tiistai 26. kesäkuuta 2018

Lime curd -rahkapiirakka








Kuinka hurisee? Täällä on palattu arkeen juhannuksen jälkeen. Meidän juhannus vietettiin yökyläillen ystävillä, nämä postauksenkin kuvat ovat tuolta  heidän kauniista kodistaan.


Nautin yhdessäolosta, ruokien laitosta, vanhojen sattumusten muistelusta, kävelyretkistä ja jopa siitä ihan liian myöhään valvotusta yöstä viinilasin äärellä, sekä aikaisesta aamusta, kun lapset herättävät muutaman tunnin unien jälkeen.






Ruoka tulikin jo mainittua, ja ensimmäistä kertaa valmistui tällainen lime curd rahkapiirakka. Minulle kummatkin on uusia tuttavuuksia, niin rahkapiirakan valmistus kuin tuo ihana lime curd -tahna. Tahna maistuu hyvältä kakussa, ja myös paahtoleivän päällä. Vaikka piirakka ei mikään todella nopeasti valmistuva olekaan, ovat työvaiheet yksinkertaisia ja raaka-aineiden määrä melko pieni, eli yksinkertaisesti valmistuva juttu. Resepti on mukailtu tästä Lemon curd -piirakan ohjeesta.


Lime curd rahkapiirakka 

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
125g voita
1/2 dl sokeria
2 rkl kylmää vettä

Täyte
500g pehmeää rahkaa
1,5 dl limecurd -tahnaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa



Sekoita ja nypi pohjan ainekset keskenään. Taikinasta tulee murumainen. Taputtele se voideltuun, noin 25cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan. Laita jääkaappiin vetäytymään tunnin ajaksi. 

Tämän jälkeen esikypsennä pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia. Sekoita täytteen aineet huolellisesti keskenään ja valuta pohjan päälle. Laita piirakka taas uuniin ja paista 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt. 





Mukavia kesäpäivien jatkoja. <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!