keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

KonMari: Iloa säkenöivä järjestys.

Marie Kondon KonMarin pariin otteeseen luettuani ja menetelmän läpikäytyäni, oli tietenkin perehdyttävä myös teokseen jatko-osaan Iloa säkenöivä järjestys.
KonMari opastaa elämän järjestämiseen, turhista ja negatiivista asioista luopumiseen vaiheittain. Turhasta energiasta luopuminen keventää elämää ja tekee myös elämän laadusta parempaa. Tilaa positiivisille ja iloa tuoville asioille on enemmän.


"Olohuoneen tehtävänä on tarjota perheelle tila kokoontua yhteen iloitsemaan toistensa seurasta"

Iloa säkenöivä järjestys puolestaan antaa käytännön ohjeita kodin järjestämiseen ja saavutetun järjestyksen ylläpitoon. Kirjasta löytyy myös kuvitettuja ohjeita, joiden avulla mm. paitojen viikkaaminen vaihe vaiheelta, keittiön kaappien järjestyksen luominen ja vaatehuoneen organisointi onnistuu luontevammin. Ja uskokaa tai älkää, pystyviikkaus tosiaan on toimiva säilytysmenetelmä niin vaatteille, kasseille kuin liinavaatteillekin (tai ihan mille vaan mihin sitä keksitkään käyttää!).


"Järjestä asusteiden säilytystila mahdollisimman viehättäväksi"

KonMari Siivouksen elämän mullistava taika ja Iloa säkenöivä järjestys ovatkin hyvä lukea ja toteuttaa perätysten. Kun raivausprosessi ja elämän järjestäminen on muutoin tehty, on helpompi keskittyä pienempiin yksityiskohtiin ja mm. kodin somistamiseen. Itse löysin kirjasta mukavia vinkkejä esimerkiksi kylpyhuoneen sisustamiseen. Vain kauneimmat ja usein käytetyt tarvikkeet ovat esillä. Kylpyhuonettamme elävöittää orkidean oksa ja pieni tuoksulyhty pulppuaa laventelin tuoksua. Hääkoristeeksi hankkimani kynttilälyhty koristaa nyt kylpyhuoneen ikkunaa.


"Jos haluat keittiön, jossa on viihtyisää laittaa ruokaa, tähtää helppohoitoiseen keittiöön"

Jos Marie Kondon ensimmäinen teos jätti ilmaan kysymyksiä, tarjoaa Iloa säkenöivä järjestys niihin vastauksia. Vaikka KonMari-menetelmä kokonaisuudessaan ei tuntuisikaan ihan omalta, antavat kumpikin teos käyttökelpoisia vinkkejä elämän hallintaan. Jälkimmäinen kirja tarjoaa enemmän käytännön vinkkejä jo pelkästään sisustamisesta ja järjestämisestä kiinnostuneille, sekä niksejä yksinkertaisempaan elämään.

"Annat esineelle kodin, kun valitset sille säilytyspaikan"

Tekstin lainaukset kirjasta. Postaus sisältää mainoslinkkejä. Kirja saatu blogin kautta.

8 kommenttia:

 1. Minä en ole vielä uskaltanut tuota ensimmäistäkään avata - pelästyin joskus, että kirjatkinko pitää hävittää;) Vaan kun katson tätä kodin kaaosta, niin pakko kai nuo lukea on.
  Ihanaa naistenpäivän iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä lähti konmarituksen myötä isot pinot kirjoja. Osa on kuitenkin niin tärkeitä ja rakkaita, ettei niistä voi luopua. :) Mukavaa viikonlopun jatkoa! <3

   Poista
 2. Tuo toinen pitäisi lukea, mutta pitää selättää yksi vaatesäkki ensin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä projektin kanssa! Nuo vaatesäkit kuulostaa niin tutulta, ja tuntuu että jostain niitä tulee aina vaan lisää... :D

   Poista
 3. Mie en ole jostain syystä lukenut kumpaakaan mutta toisaalta olen melkoisen ahkera siivoilemaan kaappeja ilman kirjaakin eli ei se siis varmaan haittaa että se on jäänyt lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minussa taas on hamsterin vikaa ja taipumusta säästää kaikenlaista. Ihailenkin tuollaisia ihmisiä, jotka ovat luonnostaan pedantteja eivätkä takerru materiaan. :) KonMari-metodi kuitenkin kannustaa luopumaan muistakin energiasyöpöistä, joten siinä mielessä kirja on ihan mielenkiintoista ja kannustavaa luettavaa kaikille. :)

   Poista
 4. Täällä ikuinen hamsteri ja kaikesta innostuva on löytänyt aivan uuden elämän Konmarin myötä. Niin paljon on ajatusmaailma selkeytynyt pohdintojen ja visioiden myötä. Konmari ei ole todellakaan pelkkä siivousopas, jos sen ajatukselle on avoin. On ihanaa elää ilman tavarakaaosta ja ilman jatkuvaa kiirettä. On aikaa nauttia olostaan ja tehdä niitä asioita, jotka ovat itselle tärkeitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hamsterin vikaa on myös minussa ja pahasti juurtuneena. :D KonMari-metodi ja sen noudattaminen edes jollain tapaa ovat helpottaneet elämää kaikin puolin ja olenkin oppinut olemaan hilloamatta ihan kaikkea.
   Kiitos kommentistasi Sari, olen aivan samoilla linjoilla kanssasi! KonMarin avulla pääsee lähemmäksi keveämpää elämää ja bonuksena tulee niin siistit kaapit. :) Mukavaa kevättä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!