sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Syypää mun neuloosiinNeulottu myssy lapselle

Tervehdys täältä joulun odotuksen keskeltä! Ollaan niin innoissaan ja kiireisiä tästä sesongista ja lumesta, että blogi on jäänyt taka-alalle. Rentoa kotoilua lapsiperhearjen, joulukiireiden, diy-projektien ja tavallisen elämän keskellä. Mutta ensi vuonna taas aktivoidutaan uusin tuulin. 

Minut kiireisenä on pitänyt myös neuloosi. Ne pienet vapaat hetket, kun voin istua aloillani ja hengittää syvään, käytän mielelläni neulepuikot hyppysissäni. Neulominen on myös ihanan meditatiivista puuhaa: kaikki muu ympäriltä unohtuu.

Vähiten tätä neuloosia ei ole syyttäminen Klompelompe-kirjasta. Koko teos on niin kaunis, että jo kuvien ja ohjeiden selailu saa hyvälle tuulelle. Kirja sisältää suuren määrän (yli 60!) omaan makuuni sopivia ohjeita, käytännöllisiä ja kauniita. 

Kirjan ohjeisiin on merkitty vaikeustasot. Itse aloitin neulomalla tyttärelle Annie-myssyn, joka kaikessa kauneudessaan oli helppo tehdä. Myssy on ihan oikeasti yksinkertaisempi toteuttaa, kuin miltä se näyttää. Sama neulekuvio toistuu peräjälkeen, joten se on helppo oppia ja muistaa. Jos vuosien neulomistauon jälkeen tähän pystyin, pystyy moni muukin. Myssyyn tupsun askartelin itse tekoturkiksesta.


Neulottu lasten myssyAnnie myssyn jälkeen neuloin Klompelompe -kirjasta Annie-kaulurin, joka oli myssyä helpompi ohje ja näin myös nopea toteuttaa. Lankana käytin  pehmoista Adlibriksen Baby Merinovillaa.  Tyttärelle kauluri on ollut mieluinen: lempivärin lisäksi se ei kutita ja on helppo pukea sekä riisua.
Annie-myssy
Tällä hetkellä työn alla on tytön pipo paksusta merinovillalangasta. Voisinkohan kutsua neuloosiani pipoosiksi, niin viehättynyt näistä pehmoisista ja kivan näköisistä päähineistä olen. 

Hanne Andreassen Hjelmåsen ja Torunn Steinslandin Klompelompessa on lasten neuleiden lisäksi mielenkiintosia ohjeita niin naisille, miehille kuin vauvoillekin. Kirjan ohjeet ovat selkeät ja helposti ymmärrettäviä. Kuvat kauniita ja luonnonläheisiä. Neulekirja minun makuuni. <3

Vuorokauden vaihtuessa ollaan jo jouluviikolla. Kääk. Jouluhössötyksen kyllä taidan, mutta ne oikeat valmistelut... Perinteiseen tapaan ollaan ihan vaiheessa. Mutta kyllä tää tästä, niin se aina. ;) 
Kirja saatu kustantajalta. Sisältää mainoslinkkejä. 

13 kommenttia:

 1. Osaisinpa miekin tehdä tuollaisia ihanuuksia. Tosi kaunis pipo😍💕❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! <3 Selkeän ohjeen ansiosta tämä onnistui näinkin hyvin. :)

   Poista
 2. Olipa kiva lukea innostuksestasi! Ja söpön myssyn olet neulonutkin. :)

  VastaaPoista
 3. Onpa ihania! Ihailen aina teitä taitavia käsityöihmisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lilli! Sydän läikähti, kun kutsuit käsityöihmiseksi. <3

   Poista
 4. Onpa ihania! Ihailen aina teitä taitavia käsityöihmisiä!

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia. Kunpa osaisinkin neuloa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! <3 Mullakin tämä neulominen on ihan opeteltu taito. :)

   Poista
 6. Neuloosi tarttuu näköjään, pitääpä laittaa lainattavien kirjojen listalle. En ole tutkinut vielä ensimmäistäkään tämän sarjan opusta. Eikö näitä ollutkin useampi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kirjoja on tosiaan myös yksi aiemmin ilmestynyt-tarkoitus olisi hankkia sekin. Sen pakko olla yhtä ihana kuin tämä. <3

   Poista
  2. Näitä kirjoja on tosiaan myös yksi aiemmin ilmestynyt-tarkoitus olisi hankkia sekin. Sen pakko olla yhtä ihana kuin tämä. <3

   Poista
 7. Mä löysin myös Klompelompe-kirjat jokunen aika sitten ja ihastuin varsinkin kirjojen kuviin, mutta myös malleihin. Vielä ei ole mitään puikoilla, mutta suunnitelmissa kylläkin. Tiedän kokemuksesta, ertä neuloosi ei helpolla mene ohi, mutta haitanneeko tuo. Sun neuloosin tuotokset on kyllä kauniita!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!