tiistai 19. syyskuuta 2017

DIY: Herkullinen porkkana-appelsiinihillo


Olen ihan heikkona kauden kasviksiin! Jo useana päivänä on meillä päivällisellä ollut uunijuureksia. Parina päivänä niiden kanssa nautittiin lohta ja parina juustoa. Niin ja sienikastiketta itse poimituista sienistä. Viikonloppuna vietimme monen monta tuntia metsässä retkitellen hyvällä porukalla. Samalla kun sienikorit täyttyivät, puolukat ja mustikat nautittiin suoraan suihin.
Kova palo on myös kokeilla ja kehitellä uusia reseptejä. Etenkin omena- ja porkkanareseptit ovat olleet erityisen kiinnostavia. Keittiö onkin kaksosten nukkuessa ollut minun ja vanhemman tyttären valtakuntaa. 3-vuotias osoittaa suurta kiinnostusta ruoanlaittoa kohtaan, on mukana auttamassa, mittaa ja sekoittelee. Mukavaa yhdessä puuhailua.

Tänään oli kokeilevassa keittiössämme porkkanahillon vuoro. Siitäpä tulikin maukasta! Oli mukava nauttia iltapalaksi itsetehtyä pannaria ja porkkanahilloa sen tavallisimman kaurapuuron ja leivän sijaan.
Reseptipostaukset eivät muuten lopu tähän: muistikirja pullistelee tulevista testattavista resepteistä ja kasviksia saa nyt todella edulliseen hintaan. Ja ne sienimetsät. Sinnekin on vielä mentävä.

Porkkana-appelsiinihillo

500g porkkanoita
2 dl appelsiinimehua
1/4 dl sitruunamehua
3 dl hillosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Kuori ja pilko porkkanat. Keitä ne pehmeäksi, kaada vesi pois ja soseuta. Lisää soseen joukkoon appelsiini- ja sitruunamehut sekä hillosokeri. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta vaniljasokerilla ja kanelilla.4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!