maanantai 15. helmikuuta 2016

Kolmioleivät porkkanatäytteellä

 
Porkkanatahnalla täytetyt kolmioleivät ovat niin maukkaita, että vievät kielen mennessään. Täytekin on helppo ja yksinkertainen, ja tarvikkeet siihen löytyy useimmilta varmaan aina kotoa. Helppoa, terveellistä ja halpaa. Kilon porkkanapussin saa nimittäin nyt eurolla.

Yksi vinkki lempeisiin aamuihin onkin valmistella aamiaista jo edellisenä iltana -kolmioleivät ovatkin parhaimmillaan yön yli levättyään. Näin meillä alkoi kaunis lumisateinen lauantaiaamu: maukasta maitokahvia, valmiiksi tehtyjä kolmioleipiä, hedelmälohkoja ja radiosta keveää poppia soimaan. Mitä muuta muka tarvitsee?
 
Porkkalevite toimii erinomaisesti ihan tavallisena leivänpäällislevitteenäkin. Samalla tulee nautittua vähän enemmän kasviksia. Lisää kasviksia onkin taas oma tulevien viikkojen tavoitteeni.



Porkkanatahna


2 suurta porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl sitruunamehua
2 rkl kurpitsan siemeniä
1/2 tl suolaa
ripaus curry-maustetta
pieni nippua tuoreita yrttejä (mm. basilikaa ja korianteria)

Kuori ja pilko porkkanat. Keitä kypsäksi. Tämän jälkeen lisää kaikki aineet kulhoon ja hienonna tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Tämän jälkeen levitä tahna täysjyväpaahtoleivän viipaleille. Laita toinen leipä päälle kanneksi. Leikkaa kolmioiksi ja siisti leipien reunat.


Mukavaa uutta viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Oi nam! Välillä mulla tulee ihan kauheita porkkana himoja, onneksi on kausittaista :D Silloin tulee laitettua porkkanaa joka paikkaan, onneksi ei ole (luomu) porkkanaa hinnalla pilattu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi porkkana on tosiaan melko edullista ympäri vuoden, niin ei oli ihan niitä kalliimpia mielihaluja. :D Toissapäivänä intouduin tekemään porkkanalettuja. Hyviä olivat. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!