tiistai 2. huhtikuuta 2019

Helppoa arkiruokaa: uunisei

Uunikala


Nyt ollaankin lempiasioideni äärellä, eli helpot ja edulliset arkiruoat! 💓 Siinä missä rakastan kehitellä uusia reseptejä, on toisinaan huojentavaa ja turvallista ottaa tuttu ja toimiva ohje käyttöön. Tänään se oli meillä uunikala, johon ainesosat meiltä löytyikin valmiiksi kotoa ja säästyin myös kauppareissulta, aika huippua!



Uunisei

400g pakasteseitä
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
ripaus suolaa
mustapippuria
2 rkl sitruunamehua

Laita kala uunivuokaan. Ripottele pinnalle suolaa ja rouhittua mustapippuria, sekä sitruunamehu. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tee ruokakermasta ja juustoraasteesta seos. Levitä se vuokaan kalan päälle ja laita vielä uuniin kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. 



Tämä uunisei sopii hyvin tarjottavaksi esimerkiksi perunoiden ja kasvisten kanssa.

Onko sinulla jotain takuuvarmoja arkiruokareseptejä, joihin turvautua tiukan paikan tullen? Olisi mukava saada lukea parhaat reseptinne! 



Uunisei




6 kommenttia:

  1. Nam miten herkulliselta näyttää ja ohjekin on niin helppo että tää menee meidän perheessä testaukseen :) Iloista keskiviikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! <3 Tämä ohje on tosiaan HELPPO ja meillä maistuu kaikille, pitäisikin tehdä jälleen. :)

      Poista
  2. Meillä uunisei on aikas samanlainen uuniruoka: Seitä paloina, purkki juustoruokakermaa, purjoa ja tomaattia pieninä paloina. Meillä se yleisin arkiruoka on makaroonilaatikko ja sit usein tehdään Samasta Padasta-kirjan ohjeella tomaattista pastaa (pitkään haudutettu tomaattikastike).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo juustoruokakerma on mulla vielä ihan testaamatta. Pitääkin ostaa sitä, varmasti hyvää juuri tämän tyyppisissä ruoissa. Kiitos muistakin ruokavinkeistä, niitä ei ole koskaan liikaa! :)

      Poista
  3. Teen aina lohta mutta täytyypä etsiä vaikka tuoreeltaan seitiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on ollut enimmäkseen lohta, mutta kivaa vaihtelua välillä vaihdella kalalajia. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!