torstai 9. kesäkuuta 2016

Blogini tarina


Koska uusia lukijoita on ilmestynyt vuoden mittaan mukava määrä, Inspirations -blogista saamani #blogitarinahaaste on taas ajankohtainen. Tein samaisen haasteen edellisen kerran vuosi sitten, joten kertaaminen tekee hyvää itsellekin. Jos muuten kiinnostaa hyvinvointi, terveellinen ravinto ja matkustaminen, Inspiration -blogi on varmasti myös sinun mieleesi -käy kurkkaamassa!

Miksi perustit blogin?

Perustin blogin, koska halusin kivan harrastuksen. Halusin kirjoittaa, jakaa omia tuotoksia ja tallentaa toimivat reseptit sekä käsityöohjeet. Kun perustin ensimmäisen, nyt jo suljetun blogin, seurasin itse vain muutamaa blogia. Tosin, tarjontaakin oli eri vähän kuin nyt.

Tätä nykyistä blogia olen kirjoittanut pian kolme vuotta, raskauden viime metreiltä lähtien. Alussa julkaisin vain harvakseltaan käsitöihin liittyviä postauksia. Pari vuotta sitten tahti bloggaamisen suhteen kiihtyi, aihepiiri laajeni ja harrastus vei yhä enemmän mukanaan. Blogi on ollut kivaa omaa puuhastelua niin äitiysloman kuin hoitovapaan aikana.  

Vuosi sitten vaihdoin blogin nimen ja ulkonäköä pyrin päivittämään vähän koko ajan. Samalla pidän blogin "toimivuutta" yllä ja harjoittelen uusia bloggaamisen liittyviä taitoja.Mikä on blogini aihepiiri?

Tällä hetkellä blogin aihepiiri on melko tiivistettynä hyvinvointi, luonnonkosmetiikka, ravinto ja diy. Välillä rönsyillään ja kirjoittelen muistakin itselleni tärkeistä ja ajankohtaisista asioista. Juttua tulee lapsiperhearjesta, lomamatkoista, menovinkeistä, kodinhoidosta ja arkea helpottavista asioita -toimivia niksejä on niin kiva jakaa!

Postausideoita olisi ihan lukematon määrä. Yritän kuitenkin pitää aihepiirin edes jollain tapaa rajattuna. En halua, että blogi on mielessä kaikissa arjen askareissa, tai että juhlissa kaverini joutuisi pohtimaan, teenköhän tästä nyt postauksen blogiini.


Mitä blogille kuuluu nyt?

Blogille kuuluu hyvää. :) Banneri päivittyi hiljattain ja koko blogista tuli raikkaampi ja kesäinen. Postausideoita ja luonnoksia on miljoona -kun vain olisi lisätunteja vuorokaudessa kirjoittaa ne kaikki. :) Bloggaamisesta on tullut tärkeä harrastus, jonka parissa teen jotain päivittäin.

Välillä tietenkin pidän taukoakin. Joskus hurahtaa viikko, että pyörii ajastetut postaukset, tai että blogi on tuon ajan ihan hiljainen. Fiilispohjalla tässä mennään. Postauksia tulee omaan tahtiin silloin kun tulee. En halua olla tämän kanssa kovinkaan laskelmoiva ja miettiä, milloin kannattaisi postata mitäkin saavuttaakseni mahdollisimman paljon lukijoita. Tätäkin kokeilin -stressihän siitä tuli. :D Kommentit kuitenkin luen ihan aina ja niihin myös vastaan, vaikkakin viiveellä.

Tulevasta sen verran, luvassa on ainakin terveellisempiä herkkuohjeita, uutta luonnonkosmetiikkaa ja ainakin yksi kiva arvonta. Hyvinvointi, luonnonkosmetiikka ja kirjoittaminen ovat minulle niin tärkeitä juttuja, että on ihan parasta, että voin toteuttaa näitä blogin välityksellä. Parempaakaan tapaa siihen tuskin tällä hetkellä olisi.

Aina lämmittää, kun joku uusi lukija löytää tänne tiensä ja erityisen ihanaa on se, kun samat lukijat pysyvät matkassa pitkän aikaa. <3Mitkä ovat lempipostaukseni?

Lempipostauksiani ovat tietenkin ne, jotka saavat paljon kommentteja ja keskustelua aikaan. Yksi suosikeistani on esim. nytkin ajankohtainen  DIY: Minipuutarha pilttipurkkeihin. Asupostaukista pidän sen vuoksi, että niissä tulee aina liikuttua pois omalta mukavuusalueelta. Vaikka kuinka pukeutumisesta pidänkin, kameran edessä poseeraaminen ei ole se luontevin juttu. Rakkaudesta raitoihin on Raitaa, pystyraitaa -postauksen ohella itselle yksiä tärkeimmistä.
Sitten on vielä DIY: Helppo ja halpa konetiskiaine. Tuota niksiä käytän edelleen. :)

Haastan mukaan:Mitä ajatuksia blogit ja bloggaaminen teissä herättää?
7 kommenttia:

 1. On aina kiinnostavaa lukea bloggareiden ajatuksia ja kokemuksia bloggaamisesta. Juttusi oli mielenkiintoinen! Mulla on ihan sama tunne, että postausideoita olisi miljoona, mutta ei vaan ehdi toteuttaa niitä kaikkia. Teen niistä listaakin, mutta useinkin joku uusi akuutimpi tai kiinnostavampi aihe pomppaa eteen ja sitten kirjoitan siitä. Toisaalta, sehän on yksi bloggaamisen hauskuuksista. Saa toteuttaa itseään spontaanisti. :) Iloista viikonloppua Niina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin tykkään lukea tarinoista ja niistä ihmisistä siellä blogien takana, oli blogin aihepiiri mikä tahansa. :) Hihii, mullakin on tuollainen lista, mihin kirjaan mahdollisia postausaiheita! Jotkut aiheet on sellaisia, mistä on halunnut kirjoittaa kauan, mutta itse postauksen teko tuntuu hankalalta. Spontaanius on ehdottomasti yksi tämän harrastuksen parhaita puolia. :) Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! :) Ja ihana lukea ajatuksiasi blogisi takana <3 Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus. Olen eka kertaa sun blogissa.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista ja kiva kun löysit tänne! <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta ja kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!