maanantai 16. tammikuuta 2017

DIY: Hunajainen merisuola-kookoshoito jaloilleTässäpä oiva ja tehokas ohje kaikille kotikosmetiikan ystäville! Sen lisäksi, että tämä ihana jalkahoito on helppo tehdä, löytyy raaka-aineet siihen melko varmasti lähes jokaisen keittiöstä.

Välillä jalkojen hoito jää ihan liian vähälle huomiolle, vaikka kuinka tärkeää se olisi. Jalkojen päällä ollaan pitkiä päiviä ja silti jopa rasvaus unohtuu. Jalkahoidoista nyt puhumattakaan. Kauneushoitolassa pääsisi ihan kunnolla hemmoteltavaksi asiantunteviin käsiin, mutta virkistävän ja pehmentävän hoidon voi helposti valmistaa myös kotona.

Tässä kotikonstein tehtävässä jalkahoidossa raaka-aineet kuorivat, kosteuttavat ja hoitavat. Ne myös elvyttävät ja ehkäisevät bakteerien kasvua.
Hunajainen merisuola-kookosjalkahoito


Tähän tarvitaan...
 • 1 rkl kookosöljyä
 • 1 rkl hunajaa
 • 2 rkl hienoa merisuolaa

Koostumukseltaan kookosöljy ja hunaja saavat olla notkeat, jopa juoksevat. Suosittelen sulatusta vesihauteessa. Sekoita edellä mainitut keskenään ja lisää vielä merisuola. Seos saa jäädä tahmaiseksi, jotta se on helppo levittää. Ennen hoitoa pese jalat huolella ja liota lämpöisessä vedessä, jotta iho pehmenee on valmis vastaanottamaan hoitavat aineet.

Kuivattele jalkoja hieman ja hiero seos huolellisesti kauttaaltaan jalkateriin. Itse hieron useampaan kertaan ne kohdat, joihin kovettumia yleensä ilmestyy: kantapäihin ja päkiöihin. Tämän jälkeen laita jalkoihin muovipussit. Kyllä, luit oikein: muovipussit. Esimerkiksi pakastepussit käyvät hyvin, mutta parhaiten tähän soveltuvat ne kaupan hedelmäpussit, joiden avulla saa tehtyä nilkan kohdalle löysän solmun. Pussit nimittäin valuvat aika liukkaasti pois, joten kannattaa vetäistä vielä sukat pussien päällä ja liikkua varovaisesti.

Anna vaikuttaa pari tuntia. Tähän parituntiseen suosittelen pehmoista sohvaa, kepeää kirjaa ja suurta kupillista teetä. Tämän lisäksi suosittelen myös aviomiestä, joka pitää jälkikasvun ja lemmikkieläimet loitolla, sekä huolehtii teen riittävyydestä taatakseen sinulle rentouttavan tuokion. ;)

Ja mitä tapahtuukaan, kun otan pussit pois ja huuhdon jalat lämpöisellä vedellä? Jalat ovat pehmeät, hoidetut ja kosteutetut. Toden totta ne ovat kepeämmät ja iho hengittää taas. Miksi, oi miksi, teen tämän ihan liian harvoin?
Kuvien marmorinen Dexter-leikkuulauta* saatu Ellokselta*.

*mainoslinkki

2 kommenttia:

 1. Täytyy testata! Teen itse aika usein kuorintavoidetta vartalolle kookosöljystä ja sokerista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kookosöljyllä ja sokerilla tuleekin pehmeä iho! Pitäisi itsekin muistaa tehdä myös vartalonkuorinta useammin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!