torstai 16. maaliskuuta 2017

Terveystuotteilla tukea hyvinvointiinNiin kauan kuin muistan, olen terveellisen ruokavalion ohella käyttänyt vitamiineja ja lisäravinteita omaa hyvinvointiani tukemaan. Erilaiset elämäntilanteet, -vaiheet ja jo ilmasto-olosuhteet aiheuttavat omat haasteensa. Stressi, epäsäännölliset elämäntavat, unen- ja liikunnan puute näkyvät melkeinpä väistämättä iholla, hiuksissa ja olossa kokonaisvaltaisesti. Ja useimmille äideille varmasti niin tuttua: raskausaika, imetysaika ja pikkulapsiaika yöheräilyineen, eikö vaan?

Omalla kohdallani etenkin talvi on saanut ihon kuivumaan ja näyttämään melko elottomalta. Kasvojen ihon lisäksi kutisevat kädet ja jalat. Jokatalvinen helpotus onkin ollut sopivien ihonhoitotuotteiden lisäksi kalaöljyvalmisteet, koska iho selkeästi kaipaa hoitoa ja kosteutta myös sisältäpäin. Tänä talvena sain käyttööni Elivon terveystuotteita, kalaöljyn lisäksi myös D-vitamiinia ja maitohappobakteereja.
Elivon Omega-3 Plus-Kalaöljy on valmiste, joka sopii myös odottaville äideille. Se ei sisällä A-vitamiinia, jonka liiallista käyttöä etenkin raskausaikana tulisi välttää. Tuote on kapselimuodossa, eli helposti nieltävä ja sisältääkin koko päivän välttämättömän rasvahappoannoksen, 1020 mg. Kalaöljyä tarvitaan myös aivojen ja verisuonten hyvinvointiin.

Tutkimusten mukaan raskauden aikainen omega-3-rasvahappojen nauttiminen on hyväksi myös sikiön neurologiselle kehitykselle ja ehkäisee allergioita.
Maitohappobakteereja puolestaan olen käyttänyt ja käytän sekä parantaakseni että ylläpitääkseni vatsani hyvinvointia. Elivo maitohappobakteeri sisältää erilaisia maitohappobakteerikantoja sekä yli 4 miljardia probioottia, jotka tasapainottavat suoliston toimintaa. Lähes poikkeuksetta maitohappobakteerivalmisteet ovat olleet käytössäni ennen ulkomaan matkoja ja niiden aikana, antibioottikuurin yhteydessä, rautavalmisteen käytön yhteydessä, mahdollisten vatsavaivojen aikana ja raskausaikana.

Mikäli tutkimuksiin on uskominen, odotus- ja imetysaikana käytetyt valmisteet suojaavat erilaisilta infektioilta ja allergioilta, ehkäisten mm. atooppisen ihottuman syntyä. Niiden sanotaan tuovan helpotusta myös koliikkioireisiin.
D-vitamiini taas kuuluu meidän perheen jokaisen jäsenen käyttöön ympärivuotisesti. Sitä suositellaankin käytettäväksi vähintään Suomen pimeimpään aikaan eli lokakuusta maaliskuulle. Tuolloin ei ole takeita riittävään UVB-säteilyyn, jota saa auringonvalosta ja jota tarvitaan D-vitamiinin muodostamiseen. Suositeltu vuorokausiannos on vähintään 10 mikrogrammaa D3-vitamiinia, myös lapsille.

D-vitamiinia tarvitaan mm. kalsiumin imeytymiseen, riisitaudin ja infektiosairauksien ehkäisyn syntyyn, luuston hyvinvointiin, sydän- ja verisuonitautien ehkäisyyn. Elivolta löytyy lapsille soveltuvaa 10 mikrogrammaista D-vitamiinia myös omenan makuisena. Tällä keinoin saattaa olla helpompi saada myös pikkuväki nauttimaan vitamiininsa. ;)

Elivon tuotteita myyvät apteekit.

Tuotteet saatu

4 kommenttia:

 1. Kiitos muistutuksesta! Huomenna täytyy käydä luontaistuoteputiikissa ostoksilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! Luontaisputiikit kuuluu minun suosikkiputiikkeihin. ;)

   Poista
 2. Mun pitääkin muistaa itselleni ostaa noita maitohappobakteereja josko niistä olis apua mahavaivoihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma kokemus minulla on niistä, että kyllä ne vaan tasapainottaa vatsaa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!