sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Hiuspohjan kuorinta kotikonstein

Eletään taas sitä aikaa vuodesta, kun sisäilma tuntuu poikkeuksellisen kuivalta ja hiuspohja pääsee hautumaan pipon alla. Välillä ei tiedä, onko hiuspohja kuiva vai rasvoittuva, kun se tuntuu olevan sitä kumpaakin. Olenkin ottanut tavaksi tehdä kotona hiuspohjan kuorinnan silloin tällöin. Samalla kun hiuspohja saa raikastuksen, hiusten pituudet tulee hoidetuksi öljyllä.
Uskon, että teiltä kaikilta löytyy hiuspohjan kuorintaan tarvittavat raaka-aineet kotoa. Omaan kuorintaani käytin:

 • 1 rkl kookosöljyä
 • 1 rkl sokeria
 • muutama tippa risiiniöljyä

Sinänsä ei ole juurikaan väliä, mitä öljyä käytät, kunhan hiuspohja tulee kuorituksi. Hiustenhoidossa puolestaan suosin kookosöljyä sen koostumuksen, tuoksun ja ominaisuuksien vuoksi. Risiiniöljy puolestaan on ihon ja hiustenhoitoon mitä parhain, mutta sen paksun koostumuksen (ja useimpia öljyjä tyyriimmän hinnan) vuoksi tykkään käyttää sitä miksattuna kookosöljyyn. Postaukseni risiiniöljystä muuten löytyy täältä.

Sokeri ja öljyt siis sekoitetaan keskenään tahnamaiseksi seokseksi. Tämän jälkeen seos levitetään hiuspohjaan. Suosittelen aloittamaan hiusrajoista ja etenemään siitä kohden päälakea sormenpäillä hieroen. Tärkeää onkin saada hierottua seos juuri sinne päänahkaan. Viimeistelin levityksen vielä hieromalla kuorinta-ainetta pää alaspäin, jolloin hiusten latvatkaan eivät ole tiellä.

Tämän jälkeen annan öljyn helliä hiusten pituuksia ja hiuspohjaa noin 15 minuutin ajan. Sampoopesun teen yleensä kahdesti, jotta hiukset eivät jää öljyisiksi. Vaikka usein näin pesuista huolimatta tapahtuukin, mutta seuraavan pesun jälkeen hiukset ovat ihanan pehmeät ja siloiset, sekä hiuspohja raikastuneempi.

Vinkkinä vielä, että tuolla Hyvinvoinnin Tavaratalossa on hyvä valikoima niin risiiniöljyjä kuin kookosöljyjäkin. Tälla hetkellä tarjouksessa näyttivät olevan ainakin Haut Segala risiiniöljy sekä Voimaruoan luomu kookosöljy.

Oletteko muuten viettäneet Halloween- juhlaa? Meillä ei kyseinen juhla näkynyt mitenkään, ei täällä kotona eikä koko kaupungissakaan. Viikonloppu on kulunut (ihan liian nopeasti) liikunnallisissa merkeissä. Huomenna on taas maanantai, mihin tämä aika oikein soljuu?

Linkit ovat mainoslinkkejä

8 kommenttia:

 1. Sokeri on tuohon hommaan varmasti tosi hyvä! Kookos- ja varsinkin risiiniöljyn korvaisin ehkä jollain kevyemmällä... Mitenkähän manteliöljy toimisi? :) Minulla kun on varsinkin päälaella niin paljon hiuksia, ettei edes kolme vaahdotusta riitä poistamaan paksua öljyä pois :D Muutaman kerran olen yrittänyt ja aina on tuloksena puhdas liimaletti :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manteliöljy käy varmasti ihan yhtä hyvin ja on tietenkin keveämpi vaihtoehto. Itselleni se on tähän mennessä tullut tutuksi ainoastaan ihonhoidossa.
   Ymmärrän kyllä huolesi! :D Minulla öljy takertuu aina hiusten latvoihin, mikä ei tietenkään ole niin näkyvä juttu kuin hiusten tyvessä. :)

   Poista
 2. Tämä on hyvä idea. Juuri huomasin, että päänahka hilseilee pahasti, mitä se ei kesällä tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin tästä olevan apua! Kerrohan sitten, miten kävi. :) Myös muiden kotikosmetiikkakokeilut kiinnostaa aina.

   Poista
 3. Wau en olisi tullut mieleen, että itsekin voi tehdä. Niin ihana tuo sinun uusi banneri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tämä on niin kätevää ja helppoa, ei tarvitse lähteä kampaajalle! :) Kiitos Tiia. <3

   Poista
 4. Saako näitä öljyjä ihan ruokakaupasta, kuten s-marketista :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kookosöljyä saa varmasti lähes jokaisesta marketista. :) Risiiniöljyä puolestaan voi ostaa eko-/luontaistuotekaupoista tai -osastoilta, ja apteekistakin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!