torstai 17. toukokuuta 2018

Tasapainoilun taitoja kotona!

Yhteistyössä PlanToys ja Kiddex

Meillä kotona leikitään ja puuhaillaan paljon. Vaikka välillä, eli silloin kun on aika siivota, lasten tavaroiden määrä saattaa nyppiäkin. Paljon kotona aikaa viettävillä lapsilla leluja sekä aktiviteetteja saa mielestäni kuitenkin olla. Lelut ovat myös opettavaisia, kehittäviä ja aktivoivia. Niin kuin nämä PlanToysin lelut, joihin me brändilähettiläinä olemme nyt päässeet tutustumaan vähän syvemmin.

Keväästä saakka kotoamme on löytynyt PlanToysin tasapainoilulauta. Ja meidän 4-vuotiaalle liikkuvaiselle ja temppuilua rakastavalle tyttärelle se on kuin tehty!

Tasapainoilulauta kehittää vartalon hallintaa sekä fyysistä voimaa. Laudassa kiinni olevan köyden ansiosta sitä voi käyttää turvallisesti monin eri tavoin. Sen kanssa voi keinutella, istua ja seistä. Lauta voi olla kupera puoli ylös- tai alaspäin.

Tasapainoilulaudan kanssa on nähty vaikka minkälaista taitelua. Lautaa voi käyttää moni eri tavoin seisoen, istuen ja makuultaan. Äitinä olen ilahtunut siitä, että lapseni leikin välityksellä kehittää motorisia taitojaan ja oppii kehon hallintaa. Tasapainoilulauta on muotoilultaan ja väritykseltään oikein katseenkestävä, joten sen sijainti olohuoneessamme ei haittaa. Ikään kuin sopii sisustukseen (ja tästähän minä en luonnollisestikaan pahastu).

PlanToysin tasapainoilulautaa on käytetty myös lastenohjelmia katsoessa, mikä on hyvä vaihtoehto sohvalla istumiseen. Pienikokoisena aikuisena tohdin kokeilla lautaa myös itse ja voin vain todeta, että hyvää tekee muun muassa motoriikan harjoittamiseen!

Kuten muutkin PlanToysin tuotteet, on tasapainoilulautakin valmistettu ekologisesti ja ekologisista materiaaleista, kierrätetyistä tai kierrätyskelpoisista materiaaleista. Lelujen valmistus on muutoinkin vastuullista: leluissa käytetty liima on myrkytöntä ja värit kasvipohjaisia. Voin siis huolettomin mielin antaa lasteni leikkiä näillä leluilla. Koska yhä suuremmissa määrin pohdin lelujen (+muun materian) eettistä ja ekologista puolta, on PlanToys sopiva vaihtoehto meille. Tuotemerkki on meille tuttu jo vauvaleluistaan, joista kerroin tässä postauksessa.


Tasapainoilulautaa käyttää tällä hetkellä 4-vuotiaamme, sillä kaksi vauvaikäistämme ovat siihen vielä liian pikkuisia. Koska PlanToysin lelut ja välineet ovat kestäviä, pääsevät pienemmätkin lapsemme vielä tätä tasapainoilulautaa käyttämään, kun sen aika koittaa.

Lisätietoja PlanToysista ja listan jälleenmyyjistä löydät TÄÄLTÄ.

1 kommentti:

  1. Lapset on niin taitavia että hehän temppuilee vaikka ja missä satuttamatta itseään. Kuinkahan mulle kävis jos tuon päälle menisin tasapainoilemaan :D
    IHanaa viikonloppua

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!