sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Lempeää ja luonnollista joulusiivousta
Tehdäänkö teillä jo kuumeisesti joulusiivousta? Oma siivousfilosofiani ennen joulua on siivota koti pikkaisen paremmin, mutta hyvissä ajoin aloittaen. Käyn kaikessa rauhassa läpi kaappeja ja laatikoita, siivoten sitä mukaan kun epäkohtia osuu silmään. On mukavampi asetella koristeet ja toivottaa uusi ajanjakso tervetulleeksi, kun koti on puhdas.

Tämän hetken projekti on vuodevaatteet: pesu, tuuletus ja säilytyslaatikoiden puhdistus. Totta puhuakseni, en niinkään ärsyynny kotona vallitsevasta sekasotkusta. Sellaisesta, mitä lapsiperheessä yleensä on: leluja vähän joka kulmalla ja vaatteitakin saattaa löytyä matkan varrelta huoneesta toiseen siirryttäessä. Pintapuolinen sotku on yleensä nopeasti korjattavissa. Sen sijaan suoraan sanoen stressaannun sotkuisista kaapeista ja komeroista vallitsevasta epäjärjestyksestä. Tavaratkin löytävät paremmin paikkansa, kun niiden oikeat paikat ovat tiedossa ja siistissä kuosissa.
Tänä vuonna joulusiivouksemme sai tehoa vieläkin luonnollisimmista ja lempeämmistä apuvälineistä kuin aiemmin. Kodinhoitoon tuli lisää mielenkiintoa Mulieres -sarjan tuotteilla. Mulieres on luonnollinen ja turvallinen kodinpuhdistuksen tuotesarja, jotka valmistetaan täysin luonnontuotteista. Tuotteiden taustalla on oliiviöljy, joka on ihoystävällinen ja herkällekin iholle sopiva.
Muinaismetsä -yleispuhdistusaineessa tuoksuu miedosti havupuut ja muut metsän tuoksut. Tuote sopii kaikille vesipesua kestäville pinnoille. Meillä yleispuhdistusaine on toiminut varsin hyvin tuloksin laimennettuna kaakeleiden, lattioiden ja seinien puhdistukseen, sekä sumutepullossa pölyjen pyyhintään. Tuoteselosteen mukaan Mulieres yleispuhdistusaine soveltuu myös ikkunoiden, grillin ja uunin puhdistukseen, ja jopa kasvien ruiskuttamiseen sekä astioiden pesuun.

Tekstiilihuoltoon käytössäni tällä hetkellä puolestaan ovat Mulieres pyykinpesuaineet. Pyykinpesuaine tekee tekstiileistä puhtaita ja pehmeitä ilman erillisiä tahranpoistajia ja huuhteluaineita. Tuoksuista Sitrus ja Ruusupuutarha ovat kumpikin mietoja ja lempeitä tuoksuja, joista puhtaaseen pyykkiin jää tuoksusta vain aavistusta, mutta miellyttävän tuoksun aistii kuitenkin puhdasta pyykkiä käsitellessä. Vaikeiden tahrojen käsittely ennen pesua onnistuu hankamaalla pyykinpesuainetta suoraan tahrakohtaan.
Luonnollisuuden lisäksi Mulieresin tuotteet ovat ympäristöystävällisiä: ne on pakattu kierrätyspahvista valmistettuihin pakkauksiin, jonka voi käytön jälkeen kierrättää tai hyödyntää muulla tavalla. Pesuaine on pahvipakkauksen sisällä ohuessa pussissa, joka on kierrätettävää muovia. Pakkausten sanotaan olevan yhtä kestävää muovia kuin tavallinen, mutta kaiken varalta olen pitänyt ne pois tiloista, joissa niillä on vaarana kostua.

Kotimaassaan Virossa Mulieres -sarjan tuotteille on myönnetty allergialiiton merkki, joten ne ovat hellävaraisia herkkäihoisillekin. Tuotteet sopivat myös vegaanikoteihin, koska ne eivät sisällä mitään eläinperäisiä aineita.
Jos ekoilu ja hyvä olo kiinnostaa, kannattaa kurkkia tänne blogin puolelle myös tulevalla viikolla, koska tulossa on Hyvinvoinnin Tavaratalon sponsoroima arvonta. ;)
3 kommenttia:

  1. Tää tuotesarja on ihan uusi tuttavuus mulle mutta näillä siivous kyl varmasti sujuisi täälläkin ;) Hyvää itsenäisyyspäivää <3

    VastaaPoista
  2. Niin tuttua tuo ahdistus kaappisotkusta :D Pintasiivoushan on todella nopea homma siihen verrattuna ;)

    VastaaPoista
  3. Onpa mielenkiintoisia tuotteita! Ja miten kauniit pakkaukset :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!