maanantai 5. syyskuuta 2016

Kotiruokaa. Viikko 2.Viikko sitten kerroin tässä postauksesta siitä, kuinka meillä arjen ruoanlaitto suunnitellaan ja toteutetaan. Samaisesta postauksesta löytyy myös meidän viime viikon ruokalistamme.

Menneellä viikolla mietin ja laadin koko viikon ruoat erityisellä huolella. Alkuviikon ruokien raaka-aineet ostettiin sunnuntaina ja tarvikkeet loppuviikon ruokiin keskiviikkona. Tässä välissä haimme kaupasta mm. maitoa, leipää ja kasviksia, tarpeen mukaan sitä, mikä loppui. Heräteostoksia ei tullut suunnittelun listan ansiosta oikeastaan ollenkaan , mikä selkeästi näkyi myös viikon ruokalaskussa (kompensoin tietty tätä asiaa viettäessäni tyttöjen viikonloppua Kuopiossa. Mutta se onkin jo ei tarina).
Välillä ruokaa tuli niin reiluja satseja, että muutama rasia valmista syötävää on nyt pakkasessa helpottamassa niitä päiviä, kun oikeasti ei ole aikaa ruoanlaitolle. Viime viikolla myös söimme melko monipuolisesti, mikä on selkeästi suunnittelun ansiota. Jääkaappiin ei myöskään kertynyt niitä rasioita, jotka sinne helposti unohtuvat ja joiden sisällöstä ei ole mitään muistikuvaa, ennen kuin sinne kurkistaa.

Ja mikä vielä on mainitsemisen arvoista: ruokahävikkiä tuli minimaalisesti! Tavallisen ruoanlaitossa syntyvän biojätteen (kuten hedelmien kuoret) lisäksi biojätettä kertyi todella vähän. Meillä suuri osa biojätteestä onkin tainnut syntyä niistä kuuluisista jääkaappiin unohdetuista rasioista, joten tässä selitys.
Tälläkin viikolla meillä noudatetaan viikonloppuna laadittua ruokalistaa, jonka teen netistä nappaamaani kuuden viikon listaa mukaillen. Tämän viikon menu tulee ilmi postauksen ensimmäisestä kuvasta.

Kuinka moni teistä muuten suunnittelee tulevat ruokailut etukäteen ja kuinka hyvin niitä noudatatte? Syyskuun aikana taitaa moni ottaa osaa myös halparuokahaasteeseen. Oletko sinä mukana?6 kommenttia:

 1. Meillä suunnitellaan aina perjantaina viikonlopun ja seuraavan viikon ruoat, aina saman tuskan kanssa, eli ehkä täytyy kyllä siirtyä hieman pidempään suunnitteluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen Anu! Meilläkin siirryttiin tähän, kun viikosta toiseen samat ruoat kiersi listassa ja lempiruoatkin alkoivat tulla liian tutuksi. :D

   Poista
 2. Täällä mennään edelleenkin hyvin fiilispohjalta ja yleensä olen onnellinen jos jotain ruokaa tein :) Ehkä voisin myös itse vähän suunnitella, mutta toisaalta tämä toimii just nyt hyvin tässä kahden ihmisen taloudessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahden aikuisen taloudessa fiilispohjainen kokkailu toimii varmaan hyvin. :) Toisaalta , minusta tuntuu, että ennen lasta meillä syötiin liian usein nuudeleita ja paljon "huonommin" kuin nyt. :D

   Poista
 3. Tämä on tosi kiva postaus. Olen todella huono suunnittelemaan ja aika pitkälle tunteella mennään ruoka-asioissakin.

  <3

  VastaaPoista
 4. Fiilistely on kivaa, ruoka-asioissakin. :) Meilläkään ei tätä ihan orjallisesti noudata. Jos vaikka jollain tekee mieli lempiruokaa, ei tarvitse odottaa neljää viikkoa, että se on taas listalla. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!