sunnuntai 20. elokuuta 2017

Viikonloppuleipurin puolukkainen omenapiirakka






Koska kesä on pitkällä, on ajatukset väkisinkin jo syksyssä. Mieli halajaa metsään marjoja ja sieniä poimimaan, hyödyntämään kauden kasviksia ja pukemaan ylle lämpöiset villasukat (tätähän tosin tehtiin jo pitkin kesää..!).

Samalla, kun päätin tehdä viikonloppuleivonnastani tavan, avasin kauden syksyisille leivonnaisille. Kuka voisikaan vastustaa kanelilla maustettua, puolukasta pikkaisen kirpeyttä saavaa omenapiirakkaa? En minä ainakaan, edes ajatuksen tasolla, joten eilen illalla ryhdyin tuumasta toimeen.




Alkuperäinen ohje on Maku.fi -sivustolta ja tämäkin piirakka on tehty melko lailla kyseistä ohjetta noudattaen.

Puolukkainen omenapiirakka

Pohja

4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl sulatettua voita
2 dl kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Päälle

4 suurta omenaa
1 dl puolukoita
1/2 dl sokeria
1 rkl kanelia

Vatkaa vaahdoksi munat ja sokerit. Lisää vaahtoon kermaviili ja sulatettu, jäähtynyt voi. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon, nopeasti sekoittaen. Levitä taikina esimerkiksi pienelle uuninpellille.

Kuori ja viipaloi omenat. Asettele taikinan päälle. Ripottele päälle puolukat, sokeri ja kaneli. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Parhaillaan tämä piirakka on hieman lämpimänä, perinteisesti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa nautittuna.




Haaveissani poimin nämäkin syksyn omenat suoraan puusta, mutta sitä odotellessa lähikauppamme hevi-osasto palveli tässä tarkoituksessa todella hyvin. ;)

2 kommenttia:

  1. Ihanan syksyinen herkku!
    Iloisia syyspäiviä sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on! <3 Viikonloppuna on suunnitelmissa tehdä syksyiseen teemaan sopivia omenapullia. Ihanaa viikkoa Taina! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!