maanantai 22. helmikuuta 2016

Weleda: antroposofista ihonhoitoa

 
Weleda lienee yksi vanhimmista luonnollisista  ihonhoitomerkeistä mitä tiedän, sillä muistan logon jo lapsuudestani. Arkistoista löytyy mm. valokuva, jossa leikeissäni on tyhjä Weledan pahvilaatikko, ja tuolloin tosiaan elettiin 80-lukua. :) Kiinnostuin lukemaan hieman enemmänkin Weledan historiasta ja kävi ilmi, että tuotteita on valmistettu jo vuodesta 1921. Suomen markkinoille Weleda saapui vuonna 1961.

Weledan valikoima koostuu itsehoitotuotteista ja kosmetiikasta, joiden taustalla on sama maailmankatsomus ja  ne koostuvat samoista valmistusaineista. Weledan nimi on kunnianosoitus vanhalle kelttiläisperinteelle, joka auttaa ja parantaa sairaita luonnon lääkekasveilla. Valmistukseen käytetään tunnettuja ja testattuja lääkekasveja, kasvivahoja, -öljyjä sekä eteerisiä öljyjä. Weledan tuotteet eivät kuormita ympäristöä ja ovat täysin luonnossa hajoavia, sekä NaTrue-sertifioituja. Weledan tuotteet testautetaan vapaaehtoisilla ihmisillä. Valikoimasta löytyy tuotteita koko perheelle. (Lähteenä Biodelly sekä Weledan omat sivut)

Biodellystä sain testiin Weledan Skin Food yleisvoiteen, jota olen aktiivisesti testaillut jo muutaman viikon ajan. Ensi alkuun ajattelin Weledan voiteen olevan  melko samankaltainen kuin Madaran vastaavan, Nokkosvoiteen.   Skin Food -voide on kuitenkin koostumukseltaan Nokkosvoidetta täyteläisempi, ja omaan makuuni enemmänkin täsmätuote. Se soveltuu mielestäni erittäin hyvin pienemmille ihon kuiville ja erityistä hoitoa kaipaaville alueille. Nokkosvoide puolestaan on enemmän yleisvoide sanan varsinaisessa merkityksessä.

"Täyteläinen yleisvoide koko perheelle, karhean, rohtuneen tai kuivan ihon ja huulten hoitoon ja suojaamiseen. Klassikkovoidetta valmistetaan yhä saman, 80 vuotta vanhan reseptin mukaan; keto-orvokin, kamomillan, rosmariinin ja biodynaamisen kehäkukan uutteista."
 
 
Top 6 käyttötarkoitusta Weledan yleisvoiteelle:
 • kynsinauhoille
 • hiertymiin/ kovettumiin (niihin kipeisiin, kun kenkä on hangannut kantapäästä... Tiedätte varmaan!)
 • Ihon kuiviin ongelmakohtiin: kyynärpäihin ja kantapäihin
 • Yövoiteena ärtyneelle/stressaantuneelle kasvojen iholle
 • Huulivoiteena talven karhentamille huulille
 • Karheille ihoalueille
 
Voiteen yrttimäinen tuoksu arvelutti käyttää tuotetta lapsen iholle. Lapset kun saattavat karsastaa kaikenlaista tuoksuvaa. Tuoksu kuitenkin haihtui nopeasti, joten huoli oli turha. Lapsella käytimme voidetta pehmentämään ihon kuivia kohtia. Tuubi kulkee kätevän, 30 ml:n kokonsa ansiosta myös laukussa. Vaikka tuubi vaikuttaa pieneltä, on siinä riittoisan ominaisuutensa ansiosta pitkäksi aikaa.
 

Mitä pidätte Weledan tuotteista? Valikoimasta löytyy esimerkiksi Rhinodoron nenäsuihke, joka hyvä ja luonnollinen vaihtoehto hoitamaan ja ehkäisemään nenän tukkoisuutta. Pikkuisille suunnattuja tuotteita ovat muun muassa Derma baby kasvovoide ja Derma baby sinkkivoide. Mielestäni on hienoa, että luonnonkosmetiikan saralta löytyy jo monta suoraan lapsille suunnattua tuotetta. <3

Kuva Biodellystä.

Kuva Biodellystä.
Voide on saatu testiin Biodellystä. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

6 kommenttia:

 1. Weledan suihkuvoiteet on ihania! :) Mutta Weledan öljyt ei mun iholle tunnu sopivan. Alkaa kutisemaan iholla tosi nopeasti. Muista sarjan tuotteista mulla ei ole kokemusta. Tuollaiset tehovoiteet tulee kuitenkin talvella tarpeeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Weledan suihkuvoiteita en ole vielä kokeillutkaan, joten kiitos vinkistä! :) Harmi huttu noiden öljyjen kanssa, mutta niinhän se on, että mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi jollekin muulle. Tämä voide tosiaan on täsmäase talven kuivattamalle iholle. :)

   Poista
 2. Mä olen tämän ostamista miettinytkin, jos tämä olisi hyvä talven kuivattamille kasvoille, mutta tämä taitaakin olla enemmän just sellainen täsmätuote. Onneksi mennään kevättä kohti eikä iho enää kuivu niin pahasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan kuivemmalle iholle kuin omani, tämä menisi enemmän yleisvoiteena. Itselläni kuivuu juuri nyt eniten kynsinauhat, huulet ja kantapäät, ja niiden hoitoon Skin Food on aivan optimaalinen tuote! :)

   Poista
 3. ihanaa kun sulta saa aina näitä kauneuden hoitoon liittyviä vinkkejä! Nyt pitäisi vaan ottaa näistä vinkeistä kiinni ja panostaa omaankin purnukka puoleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nea! Luonnonkosmetiikka ja kauneusjutut on minulle rakas harrastus, joten ihana kuulla, että siitä hyötyy muutkin. <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!