maanantai 11. huhtikuuta 2016

Ihokarvat pois luonnollisemmin

 
Ei-toivotut ihokarvat ovat varmasti aika monen naisen riesana. Nyt hamekauden lähestyessä olen alkanut kaipaamaan niiden poistoon (ja poispysymiseen) jotain pidempiaikaisempaa ratkaisua.

Itse olen lähestulkoon aina käyttänyt perinteistä höylää, jonka jo mielelläni vaihtaisin muuhun menetelmään. Syiksi kerrottakon muun muassa tiheä höyläysväli ja ne ainaiset haavat, joita etenkin kiireellä höylätessä tulee. Muutama vuosi sitten hankin myös epilaattorin, mutta alkuinnostuksen jälkeen sen käyttö jäi.
 
 
Jokin aikaa sitten testattavaksi saapui kaksi mielenkiintoista tuotetta luonnonkosmetiikan puolelta: Acorellen kylmävahaliuskat ja Acorellen sokerointivaha.
 
 
Ensimmäisenä kokeilin kylmävahaliuskoja. Liuskoja on pakkauksessa yhteensä 32 kpl: kasvoille, kulmakarvoille, vartalolle sekä bikinirajalle. Näiden lisäksi pakkauksessa oli ilokseni mukana myös karvanpoiston jälkeinen hoitoöljy, joka poistaa iholta mahdolliset vahan rippeet. Acorellen kylmävahaliuskat on muuten markkinoiden ensimmäiset, jotka ovat 100% luonnolliset ihokarvojenpoistoliuskat. Vahaliuskat sisältävät mm. aloe veraa ja mehiläisvahaa. Tuote on hypoallergeeninen ja sopii myös herkälle iholle.
 
 
Aloitin karvanpoiston sääristä, lämmittäen ensin vahaliuskoja käsien välissä. Tämän jälkeen vastakkain olevat vahaliuskat irrotetaan toisistaan, asetellaan kuivalle iholle ja hierotaan liuskaa karvojen kasvusuuntaan. Sen jälkeen kunnon kiristys ihosta ja napakka veto vastakkaiseen suuntaan, joka irrottaa karvat. Tässä kohtaa kannattaa huomioida, että iho on puhdas ja kuiva. Itse olin öljynnyt ihon edellisenä iltana ja tämä vaatii ekstrasaippuointia. Rasvaiseen/ öljyiseen tai yhtään kosteaan ihokarvaan vaha ei nimittäin kunnolla tarraa kiinni. Karvojen irrottaminen kirpaisee hetken, mutta lopputuloksen vuoksi sen kestää ihan mielellään. :)
 
 
Erityisen ilahtunut olin siitä, kuinka vaha irrotti kaikki ne vaaleimmatkin haituvatkin kulmakarvojen alta, joita ei pinseteillä meinaa saada pois. Pieni kirpaisu, mutta niin helppoa ja yksinkertaista. Kulmakarvan kaaren alaosan siistimisen viimeistelin nyppimällä, koska ihan siihen rajaan en ensimmäisellä kokeilukerralla vahalla tohtinut vielä kajota.
 
Haasteelliseksi koin vahaliuskojen käytön kainalon alueelta, koska omat käden eivät ylety sekä kiristämään ihoa kunnolla että nykäisemään vahaliuskaa pois. Tässä kohdin viimeistelin karvanpoiston höylällä. Varmasti onnistuu, jos tässä kohti saa apua esimerkiksi ihon kiristämiseen.
 
Acorellen vahaliuskojen sanotaan vaikuttavan jopa 3-4 viikkoa, joten mielenkiinnolla odotan, kuinka tämä pitää paikkansa. Muutaman viikon päästää testaillaankin Acorellen sokerointivahaa.
 
Mitkä ovat teidän suosikkituotteet ihokarvojen poistoon?
 
Vahaliuskoja myy ainakin Hyvinvoinnin Tavaratalo. Valikoimasta löytyy tätä samaa kokoelmaa, jossa on yhteensä 32 liuskaa vartalon eri alueille. Lisäksi löytyy omat pakkauksensa bikinirajalle ja kainaloille, kasvoille ja vartalolle.
 
 
Tuotteet on saatu Ekovistasta. Sisältää mainoslinkkejä.

19 kommenttia:

  1. Tätä voisinkin kokeilla, olen kanssa ollut höylän käyttäjä, mutta sitä saa olla käyttämässä ihan jatkuvasti ja se rassaa + tietty nuo jatkuvat haavat. Ostin kyllä Suortuva blogin Nannin innostamana jo sokerointiaineen, mutta en ole vielä rohkaistunut kokeilmaan, tämä voisi olla vähän helpompi muoto...

    Kivaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilehan Anu ihmeessä sitä sokeria, älä jätä sitä kaappiin homehtumaan :)
      Itse siis tosiaan käytän sokeria ja sen kun oppii käyttämään niin onhan se näppärä.

      Poista
    2. Minulla on se sokerointipurkki tuolla odottamassa. :) Nuo liuskat ovat kyllä nopeita käyttää, eivätkä ole millään lailla työläitä. Aurinkoista viikkoa Anu ja Nanni! :)

      Poista
  2. Mä höylään, koska se on nopein tapa. Vahaa olen joskus kokeillut, ja itsekin keitellyt sokerivahaa, mutta on sen verran karvaiset jalat, että aikaa meni aivan kauheasti ja vahaa kului reippaasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekisi mieli tehdä itse tuota sokerointivahaa, kunhan nyt kokeilen ensin näitä muita. Höylä on ehdottomasti nopein vaihtoehto!

