maanantai 27. kesäkuuta 2016

Kaupunkijuhannus Tampereella


Kun valtaväestö vetäytyi juhannuksen viettoon maaseudulle, pakkasimme me matkalaukut ja suunnistimme pienemmästä kaupungista isompaan. Jyväskylästä Tampereelle.

Juhannuksen viettoihimme ei kuulu varsinaisia perinteitä. Monen monta juhannusta on vietetty festareilla, ystävien mökillä tai Virossa. Viimevuotiseen tapaan suunnittelimme jo juhannusreissua Ähtäriin, mutta kuultuani Koiramäen juhannusjuhlasta teimme suunnitelmaan muutoksen viime hetkellä.
Perjantai oli ihanan seesteinen. Ei odotettua ruuhkaa maantiellä. Rauhalliset kadut. Hyväntuulisia ihmisiä. Lapsiperheitä. Iloista jutustelua. Olenkin jo moneen kertaan kertonut Tampereen olevan kaupungeista yksi suosikkini. Katuja kävellessä mietin, millaista olisi elämämme siellä. Missä asuisimme? Viihtyisimmekö? Ihan leikillään siis. ;)

Tuli katsottua Tamperetta eri silmin. Vierailumme sinne sijoittuvat yleensä sesonkeihin, kun kaduilla on vilinää. Nyt kävelin samoilla kaduilla ja huomasin asioita, joita en aiemmin ollut noteerannut. Katselin enemmän linssin läpi. Ruokapaikkaa ei tarvinnut sen kummemmin etsiä: se valikoitui sen perusteella, mikä ravintola sattui olemaan auki. Ihanan helppoa.Korkealta hotellin ikkunasta oli komea näkymä alas kaupunkiin. Nykyään lomilla viihdyn entistä paremmin hotellilla, kun ei tarvitse säntäillä. Lepäilyä leveässä sängyssä, vaahtokylpyjä, maisemien katselua. Ja kaikki otetaan irti myös aamiaisesta, leikkipaikasta ja allasosastosta. Totta kai.

Sunnuntaina ennen kotimatkaa kävimme vielä tapaamassa ystäviä. Hyvä mieli loppupäiväksi oli taattu. Juhannuspäivästämme Särkänniemessä kerron vielä myöhemmin lisää.6 kommenttia:

 1. Tampere on kyllä kiva kaupunki! Hauska ajatusleikki tuo, että millaistahan olisi asua toisessa kaupungissa. Itse mietin sitä Jyväskylästä. Olen asunut siellä teininä ja kaupunki on minulle tuttu. Kuitenkin on niin monta vuotta välissä, että liikkuisin siellä eri paikoissa ja tekisin erilaisia asioita. Suhde kaupunkiin olisi eri. Ihanaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on kiva leikitellä kaikenlaisilla ajatuksilla. Maailma ja elämä on mahdollisuuksia täynnä, ja itse ainakin olen niin juurtunut tiettyihin asioihin, että pieni ajatusleikki tekee toisinaan ihan hyvää. :) Kiva kuulla yhteydestäsi Jyväskylään, oikeastaan aika hauska sattuma! Aurinkoista viikkoa! :)

   Poista
 2. Kaupunkijuhannuksessa on puolensa! Kaikkialla on niin rauhallista verrattuna perusviikonloppuun, että ihan sen takia tykkään olla kotona juhannuksena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Juhannuksen on tunnelma oli arvokas ja jotenkin erityisen seesteinen. Voisin ihan hyvin kuvitellla viettäväni tällaisen juhannuksen taas ensi vuonna. :)

   Poista
 3. Ihania kuvia :) Me ollaan lähiaikoina menossa Tampereelle, ajateltiin tehdä yhden yön reissu ja majoittua hotelliin, ajatuksena säntäilemättömyys :D. TRE on sopivan lyhyen matkan päässä JKL: stä, mut harmittavan harvoin vaan tulee käytyä siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kuulostaa loistavalta suunnitelmalta! Jotenkin se vaatii totaalista irtautumista kotiympyröistä, ennen kuin voi täysin rentoutua, ainakin minulla. Tampere on kyllä tosi kiva: kohtuullinen ajomatka, sopivan kokoinen kaupunki ja sopivasti nähtävyyksiä. Kivaa reissua myös teille! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!