perjantai 28. lokakuuta 2016

Vesipiippu: helpompi hengittääSataa sataa ropisee, ainakin meillä täällä Keski-Suomessa. Sen myötä esittelen teille ajankohtaisen ja kätevän tuotteen: vesipiipun. Kieltämättä vesipiipusta tulee ensimmäisenä mieleen joku ihan toinen kapistus, kuin tämä taskuun mahtuva, terveydelle hyvää tekevä tuote. (Miehenikin kysyi, että mihin meinaat sen saada mahtumaan, kun kerroin  meille tulevan vesipiipun...)
Vesipiippu on hyvä, turvallinen ja luonnollinen apu syksyn ja alkutalven karhentamalle kurkulle ja nielulle, sekä lieventämään yskänärsytystä. Sitä suositellaan myös astmaatikoille lääkkeenoton, puhetyöläisille äänihuulten huoltoon sekä kosteuttamaan hengitysteitä.

Henkilökohtaisesti olen hyötynyt vesipiipusta eniten silloin, kun kurkku on tuntunut aralta ja on ollut tunne, että pitää yskiä saadakseen karheuden pois. Onko muilla samaa vaivaa syksyisin? Tähän vaivaan on auttanut jo parin minuutin hengittely, vaikka sitä tehokkaammin piippu kosteuttaa, mitä kauemmin sitä käyttää.
Vesipiippu toimii siis niin, että sen sisään kaadetaan n. 5ml vettä (myös keittosuolaliuos/ vesi+merisuola käy tähän), hengitetään sisään vesipiipun kautta ja suun kautta ulos. Näin helppoa.

Piipun laajennusosassa vesi pirstoutuu pisaroiksi ja kosteuttaa kurkun, nielun ja äänihuulet. Ärsyttävän ja kutittavan yskän helpotukseen veteen voi sekoittaa raikastavia aineita, kuten mentolia, mutta astmaatikkojen ja allergisten suositellaan kuitenkin välttävän voimakkaita eteerisiä aineita.

Käytön jälkeen vesipiippu huuhdotaan huolellisesti vedellä ja kuivatetaan ylösalaisin. Piipun tehokkaampi puhdistus tapahtuu keittämällä sitä vedessä (muutama minuutti riittää).
Olen erityisen ihastunut vesipiippuun siksi, että sen käyttö on niin helppoa, vaivatonta (hengitellä voi vaikka tv:n äärellä) ja sen käyttö sopii myös lapsille. Pienen kokonsa ansiosta piippu kulkee helposti mukana. Tuote on myös kotimainen ja sen voi (esimerkiksi sen vaurioituessa) hävittää polttamalla.

Onko tuote tuttu teille entuudestaan? Jos ei, suosittelen lämpimästä kaikille hengitysteiden karheudesta ja kuivuudesta kärsiville. Ja arvatkaas mitä nyt meinaan tehdä? Uppoudun lempipaikalle sohvannurkkaan, katselen Vain Elämää ja hengittelen tähän piippuun. Mukavaa viikonloppua. <3


Vesipiippu saatu. Sisältää mainoslinkkejä.6 kommenttia:

 1. Vau! Tuollainenhan pitää ehdottomasti hankkia tulevien flunssien varalle. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Irina! Tässä tosiaan loistava tuote! Eikä hintakaan mielestäni ollut paha, alle 20€. :)

   Poista
 2. Oho, enpä ole ennen nähnytkään tällaista. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että blogistani löytyy myös jotain uutta. :) Mukavaa sunnuntai-iltaa!

   Poista
 3. Enpä ole ennen moisesta kuulutkaan, mielenkiintoinen kapine ja ehdottomasti täytyy pitää mielessä jos vaikka hankkisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella kätevä ja helppokäyttöinen, niin ihan ihmettelen, kuinka vesipiippu ei ole tämän suositumpi. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!