maanantai 19. kesäkuuta 2017

Killi ja Kiki MustikkapiirassaariMikä onkaan mukavampi perheen yhteinen harrastus kuin lukeminen? Päivälevon aikaan tartutaan kirjaan ja nautitaan tarinoista läheisyyden kera. Sadepäivinä vedenropina taustalla kääriydytään vilttiin ja avataan jälleen joku mukava teos.

Tällä hetkellä meillä ollaan kiinnostuneita erityisesti prinsessa-teemasta (taitaa kuulua ikään... :)), mutta onneksi mukaan mahtuu muutakin. Yksi uusimmista tämän kesän luetuimmista lastenkirjoista onkin kustantajalta saatu Killi ja Kiki Mustikkapiirassaari.
Kirjaa suositellaan 2-6 vuotiaille. Tunnistatteko muuten hahmot? Nehän ovat seikkailleet jo Pikku Kakkosessa animaatiosarjan muodossa. Killi ja Kiki Mustikkapiirassaari-kirjan ovat kirjoittaneet Mike de Seve ja Michael Mennies.

Mustikkapiirassaari -kirjassa kissat Killi ja Kiki hyppäävät taika-arkkuun, josta heidän huima seikkailunsa saarella alkaa. Pois saarelta ja laivaan pitäisi ehtiä ajoissa, mutta saarelta löytyy jatkuvasti kaikkea mukavaa tekemistä. Killi ja Kiki pääsevät kyllä laivalaiturille, mutta liian myöhään. Paikalle kuitenkin tulee salaperäinen kulkija, jonka avulla tilanne pelastuu.
Tykkään lukea tätä kirjaa lapselleni ja voin avoimesti myöntää, että tarinan ja kivan kuvituksen lisäksi siihen liittyy myös muukin syy, tai jopa taka-ajatus. Killin ja Kikin tarinassa on nimittäin juoni, joka se opettaa lapsille syy-seuraussuhteita, miettimään asioista ennen toimeen ryhtymistä. Tarina kannustaa myös yrittämään aina uudelleen, jos jossain asiassa epäonnistuu. Tässäpä olisi muistettavaa meille aikuisillekin. Nyt itsellänikin muuten löytyy pari perustelua lisää esimerkiksi sille, miksi ei joka kerta voi pysähtyä leikkimään, jos on ehdittävä jonnekin ajoissa. ;)

Kirjasta löytyy myös oma sivu, jossa on vinkkejä vanhemmille. Leikitään, kuvitellaan, piirretään, lauletaan -yhdessä lapsen kanssa. <3
Kirja saatu blogin kautta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!