. Olen tutustunut jo muualla menetelmään mutta itse kirja vielä lukematta !
  arja.ruuska@gmail.com

  VastaaPoista
 60. Olen kuullut ja harkinnut kirjan ostamista! Arvonnassa mukana! sariylanen@gmail.com

  VastaaPoista
 61. Olen kuullut paljonkin, lukenut en ole. Mukana Konmari Suomi-sivustolla Facessa. Tykkäsin myös sinun sivustasi. Kahdella arvalla mukana.
  annemaria.oriflame@gmail.com

  VastaaPoista
 62. Yhdellä arvalls mukaan ja kirjasta olen kuullut kyllä paljon.en ole lukenut. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 63. Yhdellä arvalls mukaan ja kirjasta olen kuullut kyllä paljon.en ole lukenut. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 64. Olen kuullut tästä kirjasta paljon. Nyt haluaisin sen itselleni. Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 65. Olen kirjaston varausjonossa siellä häntäpäässä ja varausjono on ihan huikea! Olisi siis huippua voittaa kirja omaksi ja päästä vihdoin lukuhommiin ja sen jälkeen varmaan järjestelemään ja siivoamaan kotia :) KonMarista olen vain kuullut, mutta kirja on siis vielä lukematta.
  Terkuin: Eskimotar
  eskimotar@suomi24.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!