      Poista
  3. Uuh vaha kuin vaha, olen niin karvainen, että tuo olisi jotain aivan kamalaa. uijui, olet reipas! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kyllähän se kirpaisee, mutta kestän sen sileiden säärien vuoksi. :D

      Poista
  4. Näitä voisikin kokeilla :) Olen aika herkkä hipiäinen ja esimerkiksi kulmakarvojen nyppiminen on maailman tuskaisinta hommaa (ainakin sillä hetkellä!). Asiaan voi toki vaikuttaa sekin, etten sitä juuri sen kipeyden takia kauhean usein tee. Liuskoilla olen aiemmin saanut kivan helposti ja vain yhdellä kirpaisulla. Joskus annoin siskoni vahata kulmani ja siinä lähti toisesta kulmakarvasta yli puolet, heh ihania muistoja! Taisi olla silloin vielä työhaastattelu tulossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kun nauratti tuo kulmakarvajuttu, voisin hyvin kuvitella tuon tapahtumasarjan omalle kohdallenikin! :D Omalla kohdallani nyppiminen ei tee kipeää, olen varmaan tottunut. Joskus olen kosmetologilla nukahtanut siihen penkkiin, kun kulmia on nypitty. :)

      Poista
  5. Kuulostaa hyvältä jos se oikeasti toimii 3-4viikkoa kerrallaan. Paljonkohan kyseiset liuskat maksavat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jään odottelemaan tuloksia, lupaan raportoida täällä blogin puolella niistä. :) Hyvinvoinnin Tavaratalossa tuo vahaliuskapaketti maksoi 15,80€, josta siis riittää useaan vahauskertaan. Myös Biodellyssä näytti olevan myynnissä suurin piirtein samaan hintaan.

      Poista
  6. Mun lemppari taitaa olla karvaisena oleminen. :D En jaksa kovin tiuhaan karvoja ajella millään tavalla, joten annan kasvaa, eikä taivas ole pudonnut niskaan. Joskus höylään, kun olen sillä tuulella. Viime kesänä ja syksynä käytin noita samoisia liuskoja (tosin ne oli jalkoja ja kainaloita varten pelkästään) ja pitivät karvat selkeästi pidempään kuin esim. sheivauksen jälkeen ja se oli suuri voitto se. Kainoloiden kohdalla kipu tosin kävi sietämättömäksi ja kainalot olivat yhdestä kahteen päivään arat, joten se homma jäi. Sääret ajelin epilaattorilla, koska koin sen nopeammaksi ja vaivattomammaksi.

    Nykyään en ole niin nöpönuuka. Puoliso osti sokerointitarvikkeet ja ajattelin joskus hänen opastuksellaan kokeilla sitä. Näin kesän tekemässä tuloaan saattaa motivaatio nousta karvojen eliminoinnin suhteen, mutta en jaksa silti tehdä sitä tiuhaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekään en talviaikaan liiemmin jaksa piitata esim. säärikarvoista. Mutta sitten jos tulee yllättäen vaikka uimahalliin lähti, saattaa vähän ärsyttää. :D Siksi olen alkanut etsimään jotain pidempikestoista ratkaisua, vaikka höylä kyllä on nopea vaihtoehto.

      Ja mitä tuohon kipuun näiden liuskojen kanssa kainaloissa oli, kyllähän se kirpaisi. :D

      Poista
  7. Oon käyny kosmetologilla säärien sokeroinnissa. Säästäis kyllä pitkän pennin, jos osais tehdä sen ite! Se on niin hankalan ja tahmasen olosta puuhaa etten oo vielä viittiny kokeilla. Odotan innolla sitä testiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kauan halunnut käydä kosmetologilla ihokarvojen poistossa, mutta en ole hennonut. :) Sokerointipostaus on tulossa ihan pian, alkaa olla ajankohtaista! :D

      Poista
  8. Löysin blogiisi Kivempi blogi -linkkibileiden kautta. Kivan tuntuinen blogi sinulla. En ole aiemmin täällä käynytkään. Nimi oli kyllä jostain tuttu. Luonnonmukainen ihokarvojen poisto kuulostaa hyvältä jutulta. Itse olen vielä perinteisesti höyläillyt. Joskus nuorempana mulla oli se semmoinen epilaattori. Se oli kyllä varsinainen kidutusväline. Viimeiseen saakka tuli välteltyä ihokarvojen poistelua. Tämmöisiä liuskoja voisi joskus kokeillakin. Ihanaa keskiviikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja kiva kun poikkesit blogiini! :) Minullakin on vielä höylä kaikista aktiivisimmin käytössä, mutta liuskatkin toimii hyvin. :) Myös epilaattori löytyy, mutta kuten sanoitkin se on melko kivuliasta ja sisäänpäin kasvaneet ihokarvat oli myös riesana. Aurinkoista viikon jatkoa! :)

      Poista
  9. Kerran kokeilin kainaloihin, ja teki kipeetä! Sääriin on tosi hyviä ja taas kesällä vahailenkin niitä. Ehkä ne kainalot ja bikinirajatkin pitää taas koklata ja itkeä sitten :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kainalot tosiaan kirpaisi "hieman" tällä menetelmällä. :D Kesällä vaha on kyllä kätevä, niin ei tarvitse sheivailla niin usein. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!